Yahoo Finance: Fracturarea hidraulică stimulează următoarea revoluţie industrială

A.C.
Companii #Energie / 29 mai 2014

O nouă uzină masivă se află în construcţie în oraşul Lake Charles, din statul Louisiana, SUA, unde se aşteaptă că vor fi create 7.000 de noi locuri de muncă la apogeul construcţiilor, potrivit unui nou raport publicat de Wall Street Journal, citat de Yahoo Finance.

Compania Sud-Africană de stat Sasol, specializată în extracţia de petrol, investeşte 21 miliarde de dolari într-un complex de 1.227,81 hectare în ceea ce ar putea fi cea mai mare investiţie străină din istoria SUA, mai arată "The Wall Street Journal".

Proiectul ar putea stimula economia locală şi ar putea reprezenta un model pentru următoarea revoluţie industrială pentru alte regiuni. Procedeul de fracturare hidraulică a fost şi contestat la nivel global datorită procesului controversat folosit pentru extragerea gazelor naturale. Însă, ceea ce nu s-a discutat este potenţialul impact al investiţiilor din fracturarea hidraulică asupra dezvoltării unei noi revoluţii indutriale, chiar şi dincolo de extragerea gazelor naturale.

Potrivit unui analist al Yahoo Finance, fracturarea hidraulică a scăzut preţul gazelor naturale, însă "ceea ce nu am văzut până acum este industrializarea care a venit ca rezultat a acestor preţuri scăzute".

Există o serie de fabrici planificate pentru construire în zona uzinei Sasol, inclusiv pentru amoniac, prelucrarea hârtiei şi pentru îngrăşământ. Per total, zona Lake Charles va fi martora unui aflux de investiţii în valoare de 90 miliarde dolari în următorii cinci ani, potrivit Wall Street Journal, reprezentând un impuls financiar mare pentru un stat cu o economie de 250 miliarde dolari.

Aşezarea statului Louisiana, infrastructura şi căile navigabile accesibile uşurează foarte mult decizia companiilor care urmăresc să acceseze resursele energetice, să construiască uzine şi să livreze produse în toată lumea.

Desigur, există problema serioasă vizând impactul indutrializării mediului. Uzina Sasol va emite de 85 de ori mai mult benzen peste pragul acceptat anual.

"Aceasta este o grijă necunoscută masivă - cantitatea tuturor tipurilor de chimicale care sunt eliberate în aer şi a altor pagube pentru mediul înconjurător care ar putea afecta zona naturală", a declarat redactorul-şef financiar al Yahoo Finance, Aaron Task.

Altă problemă majoră este dacă există forţa de muncă necesară în statul american datorită ratei şomajului foarte ridicată în SUA. Potrivit analiştilor, există o cerere foarte mare pentru locuri de muncă dar se pune problema dacă există destule persoane cu studii superioare calificate pentru acest sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb