Zamfir a depus un proiect prin care miniştrii care refuză să se prezinte la audieri în comisii sau în Parlament să fie sancţionaţi cu închisoare

J.P.
Miscellanea / 15 octombrie 2020

Zamfir a depus un proiect prin care miniştrii care refuză să se prezinte la audieri în comisii sau în Parlament să fie sancţionaţi cu închisoare

Senatorul PSD Daniel Zamfir a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru miniştrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate, comisiile de anchetă sau în Parlament, conform news.ro.

Iniţiativa legislativă semnată şi de alţi 11 parlamentari social-democraţi modifică şi completează Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, prin introducerea unui nou subpunct la articolul 8 alineatul (2) Constituie, de asemenea, infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului: "c) Refuzul repetat de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţia României, republicată".

Daniel Zamfir motivează că au fost "situaţii repetate în care membrii ai Guvernului au refuzat sistematic şi nejustificat să participe la lucrările comisiilor permanente sau comisiilor de anchetă, deşi au fost invitaţi în repetate rânduri atât de birourile de conducere ale comisiilor, cât şi de Camera Deputaţilor şi/sau Senat, prin decizia Biroului permanent al respectivei Camere, dialogul interinstituţional precum şi controlul parlamentar asupra activităţii Guvernului a fost periclitat".

El adaugă că modificarea legislativă se impune pentru a stopa un astfel de comportament.

"Tocmai de aceea, pentru a stopa perpetuarea acestui comportament, care conduce la o lipsă totală de transparenţă prin evitarea controlului parlamentar, se impune completarea actualei legislaţii, astfel încât prezenţa membrilor Guvernului la lucrările Camerei Deputaţilor, Senatului sau ale comisiilor permanente, speciale şi de anchetă să fie garantat. În acest sens, actuala propunere legislativă vizează completarea Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, astfel încât refuzul repetat al membrilor Guvernului de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, să fie sancţionat", mai spune Daniel Zamfir în expunerea de motive a proiectului de lege.

Proiectul de lege a fost înregistrat pe 14 octombrie la Senat, prim for sesizat, în procedură de urgenţă, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Zamfir este un caine al lui Dragnea. Omul face numai tampenii. In sfarsit si-a gasit destinul in PSD ,

    Cu palamentarii care nu se prezinta in Parlament cum ramane?

    Mai mult de 3 zile pe saptamana (in medie) nu lucreaza niciunul acolo (desi e foarte mult spus lucreaza). 

    Ca doar Catule nu ai trei testicule sa nu raspunzi pentru faprtele tale. Daca esti raufacator sa raspunzi, tu si Alutusul tau, mama si neamurile tale. Daca esti raufacator tu si HORECA ta. Ca doar nu esti neam cu Dumnezeu sau Sa(n)tana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb