Zamfir, nemulţumit că preşedintele Consiliului Concurenţei nu se prezintă la audieri

T.T.
Bănci-Asigurări / 29 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Comisiei economice, senatorul Daniel Zamfir, consideră că între guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, există "o înţelegere clară" să nu se prezinte la audieri în Parlament la invitaţia comisiilor de resort.

Zamfir a precizat că i-a trimis lui Bogdan Chiriţoiu o invitaţie pentru miercuri, 30 ianuarie, la audiere în Comisia economică a Senatului, dar acesta ar fi invocat, potrivit senatorului ALDE, o agendă încărcată care nu îi permite să vină în Parlament.

De asemenea, Mugur Isărescu a fost invitat, astăzi, pentru audiere, în Comisia economică a Senatului, dar nu a răspuns invitaţiei.

"Am primit ieri o adresă de la domnia sa în care ne anunţă că programul nu îi permite să fie în faţa Comisiei. (...) Da, într-adevăr, Consiliul Concurenţei are o prezentare de bilanţ undeva într-o staţiune la Odorheiul Secuiesc. Activităţile se termină marţi, audierea este miercuri. Nu înţeleg de ce nu vine domnul Chiriţoiu, dar veţi vedea şi mâine lucruri extrem de importante. Veţi vedea mâine de ce domnul Chiriţoiu, asemenea domnului Isărescu, nu vine în faţa Comisiei economice. Ceea ce s-a întâmplat în 2008 are o strânsă legătură şi cu Consiliul Concurenţei. Veţi vedea cum Consiliul Concurenţei la presiunea, la rugămintea... habar nu am ce, muşamalizează un raport, îl ţine 5 ani de zile în sertar şi apoi emite o concluzie (...) care vă va surprinde pe toţi. (...) E o înţelegere clară a ambilor (n.r. Bogdan Chiriţoiu şi Mugur Isărescu) să nu se prezinte la Comisie", a spus Daniel Zamfir, astăzi, la Senat.

Întrebat dacă apreciază drept oportună o iniţiativă legislativă prin care cei care refuză să se prezinte la audieri în Parlament să fie sancţionaţi, Zamfir a spus: "La nivel personal, cred lucrul acesta. (...) Nu sunt jurist. O să mă consult cu colegii. (...) Când s-a făcut Constituţia s-a mers pe ideea bunei credinţe, a răspunderii persoanelor. Nu şi-au imaginat oamenii de atunci că vor fi instituţii care se vor transforma stat în stat. Veţi vedea că până şi preşedintele Consiliului Concurenţei îşi permite să fie stat în stat. BNR este stat în stat. Kovesi a fost stat în stat. Cred că o astfel de iniţiativă este de luat în seamă. Categoric nu mai putem lăsa lucrurile să evolueze în sensul ăsta. E un sindrom care se va perpetua în societatea românească. Dacă permitem unuia să nu vină astăzi, uite aşa lucrurile vor evolua în sens negativ".

El susţine că "ar putea fi luată în calcul" şi varianta pierderii funcţiei în cazul neprezentării la audieri în Comisiile parlamentare, relatează Agerpres.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cat timp o sa mai promovati aberatiile si ineptiile acestui pseudo economist zamfir? Nu credeti ca un ziar cu profil financiar ar trebui sa mentina un anumit nivel intelectual macar ? Pacat ca ati coborat nivelul pana la acest demagog care ori este rau intentionat ori e de o prostie crasa. Mai sigur ambele.

    1. De ce e pseudo economist? Contraziceti-l cu argumente , nu cu jigniri. Tot ce a sustinut este corect!

      Comuniștii care au absolvit ASE-ul sunt libertarieni. :)))))

      Nu le mai ajungi la nas. Toți au căpușat statul într-un fel sau altul, încă o fac, dar nu mai pot de dreapta și de economie. :)))))) 

      Va ticaie ceasul, securistilor! Mai opariti-va cat mai puteti!

    Opinați că Zamfir insinuează existența unor "complicități" între BNR și Consiliul Concurenței, care ar refuza să răspundă convocărilor făcute de comisiile parlamentare ?

    Comentariile nu sunt publicate în totalitatea lor, chiar și acelea care utilizează un limbaj decent ?

    ,,E o înţelegere clară a ambilor (n.r. Bogdan Chiriţoiu şi Mugur Isărescu) să nu se prezinte la Comisie", a spus Daniel Zamfir, astăzi, la Senat." 

    Ați zice totuși că asocierea lui Zamfir cu ALDE-Tăriceanu și Liviu Dragnea, pare oarecum să îl fi cam "băsificat", nu cu mult timp în urmă părând mai hotărât în disputele cu guvernatorul BNR ?

    1. Crezi că propaganda SRI mai prostește pe cineva cu texte confuze?

    De ce sa vina la comisie?Sa ii ia la intrebari si sa produca dezinformari un Senator cu pregatire se inginer nu finante?Dl Zamfir nu stie deloc economic si nici finante(o spune si el) , deci ce sa discute?

    Populism ieftin... 

    Capacitatile domnului Zamfir de intelegere a fenomenelor economice sunt foarte limitate, inclusiv manualul de clasa a XI-a pare sa ii fie inaccesibil... Chiar si marimea caciulii pe care o poarta nu pare sa-i provoace niciun fel de nelinisti. E inadmisibil la asemnea nivel sa te exprimi la modul "ar putea fi luată în calcul". In tarile civilizate asemenea exprimari starnesc furtuni pe pietele monetare sau bursiere, plimband miliarde dintr-un buzunar in altul in cateva minute. Tot acolo manipularea pietei se pedepseste scurt cu inchisoarea. Domnul acesta, senin ca o zambila, debiteaza zilnic aberatii la foc automat. Siiiigur ca da, schimba tu guvernatorul pentru ca nu s-a prezentat la o audiere pe care crezi , in caliatate de nimeni, ca esti indreptatit sa i-o pui obligatoriu in agenda si sa vedem daca putem depasi Grecia la ratele de dobanda pe pietele externe. Oamnii de genul asta reprezinta unul din celemai bune motive pentru care banca nationala trebuie sa fie independenta. Altfel orice sapte clase isi poate baga degetelele acolo si sa strice jucaria...:).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb