Zece miliarde de euro ar putea cheltui Germania cu azilanţii pe care vrea să-i primească

Alexandru Costea
Internaţional / 6 septembrie 2015

Actualizare Austria a transportat peste 13.000 de imigranţi spre Germania

Papa invită fiecare parohie din Europa să primească o familie de refugiaţi

Compania austriaca de căi ferate OeBB a anunţat că a transportat peste 13.000 de imigranţi şi refugiaţi spre Germania, relatează DPA, citată de Agerpres.

Aproximativ 11.000 de imigranţi au plecat cu trenurile spre Germania ieri, iar astăzi au fost transportaţi 2.200, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei.

Patruzeci de trenuri urmau să plece spre Germania astăzi, a precizat ea, menţionând că OeBB a trimis de asemenea aproximativ 20 de autobuze pentru a transporta refugiaţi de la graniţa ungară spre Salzburg.

Papa Francisc a invitat azi toate comunităţile catolice din Europa să primească fiecare câte o familie de refugiaţi, precizând că el ar începe prin cele două parohii ale Vaticanului, relatează AFP.

Într-un "gest concret", Suveranul Pontif a invitat ca "fiecare parohie, fiecare comunitate religioasă, fiecare mănăstire, fiecare lăcaş de cult al Europei să primească câte o familie".

"În faţa tragediei a zeci de mii de solicitanţi de azil, care fug din faţa morţii, victime ale războiului şi ale foamei, cei care sunt pe drum spre o speranţă a vieţii, Evanghelia ne îndeamnă şi ne cere să fim «apropiaţi» de cei mai mici şi de cei mai abandonaţi şi să le dăm o speranţă concretă", a îndemnat el, în timpul rugăciunii Angelus.

Nu este vorba doar de a le spune "curaj, răbdare", a precizat papa în faţa a 1.000 de credincioşi reuniţi în Piaţa Sf. Petru la Roma, adăugând: "Speranţa creştină este combativă".

"Mă întorc spre fraţii mei episcopi din Europa, adevăraţi păstori, pentru ca ei să susţină apelul meu în diocezele lor", a declarat Suveranul Pontif, precizând că el ar începe prin dioceza sa din Roma şi că cele două parohii ale Vaticanului ar primi "în zilele următoare" două familii de refugiaţi.

(A.C.)

----------------

Germania ar putea să cheltuiască până la zece miliarde de euro cu numărul-record de azilanţi pe care doreşte să-i accepte, de patru ori mai mult decât a cheltuit cu refugiaţii anul trecut, porivit unei publicaţii germane, relatează AFP.

Însă, în pofida celor 800.000 de refugiaţi pe care-i aşteaptă anul acesta cea mai mare economie europeană, cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri că Berlinul tot va fi în măsură să echilibreze bugetul, transmite Mediafax.

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a făcut acest calcul, în ediţia de ieri, ţinând cont de cheltuielile revizuite cu cei 203.000 de solicitanţi de azil din 2014.

Înainte să anunţe numărul-record de azilanţi la care se aşteaptă anul acesta, Berlinul a pus deoparte un buget de 5,6 miliarde de euro, destinat găzduirii a aproximativ 450.000 de oameni, a precizat ziarul.

În contextul afluxului de imigranţi către Germania, cele zece miliarde de euro par "în concordanţă" cu cheltuielile estimate la toate nivelurile adminsitraţiei - federal, de land şi local - adaugă FAZ.

Berlinul a estimat cheltuielilor autorităţilor locale la 12.000-13.000 de euro cu fiecare refugiat, inclusiv cazarea, în timp ce procesarea solicitării de azil, hrana, îngrijirile medicale ar costa 143 de euro pe lună.

Altă jumătate de miliard de euro le va fi necesară autorităţilor regionale pentru a plăti locurile suplimentare în şcoli, dar şi o sumă neprecizată pentru angajarea altor 2.000 de oameni la birourile federale pentru imigrare şi refugiaţi şi în vederea suplimentării efectivelor poliţiei.

Coaliţia lui Merkel urmează să se întâlnească în această seară pentru a discuta despre cheltuielile la nivel de stat şi autorităţi locale, care urmează să fie stabilite până la 24 septembrie.

Însă, în pofida provocării financiare, Merkel a subliniat ieri că vrea un buget echilibrat.

"Este o sarcină dificilă pentru noi, dar nu vrem să spunem «echilibrarea bugetului şi problema datoriei nu mai sunt importante»", a spus ea în discursul video săptămânal.

Merkel promitea luni că Guvernul federal va face mai mult pentru a ajuta autorităţile locale, dar nu a prezentat nicio cifră.

Numai ieri, Germania se aştepta ca aproximativ 7.000 de imigranţi să traverseze frontiera din Austria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb