Zece motive pentru care 1 septembrie e mai important decât crezi

Mirela Săvulescu, Human Capital Expert
BURSA Train / 20 august 2018

Mirela Săvulescu

Mirela Săvulescu

Finele lui august a purtat mereu cu el un soi de aer francez. Blazat, je-m'en-fichist, uşor preţios. Până şi seninul de sus ridică o sprânceană superioară la transhumanţa înspre şi dinspre mare. Şi la inexplicabila aşteptare de apocalipsă care ne locuieşte cumva...

1 septembrie e ciudat tare. Modestia pe care i-o bănuieşti nu are nicio treabă cu aroganţa lui reală. O spun bazându-mă pe anii de experienţă în resurse umane. Şi nu numai. Deşi nu pare, este un adevărat moment de cotitură pentru foarte mulţi, moment al deciziilor importante, moment al hotărârilor drastice, moment din care vor fi aplicate planurile asupra cărora toţi au meditat în concediu. Mă rog, momentul de beta-testing al altei date fatidice, cea de 1 ianuarie.

Hai să vedem şi de ce:

1. Începând cu 1 septembrie o parte dintre salariaţi îşi vor da demisia, asta dacă mai auzi de ei după ce şi-au luat concediul de odihnă din vară.

2. Alţi angajaţi vor solicita măriri de salariu, poate pentru a acoperi gaura lăsată de vacanţă sau pentru a plăti concediul următor, cel de sărbători.

3. Alţii îşi vor fi găsit curajul să spună ce nu li se pare ok la mediul de lucru sau la fişa postului. Aceştia din urmă sunt mai rari dar sunt şi cei mai de temut.

4. La rândul lor, patronii şi antreprenorii decid închiderea vreunui punct de lucru, din motive de performanţă financiară.

5. Tot aceştia se gândesc serios la restructurări de personal acolo unde este nevoie.

6. Asta în cazul în care în principiu le merge bine, dar au nevoie de noi metode de a găsi personal pentru a-i înlocui pe cei care au dat bir cu fugiţii la data mai sus menţionată.

7. Freelancer-ii şi consultanţii îşi freacă şi ei mâinile, că doar toamna se numără bobocii, nu-i aşa? Noi oportunităţi, noi planuri, noi idei de pus în practică. Programe, training-uri, cursuri, strategii de vânzare - toate îşi găsesc drumul de la minte la hârtie, mai apoi la lista de clienţi potenţiali.

8. Să nu uităm autorităţile - aici bugetarii îşi pun centura de siguranţă pentru ciclica schimbare de stapân din toamnă. Cine scapă, cine promovează, cine rămâne cu buza umflată...

9. Presa se pregăteşte şi ea cu noi formate, grile, programe. Auditoriul întors din vacanţă e mai pretenţios şi strâmbă din nas rapid la eventuala lipsă de imaginaţie a celor care nu-l aşteaptă cu noi forme de entertainment.

10. Nu în ultimul rând, şcolile încep să se mişte, nu neapărat cu folos, dar barem îşi încep liste de reparaţii, inventare de stricăciuni, proiecte de renovare. Care, ca şi anul trecut, nu vor fi finalizate, dar nu asta e ceea ce vrem noi aici să spunem.

1 septembrie este, în fiecare an, linia de finiş a vacanţei, capătul de linie al opulenţei tranchile de peste vară, alchimistul diabolic al transmutării din aurul solar al lui august în fierul nespectaculos dar persistent a ceea ce a mai rămas din an. Zâmbetul condescendent al to-do-list-ului care ştie că nu poţi decât să te întorci la el.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb