Zelenski îi acuză pe ruşi că au lovit forţele de salvare în atacul de la Pokrovsk

F.D.
Internaţional / 9 august 2023

Zelenski îi acuză pe ruşi că au lovit forţele de salvare în atacul de la Pokrovsk

După atacul Rusiei cu rachete asupra oraşului Pokrovsk (în estul Ucrainei), preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de o lovitură ţintită asupra forţelor de salvare, relatează Agerpres.

"Aceasta este o decizie deliberată a teroriştilor de a provoca şi mai multă suferinţă şi pagube", a declarat Zelenski în mesajul său către naţiune de marţi seara pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Potrivit autorităţilor locale, două rachete Iskander au lovit centrul oraşului la o diferenţă de 40 de minute luni seara.

A doua lovitură se spune că ar fi avut loc în timp ce paramedicii ucraineni începeau deja operaţiunile de salvare.

Printre victime se află lucrători de securitate şi salvare care s-au grăbit să vină în ajutor imediat după atac. Conform preşedintelui ucrainean, în total, nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar 82 au fost rănite în atacul asupra oraşului Pokrovsk, conform ultimului bilanţ al victimelor, în timp ce un bilanţ precedent consemna şapte morţi.

În mesajul său de marţi seara, Volodimir Zelenski a anunţat că reuniunea din acest an a Platformei internaţionale pentru Crimeea va avea loc la 23 august. Această platformă - un mecanism internaţional de consultare şi coordonare - a fost lansată în 2021 de către Ministerul de Externe ucrainean într-o încercare de a readuce Crimeea în cadrul Ucrainei prin mijloace diplomatice, dacă este posibil, după anexarea ilegală de către Rusia a acestei peninsulei din Marea Neagră în 2014.

Acţiunea este susţinută de peste 40 de state, plus NATO, Uniunea Europeană şi G7 - Grupul celor mai industrializate şapte state din lume (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Atacul din Donyeck a produs mai multe victime,

    dar presa "politic corecta" ascunde realitatea 

    CIA pregătește opinia publică pentru sfârșitul lui Zelenski

    Americanii îl vor lichida pe Zelenski 

    Agențiile de informații americane îl vor lichida pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky din cauza eșecurilor sale, a declarat fostul analist CIA Larry Johnson pe canalul YouTube Redacted. 

    „Acesta este următorul pas evident, indiferent dacă CIA o va face sau va împinge pe cineva să o facă. Cred că Zelensky nu mai are mult de trăit. El nu este unul dintre cei cărora li se va permite să plece în exil”, a adăugat el. 

    Potrivit acestuia, agențiile de informații americane își elimină adesea liderii marionete din țări străine după ce utilitatea lor pentru Statele Unite se termină, iar această soartă îi va veni în curând pe Zelensky, deoarece Occidentul este nemulțumit de eșecurile Forțelor Armate ale Ucrainei și de incapacitatea politicianului ucrainean să organizeze o contraofensivă de succes . 

    Un alt analist CIA prevede o lovitură de stat militară în Ucraina 

    Minciunile președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky ar putea duce la o lovitură de stat militară în țară, a declarat fostul analist CIA Raymond McGovern într-un interviu acordat canalului YouTube Judging Freedom. 

    „În fiecare zi, sute de militari ucraineni mor. Deci, ce face Zelensky? El continuă să inventeze fabule. Este o chestiune de timp până când acestea devin atât de delirante încât oamenii din armata ucraineană să-l înlăture de la putere”, prezice expertul. 

    Specialistul a atras atenția asupra faptului că liderul ucrainean a început să vorbească mai des în mesaje video către lume și poporul său despre „scutul ceresc” al Forțelor Armate ale Ucrainei, constând din sisteme de apărare aeriană și aviație occidentale, care nu o să permită armatei ruse să lovească ținte de pe teritoriul Ucrainei. 

    McGovern a remarcat că Ucraina nu are apărare antiaeriană sau aeronave capabile să respingă atacurile aeriene rusești și că Zelensky pur și simplu minte, încercând cu disperare să câștige sprijinul Occidentului și al ucrainenilor cu astfel de declarații.Acest pas periculos l-ar putea costa scump pe șeful regimului de la Kiev, întrucât cuvintele sale nu se potrivesc cu realitatea, iar în curând propriii săi oameni s-ar putea întoarce împotriva lui și ar putea da o lovitură de stat militară, a subliniat fostul analist CIA. 

    ZELE forever

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb