Zelenski: "În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul energetic"

S.B.
Internaţional / 7 octombrie 2023

Zelenski: "În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul energetic"

Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a avertizat compatrioţii, în discursul său de vineri seară, că ruşii vor aplica aceeaşi strategie ca anul trecut pe măsură ce se apropie iarna - vor ataca infrastructura critică a ţării, în special cea energetică, şi de aceea a insistat că este nevoie de măsuri de pregătire şi protejare care să fie luate cât mai urgent de autorităţile regionale, informează news.ro.

Între timp, după întâlnirile avute în Spania cu liderii europeni, Zelenski a dat asigurări că Ucraina va fi mai protejată decât anul trecut de atacurile ruseşti şi a anunţat că Marea Britanie se va implica în securitatea de la Marea Neagră şi a regiunii Odesa.

"Actuala conducere rusă face întotdeauna ceea ce a mai făcut înainte. Îşi repetă toate greşelile. Repetă tot răul. Iar atunci când eşuează, ei presupun că au făcut prea puţin rău şi de aceea nu au reuşit. Este o logică smintită. Dar trebuie să o luăm în considerare. În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul energetic. Ei nu pot accepta ideea că Ucraina nu va fi nicicum cucerită şi vor încerca să facă mai multe atacuri şi mai multe încercări de a ocoli apărarea noastră", a avertizat preşedintele Volodimir Zelenski. "Suntem pe deplin conştienţi de acest pericol", a adăugat el.

Zelenski a spus că a avut loc în cursul zilei o şedinţă a Consiliului de Securitate al ţării, principala preocupare fiind energia, pregătirea pentru iarnă, protejarea instalaţiilor de generare şi furnizare de energie electrică şi termică, precum şi refacerea a tot ceea ce a fost afectat de loviturile ruseşti. "Consiliul de Securitate a ascultat rapoarte de la militari şi de la toţi oficialii responsabili de protejarea sectorului nostru energetic şi a tacticilor noastre de iarnă. În special, au prezentat rapoarte prim-ministrul, miniştrii, şefii companiilor energetice, reprezentanţi ai sectorului comunicaţiilor şi şefii administraţiilor regionale. Totul a fost legat de protecţia fizică a instalaţiilor, reconstrucţia, executarea ordinelor şi procedurile de urgenţă. Este foarte important să câştigăm această iarnă, să depăşim toate dificultăţile şi să ne protejăm oamenii. Şi, apropo, autorităţile locale trebuie să-şi facă partea lor de treabă. Săptămâna viitoare, vom raporta despre starea actuală a pregătirii pentru iarnă în regiuni", a anunţat Volodimir Zelenski.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Eroul Zelenski si-a premiat taticul Olekszandr Zelenski,

    din banii primiti de la 30 tari NATO da si renta/lunara/pe viata,  

    ce misto sa fii in faliment statal oficial de anul trecut si sa ai  

    rezerve valutare la maxime istorice, o "minune" econimica din Ucraina

    1. PITIC !!! .... MA AUZI . PITIC ??? IN IARNA ASTA ..... DISCUTA SI TU CU RUSII , DESPRE UN ARMISTITIU MACAR .... DACA NU DESPRE PACE !!!! STIU BINE CA .... STAPANII TAI DIRECTI DE LA WASHINGTON , NU DORESC PACEA ACOLO .... DE CE ??? SIMPLU : NU E INTERESUL LOR ..... CA , SA FIE PACE ...... CE CE ??? STAI , CA-TI SPUN , TOT EU !!! DACA ESTE PACE , ESTE SI LINISTE !!!!!!!!! SANT OAMENI PE PAMANTUL ASTA , CARE NU DORESC IN RUPTUL CAPULUI , PACEA SI LINISTEA ..... STIM NOI CINE , NU ??????? CINE A ZIS , IN NOUL TESTAMENT : EU ..... N-AM VENIT AICI ...... CA SA ADUC PACEA ....... CI ... SABIA !!!!!! CINE OARE , CINE OARE ..... A PRONUNTAT , CUVINTELE ASTEA SFINTE ??????? VA LAS , SA GHICITI DE 3 ORI .......... CINE NU STIE ...... V-A VENI PESTE EL ..... APOCALIPSA !!!!! CUM SA NU IUBESTI LA NEBUNIE , LUMEA ASTA ..... PITIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Da,Zele,așa e

    The Nation, ziarul american, afirma ca nevasta lui Zelenski a facut

    cumparaturi la magazinele din New York in valoare de 1,1 milion $, 

    cand sotul cersea alti bani de la Biden ptr. lupta impotriva rusilor "cei rai", 

    ce misto sa fii sotie de erou planetar finantat de 30 tari NATO

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb