Zelenski: "Ucraina va câştiga pentru că dreptatea trebuie să triumfe"

D.T.
Internaţional / 31 martie 2023

Zelenski: "Ucraina va câştiga pentru că dreptatea trebuie să triumfe"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că aceste patru sute de zile de când Ucraina se apără în faţa agresiunii la scară largă reprezintă "un parcurs colosal", informează News.ro.

"Ucraina va câştiga. Pentru că libertatea şi dreptatea, umanitatea şi respectul, pacea meritate de oameni trebuie să triumfe", subliniază el.

"Patru sute de zile. Patru sute de zile de apărare a noastră în faţa agresiunii la scară largă. Acesta este un parcurs colosal pe care l-am trăit. Toţi împreună - toţi cei care au luptat şi luptă pentru Ucraina. Care au avut grijă şi au grijă de stat şi de ucraineni. Care au ajutat şi ajută logistica noastră. Care au întărit şi întăresc rezilienţa ucraineană. Ucraina a trecut prin cele mai groaznice zile în acel februarie. Am supravieţuit şi acestei ierni. Este un efort colosal în spatele acestor cuvinte", a afirmat Zelenski, în mesajul transmis ieri seară.

El a continuat arătând că ucrainenii au depăşit şi primăvara trecută, "care a schimbat cursul războiului în favoarea apărării noastre", că vara şi toamna trecute au dovedit că eliberarea din primăvară a regiunilor nordice nu a fost un accident. Zelenski a spus că lumea nu va uita eroismul ucrainenilor din bătăliile pentru Kiev, pentru regiunile Cernihiv şi Sumî, recucerirea regiunilor Harkov, Herson, apărarea Bahmutului şi a Donbasului în genera, arată sursa.

"Ne pregătim următorii paşi, acţiunile curente. Ne pregătim să ne apropiem de victorie. Care este puterea Ucrainei? Dacă intenţiile tale sunt bune, toată lumea va fi de partea ta şi te va ajuta. Astăzi, în cea de-a 400-a zi de rezistenţă, de rezistenţă la scară largă, vreau să mulţumesc tuturor celor din întreaga lume care stau alături de Ucraina. Care împărtăşesc interpretarea noastră a libertăţii. Care sprijină căutarea dreptăţii. Care au aceleaşi convingeri puternice pe care le avem şi noi, ucrainenii. Convingerea că lumea ar trebui să se bazeze pe reguli, pe reguli civilizate, pe regulile umanităţii, respectului şi păcii. De aceea Ucraina va câştiga. Pentru că libertatea şi dreptatea, umanitatea şi respectul, pacea meritate de oameni trebuie să triumfe", a subliniat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că le mulţumeşte soldaţilor şi marinarilor, sergenţilor, ofiţerilor şi generalilor.

"Mulţumesc tuturor şi fiecăruia care ţine acest front, frontul pentru a proteja ce are mai bun umanitatea. Frontul pentru a proteja ce avem mai bun şi voi şi eu, Ucraina noastră. Unită, de învins şi liberă pentru totdeauna", a punctat Volodimir Zelenski.

El le-a mulţumit de asemenea celor care îi ajută pe membrii familiilor celor ucişi, adaugă sursa.

"Ucraina va câştiga pe front. Ucraina va câştiga la redresare. Ucraina va câştiga în restabilirea justiţiei. Nu vom lăsa nicio urmă de Rusia pe pământul nostru. Şi nici nu vom lăsa niciun duşman nepedepsit. Pregătim veşti despre asta", a arătat Zelenski.

El a spus că această zi a fost una cât se poate de activă pentru el, enumerând mai multe întâlniri şi discuţii şi menţionând: "Şi ziua de mâine va fi una activă. La maxim. Vom face totul ca să vină mai repede ziua în care vă pot mulţumi, dragi ucraineni, pentru victoria noastră!".

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. DAR RESPECTUL UCR FATA DE MINORITATILE EI?

    1. DAR plata pentru trolii daco-sovietici preocupati de minoritatile din UCR?

      Dar plata pentru trolii preocupati de grija altora?

    Trebuie gandit un plan de pace realist, de 1 an tot auzim acum ii scoatem afara pe rusi. Rusii in schimb mai recruteaza inca 400.000, o nebunie.

    Si dc ii dati afara in siguranta nu veti fi niciodata, si nici europa.

    In plus acele zone dombas si lugansk nu erau sub controlul guvernului ucrainian nici inainte de razboi. Pt ce va trebuie o zona incontrolabila? Cum e si transnistria in Moldova. Credeti ca Transnistria asculta de Maia Sandu? Sau dombas va asculta de zelenski? Sau de alt presedinte ales de ucrainieni? Nu, tot de Putler vor asculta. Mai bine lasati sa se duca la mama lor si sa terminam cu razboiul. Zelenski zice ca luptam pt Europa bla bla , de acord, cand erau rusii langa kiev, dar acum pe cat se prelungeste razboiul pe teritoriul acelor republici separatiste, pe atat mai periculos devine pt Europa.  

    Orice referendum corect ar face Crimea și Donbas n-ar vrea în Ucraina. Zelenski vrea cu forța și așa va pierde mult mai mult.Pe SUA nu-l interesează locuitorii Ucrainei,ei vor slăbirea Rusiei și au interese economice.

    1. fiecare tara are granite, sa le respecte toti vecinii, referendumurile facute cu soldati care bat cu urna la usa sunt prosteli rusesti

    Zelenski Marionetul, și-a epuizat o mare parte din Arsenalul de Minciuni Generale . Va continua, desigur, cu Marile Minciuni de Conjunctură . Acum a trecut la Teoriile Abstracte Strategice . Adică, Bate Apa în Piuă ! ...

    1. spui ceva sau doar bati apa in piua?

      Citește articolul . Și apoi opinia la cre te referi. Dar după cum ai răspuns, nu este nicio șansă să le înțelegi . Sunt sigur că faci parte dintre cei mulți ai generației tale care citesc dar nu pricep nimic . Îmi pare rău . De fapt, nu pentru unii ca tine am scris opinia de mai sus . Doar aceasta pe care o citești ... acum . Dar sunt sigur că nici de astădată nu o să pricepi nimic . Renunță !

      Te stradui cumva sa explici ceva la cineva care esti sigur ca nu va intelege?!?

      Probabil ca te simti in regula dar nu esti . Renunta !

    Geo Lerosz parlamentar din Ucraina acuza pe Zelenski si

    mana sa dreapta pe Andrij Jermak,ca la achizitii de armament 

    au delapidat multe miliarde din bugetul de stat

    Pt circar, prafurile tari si dese sunt cheia "marilor lui succese"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb