Zentiva lansează un medicament antihipertensiv de ultimă generaţie - Zenra

Comunicat Zentiva
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 20 martie 2007

În România, peste 8 milioane de oameni suferă de hipertensiune, dintre care numai 3 milioane sunt trataţi. Doar 17% dintre persoanele la care s-a depistat riscul cardiovascular sunt controlate tensional corespunzător.

Una dintre cauzele hipertensiunii este ritmul de viaţă alert şi stresant al omului modern, iar specialiştii afirmă că stresul este direct proporţional cu riscul cardiovascular.

Zentiva, liderul pieţei de medicamente generice din România, a lansat pe piaţă Zenra, un medicament indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale şi insuficienţei cardiace congestive, în special la pacienţii cu risc crescut. Zenra este un medicament care conţine substanţa activă ramipril şi se eliberează doar cu prescripţie medicală.

Conform statisticilor, România se află pe primul loc în Europa în privinţa deceselor provocate de bolile cardiovasculare, peste 60% dintre decesele înregistate în ţara noastră fiind cauzate de acestea. Datele statistice sunt extrem de îngrijorătoare având în vedere că în Europa media deceselor provocate din cauze cardiovasculare este de 30%.

"Numărul scăzut de pacienţi hipertensivi trataţi eficient şi modern ne-a determinat să lansăm Zenra, un medicament de primă linie în tratamentul hipertensiunii, ce oferă eficacitate antihipertensivă pe parcursul a 24 de ore", a declarat Mariana Wencz, Country General Manager Zentiva S.A.

Portivit statisticilor, mai mult de 55% dintre hipertensivii trataţi au în schema de tratament un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei.

Printre indicaţiile terapeutice ale produsului se numără: profilaxia infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral sau a decesului de cauza cardiovasculară şi reducerea necesităţii de proceduri de revascularizare la pacienţii cu risc cardiovascular crescut, cum ar fi pacienţii cu boală coronariană manifestă (cu sau fără antecedente de infarct miocardic), cu antecedente de accident vascular cerebral sau cu antecedente de boală vasculară periferică.

"Zenra este un inhibitor modern cu administrare unică zilnică, mai eficient decât produsele IEC (inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei) din generaţia veche", a comentat Mariana Wencz. "Tratamentul pacienţilor hipertensivi include în proporţie mare produse din vechea generaţie, ce trebuie administrate de două sau mai multe ori pe zi, preţul unui tratament modern fiind considerat foarte ridicat. Noi recomandăm tratamentele moderne cu administrare unică, la aceleaşi costuri, dar mult mai eficiente pentru pacienţi."

Zenra beneficiază de o calitate excepţională, la fel ca şi celelalte produse marca Zentiva.

De asemenea, Zenra are preţ de referinţă în cadrul moleculei ramipril, ceea ce îl face deosebit de accesibil din punct de vedere financiar.

"Lansarea acestui produs confirmă o dată în plus strategia de dezvoltare Zentiva pe pieţele în care activează şi anume dezvoltarea sistemelor de asistenţă medicală prin introducerea de tratamente moderne, în linie cu cele mai noi tendinţe în domeniu, la preţuri accesibile", a concluzionat Mariana Wencz.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hai sa fim seriosi! Mai exista inca 3 variante de ramipril pe piata si nu cred ca Zenra se poate compara cu Tritace. Doar ca mai nou si Zentiva si Terapia - Ranbaxy scot pe piata tot ce- au descoperit altii cu ani in urma. Daca sunt asa de tari de ce nu investesc in cercetare, sa descopere ei molecule noi sau poate ca e mult mai simplu si mai comod sa copiezi ce- au descoperit altii!!!!!!

    1. am luat zenra timp de 6 luni si nu m-am simtit bine imi sangera nasul tuse dureri in piept pocnituri in urechi si alte reactii pana si acum mai sangerez un pic pe nas cu toate ca l-am intrerupt acum 2 luni de aceea intrb dupa cat timp il elimin din corp

      SI EU AMpatit la fel dupa medicamentul ZENRA sangerari de gingii si nazale acum l-am intrerupt dar tot mai sangerez dupa 3 luni si intrebarea mea este dupa cat timp o sa elimin substanta din corp astept raspuns pe adresa de facebook PAVEL CONSTANTA!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb