Zentiva România a plantat 40.000 de arbori în Munţii Făgăraş

Comunicate de presă / 8 iulie

Zentiva România a plantat 40.000 de arbori în Munţii Făgăraş

Grupul de companii Zentiva din România a finalizat plantarea unui nou lot de 40.000 de puieţi de arbori în pădurile defrişate din Munţii Făgăraş, în colaborare cu Fundaţia Conservation Carpathia. Volumul de plantări corespunde unei suprafeţe de 11 hectare de teren. În mod efectiv, alături de procesele sporadice de regenerare spontană, arealul reabilitat anul acesta cu sprijinul Zentiva se ridică la 16,5 hectare.

Din 2019 şi până în prezent Zentiva a susţinut plantarea a 145.000 copaci. Eforturile de reconstruire a pădurilor s-au concentrat pe zonele Dobroneagu, Valea Vâlsanului, Pojarna Valea Rea şi Groapele. În arealul Groapele şi Dobroneagu, Conservation Carpathia a demarat deja monitorizarea plantaţiilor folosind drona achiziţionată anul acesta cu sprijinul Zentiva.

"Plantarea de copaci este o investiţie esenţială în sănătatea planetei şi a noastră. Fiecare copac plantat reprezintă un pas către un viitor mai verde, mai curat şi mai sănătos pentru toate generaţiile. Zentiva are o abordare sustenabilă a întregii activităţi aceasta incluzând şi angajamentul de a proteja sau compensa pentru o planetă mai sănătoasă. Este timpul să acţionăm oriunde este nevoie să restaurăm şi să conservăm mediul", a declarat Simona Cocoş, Director General al Zentiva România şi Moldova.

"Sprijinul Zentiva nu numai că ne ajută să iniţiem revenirea pădurii în zone unde aceasta a fost abuziv distrusă, dar ne-a deschis şi calea către un sistem modern de monitorizare a plantaţiilor care ne permite să intervenim la timp dacă sunt probleme în şantierele de reconstrucţie ecologică", a declarat Mihai Zotta, director de conservare la Fundaţia Conservation Carpathia.

Angajamentul Zentiva faţă de sustenabilitate se extinde dincolo de reîmpădurire, cu programe de reducere a amprentei de carbon, a deşeurilor şi de utilizare responsabilă a resurselor. Grupul Zentiva îşi propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru Scopul 1 şi 2 până în 2030, acest obiectiv fiind extins recent la a deveni zero net în 2050. Zentiva intenţionează să continue să sprijine proiectele Fundaţiei Conservation Carpathia, recunoscând rolul vital al pădurilor în combaterea schimbărilor climatice şi conservarea biodiversităţii.

În România, grupul Zentiva reuneşte companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. şi Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie şi arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul şi sistemul respirator. În cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 în operaţiunile industriale (producţie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb