ZEW: Percepţia privind evoluţia economiei României în următoarele şase luni s-a înrăutăţit

F. A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 octombrie 2010

Percepţia experţilor financiari privind perspectivele economiei României în următoarele şase luni s-a înrăutăţit în octombrie, în timp ce la nivelul Europei Centrale şi de Est aceasta s-a îmbunătăţit, potrivit unui sondaj efectuat de institutul ZEW şi grupul austriac Erste, anunţă Mediafax.

Indicele ZEW privind aşteptările specialiştilor pentru România în următoarele şase luni a coborât de la 21,3 puncte în septembrie la 14 punc­te în octombrie.

Pentru Europa Centrală şi de Est, indicele aşteptărilor la şase luni a crescut cu două puncte, de la 17,3 la 19,3 puncte. Începând din octombrie, studiul include şi Turcia.

Specialiştii consultaţi de ZEW se aşteaptă ca Turcia să înregistreze cea mai bună evoluţie din regiune în următoarele şase luni, evaluând economia acestui stat cu 20,9 puncte. Următoarele clasate sunt Ungaria (16,5 puncte), Polonia (15,4 puncte), România (14 puncte), Slovacia (11,5 puncte), Cehia (10,2 puncte) şi Croaţia (7,4 puncte).

România a rămas pe penultimul loc în regiune în funcţie de percepţia situaţiei actuale. Indicele respectiv a crescut de la -43,4 puncte în septembrie la -26,2 puncte în octombrie.

La nivelul regiunii, situaţia actuală s-a îmbunătăţit, indicele aferent urcând de la -5,7 puncte în septembrie la 3,2 puncte. Sondajul pe luna octombrie include şi Turcia.

Economia Turciei a fost inclusă în sondaj pe primul loc şi în funcţie de situaţia curentă, indicele privind evaluarea de către experţii consultaţi de ZEW situându-se la 45,9 puncte. Pe următoarea poziţie se află Polonia (12,4 puncte) şi Cehia (11,7 puncte). Următoarele state au obţinut un scor negativ, respectiv Slovacia (-1,2 puncte), Croaţia (-17,2 puncte), România (-26,2 puncte) şi Ungaria (-31,4 puncte).

Sondajul ZEW pentru Europa Centrală şi de Est include România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi, începând din octombrie, Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb