ZIARUL BURSA

08 martie 2018
Ediţia din 19.10.2024
"Ungaria se transformă într-un hub de energie pe banii şi resursele României"

ECONOMISTUL MIRCEA COŞEA: "Ungaria se transformă într-un hub de energie pe banii şi resursele României"

Ramona RaduCompanii / 8 martie 2018

Actualizare 18:00

Răspunsul Transgaz la proiectul BRUA

"BRUA este un proiect de interes naţional, susţinut ferm şi fără echivoc de Comisia Europeană, va aduce ţării venituri importante din tarifele de transport gaze naturale şi va transforma România într-un jucător incontestabil pe piaţa gazelor naturale a Uniunii Europene.", conform comunicatului de presă remis de către Transgaz.

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai ANRM, la şedinţa Comisiei Economice din Senat

AUDIERI ÎN COMISIA ECONOMICĂ DIN SENAT: ANRM şi Ministerul Economiei reiau astăzi discuţiile pe legea redevenţelor

Adina ArdeleanuMacroeconomie / 8 martie 2018

Daniel Zamfir: "Suntem la cel mai scăzut nivel din Europa ca pondere a redevenţelor în PIB" 

Dorin Ursărescu, ANRM: "Nu trebuie să comparăm statele din punct de vedere al redevenţelor, ci al întregului sistem de impozitare"

Ursărescu, ANRM: "Ceva este putred, nu neapărat în nivelul redevenţelor, ci în modul de colectare a lor"

Agenţia Naţională pentru Re­surse Minerale (ANRM) şi Ministerul Economiei reiau, astăzi, discuţiile pentru proiectul legii redevenţelor, propunându-şi să ajungă la o formă care va putea fi pusă în dezbatere, până la finalul lunii, după cum a reieşit în urma şedinţei de ieri a Comisiei economice din Senat.

OTP Bank România aproape şi-a dublat profitul

ANUL TRECUT FAŢĂ DE 2016 OTP Bank România aproape şi-a dublat profitul

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 8 martie 2018

OTP Bank România a obţinut, anul trecut, un profit aproape dublu faţă de cel din 2016, după cum a anunţat ins­tituţia de credit, precizând: "OTP Bank România a înregistrat un profit justat după impozitare de 44,85 milioane lei (9,8 milioane euro) în 2017, în creştere cu 88% faţă de 2016. În trimes­trul al patrulea, banca a avut un profit net de 14,11 milioane lei (3,05 milioane euro), în scădere faţă de trimestrul trecut din cauza unor corecţii contabile (-23% de la trimestru la trimestru)".

"Aş prefera ca volumele de gaze extrase din Marea Neagră să rămână în ţară, să fie procesate cu valoare adăugată mare"

RĂZVAN NICOLESCU, SENIOR-EXPERT ÎN CADRUL DELOITTE ŞI FOST MINISTRU AL ENERGIEI:  "Aş prefera ca volumele de gaze extrase din Marea Neagră să rămână în ţară, să fie procesate cu valoare adăugată mare"

A.G.Companii / 8 martie 2018

Proiectul conductei de gaze BRUA, care ar urma să lege Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, nu se va realiza în forma actuală, ci va apărea un alt proiect, BRUSA, care va include şi Slovacia, a declarat, miercuri, Răzvan Nicolescu, senior-expert în cadrul Deloitte şi fost ministru al Energiei.

Anton Anton: "Draftul de strategie realizat în anul 2016 trece printr-un proces de actualizare şi completare. Nu avem voie să fim timizi. Avem resurse, trebuie să avem curaj".

Ministerul Energiei actualizează Strategia Energetică din anul 2016

A.G. Companii / 8 martie 2018

Strategia energetică a Româ­niei va defini marile obiective de investiţii din sectorul energetic, cum ar fi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa şi un nou grup pe huilă la termocentrala Rovinari, a declarat, ieri, minis­trul Energiei, Anton Anton, într-o conferinţă pe teme de profil, potrivit Agerpres.

"Creşterea economică nu se reflectă în creşterea nivelului de trai şi în dezvoltarea economiei"

MIRCEA COŞEA, ECONOMIST: "Creşterea economică nu se reflectă în creşterea nivelului de trai şi în dezvoltarea economiei"

Ramona RaduMacroeconomie / 8 martie 2018

Creşterea economică înregis­trată de ţara noastră, anul trecut, nu este una sănătoasă, avertizează economistul Mircea Coşea, subliniind faptul că, pe termen lung, aceasta nu poate să menţină ritmul de creştere şi că duce, în timp, la o oarecare erodare a potenţialului economic al ţării.

Datele publicate, ieri, de către Institutul Naţional de Statistică arată că, anul trecut, PIB-ul ţării noastre a cres­cut cu 7%, comparativ cu 2016.

Cătălin Grecu: "Spre bucuria noastră, este prima ediţie a Good Wine la care participăm cu alte produse decât cele pe care le ştiau consumatorii, pentru că lumea cunoştea compania Cotnari prin vinurile dulci, Grasa de Cotnari, Tamâioasa Românească şi cam atât".

Compania Cotnari aduce pe piaţă vinuri noi

Emilia OlescuFrăţia Vinului / 8 martie 2018

Compania Cotnari aduce noutăţi în sectorul vinului, lansând noi licori pe piaţă, complet diferite de cele tradiţionale. După ce a lansat Feteasca Neagră roşu, Cotnari SA produce roze-uri vinificate în sec şi demisec. La târgul Good Wine care a avut loc, recent, în Bucureşti, compania a fost prezentă cu un suflu nou - o abordare în premieră - cu noua gamă Selecţii (patru vinuri albe, două roze şi unul roşu) şi cu licorile de colecţie. Cu această ocazie, Cătălin Grecu, directorul de marketing al societăţii, ne-a spus: "Am venit la târgul de profil din Capitală cu gama Selecţii, în variantă extinsă.

Suntem pe locul 9 în lume la antreprenoriatul feminin

MASTERCARD INDEX OF WOMEN ENTREPRENEURS 2018  Suntem pe locul 9 în lume la antreprenoriatul feminin

A.S.Companii / 8 martie 2018

România se află pe locul 9 în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deţinute de femei, potrivit studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018, care analizează progresul şi realizările antreprenorilor de sex feminin din 57 de ţări care acoperă cinci regiuni geografice - Asia-Pacific, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa şi America de Nord.

UE: "România a făcut progrese limitate în soluţionarea recomandărilor specifice de ţară"

Piaţa de Capital / 8 martie 2018

România a făcut progrese limitate în soluţionarea celor trei recomandări specifice de ţară pentru perioada 2017 - 2018, arată un raport de ţară publicat ieri de Comisia Europeană, care evidenţiază, însă, şi faptul că în probleme precum stabilirea salariului minim în funcţie de un mecanism transparent, egalizarea vârstei de pensionare sau cadrul fiscal ţara nu a înregistrat niciun progres, conform Agerpres.

Chicago Stock Exchange îşi caută cumpărători

Chicago Stock Exchange îşi caută cumpărători

ALINA VASIESCUInternaţional / 8 martie 2018

Bursa de Valori din Chicago (Chicago Stock Exchange - CHX) îşi caută noi potenţiali cumpărători, după ce autorităţile de reglementare din SUA au blocat vânzarea sa către un grup condus de investitori din China, din cauza lipsei informaţiilor referitoare la cei care ar fi devenit proprietarii acesteia, conform Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 martie 2018

MACRO NEWSLETTER 8 martie 2018

Internaţional / 8 martie 2018

Comenzile industriale noi din Statele Unite au scăzut peste aşteptări în ianuarie 2018, cu o rată lunară de 1,4%, după un avans de 1,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 8,4%, de la 7,4% în luna anterioară.

BCR va da credite de 1 miliard lei, prin Prima Casă

BCR va da credite de 1 miliard lei, prin Prima Casă

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 8 martie 2018

Banca Comercială Română (BCR) va acorda credite prin Programul Prima Casă în valoare de circa 1 miliard de lei, din noul plafon acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanţatoare, 511...

Volumul rămâne sub valoarea medie a acestui an

BVB Volumul rămâne sub valoarea medie a acestui an

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 8 martie 2018

Rulajul pieţei principale a Bursei de Valori Bucureşti a scăzut, în şedinţa de ieri, la 35,7 milioane de lei (7,66 milioane de euro), sub cel din şedinţa anterioară, de 52 de milioane de lei, situându-se, în continuare, sub valoarea medie a...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo