Chicago Stock Exchange îşi caută cumpărători

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2018

Chicago Stock Exchange îşi caută cumpărători

Bursa de Valori din Chicago (Chicago Stock Exchange - CHX) îşi caută noi potenţiali cumpărători, după ce autorităţile de reglementare din SUA au blocat vânzarea sa către un grup condus de investitori din China, din cauza lipsei informaţiilor referitoare la cei care ar fi devenit proprietarii acesteia, conform Reuters.

Comisia americană pentru valori mobiliare (SEC) a blocat tranzacţia de aproximativ 25 de milioane de dolari în februarie, punând punct unui efort de doi ani prin care CHX a încercat să îşi vândă operaţiunile către consorţiul condus de "Chongqing Casin Enterprise Group" din China şi filiala sa "Casin Holdings" din America de Nord.

Consiliul de administraţie al CHX studiază în prezent "alternative strategice", inclusiv o potenţială vânzare, a informat operatorul bursier în această săptămână.

Atunci când tranzacţia cu "Casin" a fost anunţată pentru prima dată, în februarie 2016, CHX, un jucător de nişă cu o cotă de piaţă de aproximativ 0,5%, a informat că intenţionează să folosească fondurile din înstrăinare pentru revigorarea programului de listări corporative, inclusiv pentru companiile chineze care vor ca titlurile lor să fie tranzacţionate în Statele Unite.

"Casin" intenţiona să construiască o bursă în China, utilizând tehnologia CHX.

Tranzacţia anunţată de cele două pieţe, sensibilă din punct de vedere politic, a fost aprobată iniţial de personalul SEC, dar comisarii agenţiei, condusă de Jay Clayton, numit de preşedintele Donald Trump, au blocat decizia în aşteptarea propriei analize.

Când a blocat vânzarea, SEC a declarat că CHX nu a putut furniza informaţiile cheie pe care le-a solicitat, inclusiv accesul la bilanţurile contabile ale potenţialilor proprietari. De asemenea, autoritatea de reglementare a spus că nu a fost convinsă că bursa va fi monitorizată în mod corespunzător după eventuala preluare.

Bursa din Chicago, subsidiară a "CHX Holdings" Inc., a fost înfiinţată în 1882. Acţionarii minoritari ai Bursei din Chicago sunt "E*Trade Financial" Corp., "Bank of America" Corp., "Goldman Sachs Group" Inc. şi "JPMorgan Chase & Co". Aceştia voiau să-şi înstrăineze deţinerile către "Chongqing Casin Enterprise Group".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb