ZIARUL BURSA

19 martie 2018
Ediţia din 17.01.2025
Dan Paul a dat în judecată "Cemacon"

ÎN CALITATE DE ACŢIONAR, Dan Paul a dat în judecată "Cemacon"

Adina ArdeleanuCompanii / 19 martie 2018

Actualizare 15.45 "Cemacon" confirmă litigiul iniţiat de Dan Paul

"Cemacon" a transmis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti, un raport prin care confirmă existenţa litigiului iniţiat de Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Totuşi, oficialii companiei transmit că nu au detalii legate de dosar.

-------

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor s-a adresat Tribunalului Cluj, pentru anularea reducerii de capital din 2014 şi a actelor subsecvente

Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon, ne-a spus, joi, că "nu a fost primită vreo notificare la societate referitor la o astfel de temă"

Dosarul a fost înregistrat, vineri, la Tribunalul Cluj

BCR a vândut, pe 2 euro, către BOF creditele neperformante de 16,5 milioane de euro ale "Cemacon" şi "Ambient"

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a dat în judecată, în calitate de acţionar, compania "Cemacon" (CEON), pentru constatarea nulităţii deciziei acţionarilor, din 24 martie 2014, privind reducerea capitalului social, şi a actelor subsecvente, potrivit unei notificări consultată de ziarul "BURSA".

"MAE nu a încheiat nici un acord referitor la exportul de gaze din România"

TEODOR MELEŞCANU:  "MAE nu a încheiat nici un acord referitor la exportul de gaze din România"

Ancuţa StanciuCompanii / 19 martie 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a încheiat nici un acord referitor la exportul de gaze din România şi nu a formulat angajamente în numele altor ministere sau companii cu privire la gazele din perimetrele din Marea Nea­gră, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un răspuns la o interpelare a deputatului PNL Lucian Bode, care a solicitat clarificări în legătură cu posibilitatea ca ţara noastră să se fi angajat în faţa Ungariei să îi furnizeze aproximativ 60 de miliarde mc de gaze naturale în următorii 15 ani, începând cu 2020.

LIPSEŞTE UN ELEMENT FUNDAMENTAL DIN DEZBATEREA PRIVIND LIMITAREA DOBÂNZILOR Care trebuie să fie preţul banilor creaţi din nimic?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 19 martie 2018

Călin Rechea

Actualizare 12:12 > Profesorul Richard Werner: "Plafonarea dobânzilor poate fi un lucru bun"

În opinia profesorului Richard Werner, plafonarea dobânzilor poate fi un lucru bun, dacă şi alte politici sunt consistente cu aceasta, conform unei declaraţii prin e-mail.

O limită superioară pentru dobânzi va "reduce extragerea profitului din economie de către sistemul bancar", în condiţiile în care "dobânda plătită băncilor reprezintă un transfer de la cei mulţi către cei puţini". Opiniile sale trebuie evaluate în contextul modelului actual de funcţionare a sistemelor bancare la nivel global, caracterizat de crearea celei mai mari părţi a masei monetare prin acordarea creditelor, model pe care l-a testat empiric şi a prezentat concluziile în revista de specialitate International Review of Financial Analysis.

Profesorul Werner mai aminteşte că limitarea dobânzilor a fost foarte comună în Europa în trecut, iar până în urmă cu circa 350 de ani, perceperea dobânzii a fost ilegală în aproape toate unităţile teritoriale de pe continent.

------------

Orice intervenţie a statului asupra preţurilor are efecte negative, care, de cele mai multe ori, se manifestă dincolo de intenţia iniţială după o perioadă mai îndelungată, sub forma efectelor de ordinul doi, trei sau de ordin superior. Din cauza perioadei de manifestare, este posibil ca aceste efecte să nu mai fie considerate un rezultat al deciziei iniţiale.

"Curtea de Conturi să verifice de ce BNR nu încasează dobândă pentru aurul din Anglia"

AURUL ROMÂNIEI DE LA LONDRA / LUCIAN ISAR: "Curtea de Conturi să verifice de ce BNR nu încasează dobândă pentru aurul din Anglia"

E.O.Bănci-Asigurări / 19 martie 2018

Curtea de Conturi ar trebui să verifice de ce Banca Naţională a României (BNR) nu încasează dobândă pentru aurul păstrat la Banca Angliei, este de părere fostul bancher Lucian Isar, care a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook: "Printr-o notă internă din 2006, Isărescu (n.r. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu) a decis ca România să nu mai primească dobândă la aurul păstrat în străinătate.

"Cine nu are aur în marile centre financiare nu contează pe piaţa internaţională"

AURUL ROMÂNIEI DE LA LONDRA / ADRIAN VASILESCU, BNR: "Cine nu are aur în marile centre financiare nu contează pe piaţa internaţională"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 19 martie 2018

Reporter: În contextul în care, în ultimii ani, mai multe state au anunţat că-şi repatriază aurul, au fost redeschise discuţiile pe acest subiect. Sunt voci care spun că, deşi alte state încasează dobândă pentru aurul păstrat în străinătate, România nu percepe o astfel de dobândă. Care este situaţia?

Numărul turiştilor care pleacă în vacanţă de Paşte, în creştere cu 30%

ÎN URMA DECIZIEI CA VINEREA MARE SĂ FIE ZI LIBERĂ:  Numărul turiştilor care pleacă în vacanţă de Paşte, în creştere cu 30%

Adelina ToaderCompanii / 19 martie 2018

Iniţiativa legislativă prin care angajaţii mai câştigă o zi liberă, res­pectiv Vinerea Mare, care a trecut de Parlament şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, va avea drept efect creşterea cu aproximativ 30% a numărului de turişti care vor merge în vacanţă de Paşte în destinaţii interne şi externe, estimează agenţia de turism Christian Tour.

Reglementarea criptomonedelor, în atenţia Bundesbank

Reglementarea criptomonedelor, în atenţia Bundesbank

F.A.Piaţa de Capital / 19 martie 2018

Reglementarea criptomonedelor trebuie luată în considerare, chiar dacă nu reprezintă o ameninţare la adresa stabilităţii financiare, a afirmat, ieri, Claudia Buch, vicepreşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Acţionarii Antibiotice, chemaţi să aprobe dividende de 17,82 milioane de lei

Acţionarii Antibiotice, chemaţi să aprobe dividende de 17,82 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 19 martie 2018

Acţionarii Antibiotice (ATB) sunt convocaţi, în data de 26 aprilie 2018, pentru aprobarea distribuirii unei sume de 17,82 milioane de lei către acţionari sub formă de dividende, din profitul anului trecut, de aproape 33,56 milioane de lei, restul urmând să meargă către rezerve, potrivit unui raport al companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Apoteoza lui Putin

Cristian PîrvulescuEditorial / 19 martie 2018

Cristian Pîrvulescu

Simulacrul organizat pentru a-l consacra pe Vladimir Putin ca semizeu şi stăpânitor absolut al celor văzute şi a celor mai puţin văzute semnalează limitele patente ale democraţiei liberale. Odată în plus s-a dovedit că votul nu înseamnă democraţie.

FMI recomandă evitarea plafonării dobânzilor

FMI recomandă evitarea plafonării dobânzilor

A.G.Bănci-Asigurări / 19 martie 2018

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a recomandat evitarea iniţiativelor legislative care vizează plafonarea dobânzilor la credite şi a preţurilor la care persoanele fizice pot răscumpăra datoriile achiziţionate de terţe părţi, potrivit documentului publicat vineri, la sfârşitul consultărilor cu România în baza Articolului IV.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Cum a inversat Cristian Dogaru ciclurile economice

Adrian vasilescuBănci-Asigurări / 19 martie 2018

Semnalizarea riscului de supraîndatorare a populaţiei, într-o recentă şedinţă a Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, i-a amintit jurnalistului Cristian Dogaru "de o decizie a BNR din 2007", cum nota într-un comentariu de...

Volum aproape dublu faţă de media anului

Volum aproape dublu faţă de media anului

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 19 martie 2018

Volumul înregistrat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de 117,15 milioane de lei (25,11 milioane de euro), aproape dublul valorii medii zilnice din acest an, de circa 59 milioane de lei.

MACRO NEWSLETTER 19 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 19 Martie 2018

Internaţional / 19 martie 2018

Producţia industrială din Cehia şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 5,5%, de la 10% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară.

În februarie, am avut cea mai mare inflaţie din UE

Companii / 19 martie 2018

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) a scăzut în luna februarie 2018 până la 1,3%, de la 1,6% în luna ianuarie 2018, însă cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în România (3,8%), Lituania şi Estonia (ambele cu 3,2%), arată...

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo