ZIARUL BURSA

17 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Iohannis refuză să o revoce pe Kovesi

Iohannis refuză să o revoce pe Kovesi

Ancuţa StanciuPolitică / 17 aprilie 2018

Tudorel Toader: "Vom sesiza Curtea Constituţională a României" 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, aseară, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "Motivele de revocare prezentate de minis­trul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă şi, în mare parte, nici nu cores­pund prevederilor legale aplicabile", a declarat Klaus Iohannis, menţionând: "La jumătatea lunii februarie, Ministrul Justiţiei mi-a trimis propunerea de revocare a procurorului şef DNA, împreună cu Raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, Preşedintele.

"Banca a ascuns informaţii esenţiale despre riscul creşterii CHF"

INSTANŢA, ÎNTR-UN PROCES ÎMPOTRIVA OTP BANK:  "Banca a ascuns informaţii esenţiale despre riscul creşterii CHF"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 17 aprilie 2018

Tribunalul Constanţa a îngheţat cursul CHF la valoarea istorică 

Instanţa: "Neinformarea clientului despre riscul de creştere a CHF - sever sancţionată în dreptul european"

Neinformarea consumatorului de către bancă asupra riscului de creştere a cursului francului elveţian (CHF) este sever sancţionată de dreptul european şi de cel naţional, arată Tribunalul Constanţa, în cadrul motivării unei decizii de îngheţare a CHF la valoarea din momentul acordării creditului.

ÎN INDUSTRIA DE APĂRARE Lucrezi, nu lucrezi, primeşti, lunar, 3100 de lei salariu

Ancuţa StanciuCompanii / 17 aprilie 2018

Măsurile de sprijin din partea statului se pot acorda fără să fie incidente ajutorului de stat, potrivit proiectului de hotărâre de Guvern 

Statul vrea să aloce, în acest an, 35.373 mii lei pentru 923 salariaţi din industria de apărare, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, care vrea să asigure protecţia personalului şi implicit a societăţilor, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte ale operatorilor economici din industria de apărare.

SIF Transilvania şi Asociaţia Brokerilor nu au reuşit să anuleze planul tarifar al BVB

SIF Transilvania şi Asociaţia Brokerilor nu au reuşit să anuleze planul tarifar al BVB

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 17 aprilie 2018

Brokeri: Conducerea BVB poate reduce tarifele, pentru că acţionarii au aprobat niveluri maximale 

Acţionarii BVB au decis aprobarea de principiu a iniţierii de către BVB a demersurilor pentru înfiinţarea Contrapărţii Centrale

Dan Paul: "Studiul privind CCP lungeşte procedura"

Noul plan tarifar al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), implementat de la începutul anului, rămâne în vigoare, după ce acţionarii operatorului de piaţă nu au aprobat, ieri, propunerea de anulare a schemei de taxe, înaintată de Asociaţia Bro­kerilor şi SIF3 Transilvania.

BCE a cerut Deutsche Bank să estimeze costurile unui "scenariu de criză"

TEST DE STRES SUPLIMENTAR PENTRU CEA MAI MARE BANCĂ DIN GERMANIA BCE a cerut Deutsche Bank să estimeze costurile unui "scenariu de criză"

Călin RecheaInternaţional / 17 aprilie 2018

Călin Rechea

Se pare că valoarea asigurărilor venite din partea autorităţii monetare a zonei euro cu privire la stabilitatea sis­temului bancar nu este prea mare.

Dacă ar fi fost, i s-ar fi cerut unui bănci sis­temice de talia Deutsche Bank să evalueze costurile unui "scenariu de criză", care implică şi lichidarea diviziei de investiţii a băncii?

Transgaz porneşte lucrările la staţiile de comprimare gaze naturale din cadrul BRUA

Transgaz porneşte lucrările la staţiile de comprimare gaze naturale din cadrul BRUA

Ancuţa StanciuCompanii / 17 aprilie 2018

Teodor Meleşcanu către deputatul Ilie Dan Barna: "Diversificarea surselor de aprovizionare cu resurse energetice şi reducerea dependenţei de furnizorii externi majori constituie un element important al Strategiei Uniunii Europene"  

Contractul de execuţie a celor trei staţii de comprimare gaze naturale - câştigat de un consorţiu de firme româneşti, condus de INSPET SA Ploieşti

Valoarea contractului este 288,7 milioane lei

Ion Sterian, Transgaz: "Proiectul BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de muncă pentru lucrările de execuţie şi pentru exploatare pe teritoriul României"

Compania "Transgaz" a semnat ordinul de începere a lucrărilor la staţiile de comprimare gaze naturale de la Podişor, Bibeşti şi Jupa din cadrul proiectului "Dezvoltarea sistemului naţional de transport gaze naturale pe coridorul Bulgaria - România - Ungaria - Austria, faza 1 (BRUA - Faza 1)", potrivit unui comunicat al "Transgaz".

Aproape în fiecare şedinţă de Guvern am avut modificări ale Codului Fiscal, iar Codul de Procedură Fiscală a fost modificat de 17 ori, în primele trei luni ale anului curent, în diverse şedinţe de Guvern", a declarat Florin Jianu.

Florin Jianu, CNIPMMR: "Am avut 120 de modificări ale Codului Fiscal, în trei luni"

Ramona RaduCompanii / 17 aprilie 2018

Jianu: "Codul de Procedură Fiscală a fost modificat de 17 ori"  

Jianu: "În total, au fost 835 de modificări de acte normative, 45% dintre acestea având efect asupra mediului de afaceri"

Codul Fiscal a fost modificat de 120 de ori, în primele trei luni ale acestui an, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Susţinem creşterea competitivităţii Europei şi dezvoltarea IMM-urilor"

LIVIU ROGOJINARU, CNIPMMR: "Susţinem creşterea competitivităţii Europei şi dezvoltarea IMM-urilor"

Ramona RaduCompanii / 17 aprilie 2018

Rogojinaru: "Viitoarele programe europene trebuie să fie mai transparente, mai uşor accesibile, şi mai adaptate specificului IMM-urilor" 

Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 va reprezenta un pas decisiv pentru viitorul politicii UE în domeniul IMM-urilor, deoarece va defini resursele financiare disponibile pentru a sprijini IMM-urile şi pentru a pune în aplicare măsuri politice specifice, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, Liviu Rogojinaru, secretar general al CNIPMMR.

Ioana Filipescu a precizat: "După finalul anului 2017, care a reprezentat un record, activitatea de fuziuni şi achiziţii a debutat lent, însă rămânem optimişti în ceea ce priveşte evoluţia din acest an a pieţei de M&A."

ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ACEST AN COMPARATIV CU PERIOADA SIMILARĂ DIN 2017 Piaţa de fuziuni şi achiziţii a scăzut semnificativ

E.O.Companii / 17 aprilie 2018

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din ţara noastră a scăzut semnificativ, în primul trimestru din 2018 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 258 milioane euro, de la 401 milioane euro - valoarea acestui segment în primele trei luni de anul trecut, conform unei analize a Deloitte România realizată în baza surselor publice şi a tranzacţiilor cu valoare comunicată.

Handbalul feminin, un exemplu de urmat

SPORT ŞI BANI PUBLICI Handbalul feminin, un exemplu de urmat

D.N.Sport / 17 aprilie 2018

Există bani publici investiţi cu succes în sport. Handbalul feminin reprezintă un exemplu demn de urmat. CSM Craiova, echipă aflată în subordinea Consiliului Local Craiova, s-a calificat în finala Cupei EHF - iar CSM Bucureşti, echipă finanţată de Primăria Capitalei, a ajuns pentru al treilea an consecutiv la Turneul "Final Four" al Ligii Campionilor (acum doi ani a câştigat trofeul, în 2017 s-a clasat pe poziţia a treia). Asemenea performanţe, la un sport de echipă, sunt destul de rare în ultimii 30 de ani.

"Sanofi" vinde 12 branduri pe 158 de milioane de euro

"Sanofi" vinde 12 branduri pe 158 de milioane de euro

ALINA VASIESCUInternaţional / 17 aprilie 2018

Compania investeşte 350 de milioane de euro într-o nouă fabrică de vaccinuri din Toronto 

Producătorul francez de medicamente "Sanofi" a decis să vândă un portofoliu de 12 mărci farmaceutice către divizia de profil a "Charterhouse Capital Partners" ("Cooper-Vemedia") în schimbul sumei de 158 de milioane de euro (195 de milioane de dolari), conform anunţului făcut ieri de cele două companii.

Apocalipsa chimică

Cătălin AvramescuEditorial / 17 aprilie 2018

Cătălin Avramescu

Există o vorbă, aceea că "trebuie să învăţăm din istorie". Ceea ce presupune, desigur, că istoria este o sursă utilă. Însă în acest caz, nu. Să examinăm faptele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Volum de doar 22 milioane lei

BVB Volum de doar 22 milioane lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 17 aprilie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, un volum de numai 21,7 milioane de lei (4,67 milioane de euro), inferior celui din şedinţa anterioară, de 22,6 milioane de lei şi...

MACRO NEWSLETTER 17 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 17 Aprilie 2018

Macroeconomie / 17 aprilie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie a crescut sub aşteptări şi în februarie 2018, cu o rată lunară de 0,1%, după o creştere de 1,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 2,2%, de la 1,2% în luna anterioară. Producţia...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo