ZIARUL BURSA

14 mai 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Voi lucra în sistemul bancar cât îmi va permite sănătatea şi voi avea oportunitatea"

RADU GRAŢIAN GHEŢEA, PREŞEDINTELE CEC BANK: "Voi lucra în sistemul bancar cât îmi va permite sănătatea şi voi avea oportunitatea"

A consemnat EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 14 mai 2018

După 46 de ani de carieră bancară, Radu Graţian Gheţea îşi doreşte să fie în continuare conducător de bancă comercială, indiferent dacă în fruntea CEC Bank sau la şefia altei instituţii de credit din piaţă, după cum ne-a declarat în cadrul unui interviu.

"Sunt o persoană activă şi, atâta vreme cât îmi permite sănătatea, nu voi pregeta să lucrez", ne-a spus domnia sa, într-un interviu, în cadrul căruia ne-a vorbit şi des­pre evoluţia sistemului bancar, precum şi despre condiţiile în care băncile îşi desfăşoară activitatea.

Reporter: În ultima perioadă au fost o serie de declaraţii, multe contradictorii, făcute de reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi BNR, atât pe marginea inflaţiei, cât şi a ROBOR, dar nu numai. Cum afectează toate aceste discuţii mersul economiei, în general, şi activitatea bancară, în particular?

Iranienii au ieşit în stradă: "Moarte Americii!"

V. RibanaInternaţional / 14 mai 2018

Nazila Fathi, fost corespondent New York Times în Teheran: "Mişcarea lui Trump este foarte, foarte periculoasă" 

Franţa: "Ţările din Europa nu trebuie să acţioneze ca vasali ai SUA"

Mii de iranieni au ieşit în stradă vineri, în toată ţara, expri­mându-şi furia faţă de Statele Unite în legătură cu retragerea din acordul nuclear care data din 2015, dar şi faţă de "retorica incendiară" a preşedintelui Donald Trump împotriva Teheranului.

 Tribunalul Cluj a îngheţat euro la valoarea de la data acordării creditului, într-un proces cu Raiffeisen Bank.

ÎN PROCESELE CU BĂNCILE Instanţele din ţară au început să îngheţe euro la cursul istoric

E.O.Bănci-Asigurări / 14 mai 2018

Piperea: "În cazul Andriciuc, CJUE nu şi-a concentrat argumentaţia doar pe CHF, ci pe orice valută pentru care debitorul nu este acoperit" 

Instanţele din ţară au început să dea câştig de cauză clienţilor împrumutaţi în euro şi să îngheţe valoarea monedei europene la cursul de la data acordării împrumutului, în procesele deschise de clienţi împotriva băncilor.

"Cred că premierul nu a înţeles discuţiile cu Papa Francisc"

PREŞEDINTELE IOHANNIS DESPRE VIZITA VIORICĂI DĂNCILĂ LA VATICAN:  "Cred că premierul nu a înţeles discuţiile cu Papa Francisc"

Politică / 14 mai 2018

Preşedintele ţării, Klaus Iohannis, este de părere că prim-ministrul Viorica Dancilă, aflat în vizită la Vatican, la finele săptămânii trecute, ar fi făcut o confuzie între o posibilă vizită a Papei în România şi discuţiile despre preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va deţine în prima jumătate a anului viitor, notează Agerpres.

DUPĂ CE A PIERDUT PROCESUL LA CURTEA DE APEL BUCUREŞTI Piperea a făcut recurs în dosarul deschis împotriva a 8 bănci

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 14 mai 2018 /

Avocatul Gheorghe Piperea a depus, săptămâna trecută, o cerere de recurs împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care Asociaţia Parakletos a deschis un proces împotriva unui număr de opt bănci care au acordat credite în franci elveţieni. În cadrul acestui proces, reclamanta a solicitat instanţei de judecată să dispună încetarea practicilor comerciale înşelătoa-re, cu consecinţa îngheţării cursului de schimb leu/CHF pentru toate contractele de credit acordate în moneda elveţiană.

Castelul urmaşilor lui d'Artagnan, readus la viaţă cu 2 milioane de euro

Castelul urmaşilor lui d'Artagnan, readus la viaţă cu 2 milioane de euro

Adelina ToaderCompanii / 14 mai 2018

20.000 de vizitatori anuali pe întreg domeniul Bourron 

Castelul Bourron datează de la începutul secolului al XVII-lea şi se află în Franţa, în apropiere de Paris. A fost construit pe fundaţiile unei fortăreţe, iar Ludovic al XV-lea şi socrii săi s-au întâlnit odată aici. Acum este deţinut de o familie de oameni simplii.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia: "Noile tipuri de investiţii finanţate prin POR conţin segmente smart"

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 14 mai 2018

Noile tipuri de investiţii finanţate prin POR conţin segmente smart, ne-au spus, într-un interviu, reprezentanţii ADR Sud Muntenia, precizând: "Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 îşi propune ca prin toate liniile de finanţare ale sale să promoveze investiţii de tip smart.

Reporter: Ce proiecte va derula ADR Sud Muntenia în exerciţiul financiar 2014-2020?

Turbomecanica - rezultat de 1,79 milioane lei

CA URMARE A DIMINUĂRII VENITURILOR,  Turbomecanica - rezultat de 1,79 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 14 mai 2018

Producătorul de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica (TBM) a înregistrat un profit net de 1,79 milioane de lei în primul trimes­tru al acestui an, în scădere cu 19,24% faţă de rezultatul obţinut în aceeaşi perioadă a lui 2017, de 2,22 milioane de lei, pe fondul reducerii veniturilor cu 9,19%, până la 17,58 milioane de lei, se arată în raportul companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

PIB-ul va creşte cu o medie anuală de 5,5%

PROGRAMUL DE CONVERGENŢĂ 2018-2020: PIB-ul va creşte cu o medie anuală de 5,5%

E.O.Macroeconomie / 14 mai 2018

Autorităţile aşteaptă ca economia ţării noastre să continue să performeze, produsul intern brut urmând să se majoreze în medie cu circa 5,5% anual, uşor peste potenţial, urmând tendinţa de decelerare a ritmului de la 6,1% în 2018 la 5% în 2021, conform Programului de convergenţă 2018-2021, publicat, vineri, de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Documentul precizează: "Pentru anul 2018 s-a estimat o creştere economică de 6,1% bazată exclusiv pe cererea internă. În cadrul acesteia s-a estimat că investiţiile brute (formarea brută de capital fix) se vor majora cu 7,9%.

Directorul "Barclays", amendat pentru încălcarea normelor de conduită

SANCŢIUNE DE 870.428 DOLARI Directorul "Barclays", amendat pentru încălcarea normelor de conduită

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 mai 2018

Autorităţile britanice de reglementare l-au amendat, săptămâna trecută, pe directorul executiv al băncii "Barclays" Plc, Jes Staley, cu 642.430 de lire sterline (870.428 dolari) pentru încălcarea regulilor de conduită prin încercarea de a identifica un salariat care a trimis conducerii scrisori prin care critica un alt angajat, conform anunţului făcut vineri de Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA).

Muzica în vremea crizei

JURNAL DE CĂLĂTORIE Muzica în vremea crizei

Dan NicolaieMacroeconomie / 14 mai 2018

Grecia a traversat o perioadă de criză cumplită. Datele oficiale erau înfiorătoare chiar şi pentru un nespecialist în economie. La nivel macro lucrurile au stat foarte prost, la nivel micro s-au petrecut drame.

Moment critic

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 14 mai 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Regimul politic inaugurat prin Constituţia din 1991 - un regim semiprezidenţial atenuat - a intrat, în ultima lună, într-o fază de criză acută. Odată cu refuzul guvernului de a se coordona cu preşedintele în probleme de politică internaţională, criza instituţională a fost impulsionată şi evoluează spre un moment critic. Dar care este scopul?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 14 Mai 2018

Macroeconomie / 14 mai 2018

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 2,5%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

PIAŢA MONETARĂ Dobânzile overnight, în scădere

MIHAELA DANBănci-Asigurări / 14 mai 2018

Dobânzile overnight, pe termen foarte scurt, au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de vineri.

BNR a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 2,69%,în scădere comparativ cu valoarea...

Aerostar - profit în creştere cu 90%, în primul trimestru

Aerostar - profit în creştere cu 90%, în primul trimestru

A.I.Companii / 14 mai 2018 /

Investiţii în valoare de 10,7 milioane de lei, de peste trei ori mai mari faţă de aceeşi perioadă a anului trecut  

Aerostar Bacău (ARS) a raportat, pentru primele trei luni ale anului 2018, un profit net de 21,1 milioane de lei, în creştere...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo