ZIARUL BURSA

15 septembrie 2020
Ediţia din 19.10.2024
Grup infracţional organizat în cadrul Ministerului Transporturilor

PRIORITATE BURSA / RAPORTUL DIRECŢIEI CORP CONTROL ŞI ANTICORUPŢIE: Grup infracţional organizat în cadrul Ministerului Transporturilor

George MarinescuAnticorupţie / 15 septembrie 2020

Centrele de formare profesională devalizate cu peste 4,37 milioane euro de către funcţionarii Ministerului Transporturilor  

Inspectorii anticorupţie au confirmat sesizarea întocmită în urmă cu cinci ani de către COTAR, precum şi informările verbale făcute de reprezentanţii COTAR, FORT şi UNTRR în cadrul unei dezbateri publice cu privire la anumite acte normative

Să fii funcţionar la stat se dovedeşte a fi una dintre cele mai bănoase meserii, dacă analizăm raportul Direcţiei Corp Control şi Anticorupţie din cadrul Ministerului Transportului făcut cu privire la anumite aspecte din activitatea Direcţiei de Transport Rutier, Autorităţii Rutiere Române şi Regiei Autonome Registrul Auto Ro­mân, trei instituţii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Transport Terestru.

Sectorul alimentar, ameninţat de o criză de finanţare

ANALIZĂ FINANCIAL TIMES: Sectorul alimentar, ameninţat de o criză de finanţare

V.R.Internaţional / 15 septembrie 2020

Băncile mari fie se retrag de pe segmentul finanţării comerţului cu mărfuri, fie îşi reduc activitatea din domeniu, lucru care va genera "o gaură de finanţare" pentru unii fermieri, producători şi distribuitori agricoli, dar şi pentru lanţurile de distribuţie a alimentelor 

Dintre numeroasele probleme cauzate de pandemia de Covid-19, cele mai vizibile au fost nesiguranţa alimentară, dispariţia întreprinderilor mici şi volatilitatea pieţei activelor, potrivit unei analize realizate de Financial Times (FT), care arată că toate aceste lucruri ar putea să se înrăutăţească din cauza unei schimbări financiare neaşteptate, dar importante.

Raed Arafat a răspuns: "Dacă o persoană nu vrea să poarte masca, nu i se permite accesul în secţia de votare. Ţi se permite accesul dacă porţi mască, dacă te dezinfectezi pentru că atingi pixul, ştampila când votezi".

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

G.M.Politică / 15 septembrie 2020

Guvernul a aprobat, ieri, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, începând de astăzi, 15 septembrie. Este a patra oară când starea de alertă se prelungeşte, după ieşirea din starea de urgenţă în 15 mai.

Educatoarele au scos copiii la mers pe vârfuri şi pe călcâie, în cerc, ieri, în Cişmigiu. Dacă i-ar lăsa să se joace în voia lor, atunci copiii ar face mai multă mişcare. E adevărat, nu ar mai învăţa disciplina... (fotografie de MAKE)

EDUCAŢIE Cod roşu de promisiuni şi vorbe goale

Octavian DanMiscellanea / 15 septembrie 2020

Prima zi de şcoală nu a scăpat de clasicele mesaje venite din partea politicienilor, care în general nu fac nimic pentru învăţământ. Există şi o parte plină a paharului aproape gol, discursurile au fost împrăştiate în mediul online, fără prezenţa fizică în curţile şcolilor.

Revenirea continuă pentru producţia industrială, pe fondul relansării cererii externe

Revenirea continuă pentru producţia industrială, pe fondul relansării cererii externe

Mihai GongoroiMacroeconomie / 15 septembrie 2020

Producţia industrială a continuat, în iulie, revenirea puternică demarată în luna iunie, crescând în ritm lunar cu 8% ca serie brută şi cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, evoluţie datorată revenirii cererii externe. Pe întreg semestrul însă componenta secundară a PIB încă marchează în primele şapte luni ale anului o producţie mai mică cu 14,9% ca serie brută şi cu 15,7% ca serie ajustată decât în perioada similară din 2019, arată datele publicate de INS.

Viaţa ca o petrecere în Berceni

Cătălin AvramescuEditorial / 15 septembrie 2020

Cătălin Avramescu

Unul dintre cele mai interesante personaje din filmul My Fair Lady (1964) este Alfred P. Doolittle. Dialogul dintre profesorul Higgins şi Doolittle este epocal. Descris ca un "vidanjor din popor" (a common dustman), necioplit, beţiv şi lipsit de orice scrupule, Doolittle are totuşi unele sclipiri de geniu. Cu un amestec de ironie şi de admiraţie, Higgins îl numeşte pe Doolittle "unul dintre cei mai originali moralişti din Anglia". În acelaşi timp, el îşi avertizează amicul, pe colonelul Pickering, că dacă îl mai ascultă încă cinci minute pe bădăranul Doolittle, venit să extragă cinci lire sterline de pe urma fetei lui, vor ajunge să nu mai aibă nici un fel de convingeri morale.

Banca Transilvania prinde viteză înainte de includerea în indicii FTSE

Banca Transilvania prinde viteză înainte de includerea în indicii FTSE

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 septembrie 2020

Actualizare - Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul de 2,535 lei, în creştere cu 1,4%, pe fondul unei valori tranzacţionate de 26,38 milioane de lei, cel mai mare rulaj din prima şedinţă a săptămânii.

---

Conform datelor de la 24 iulie, ponderea celor două companii de la BVB în indicele FTSE Emerging ar fi fost de 0,038%

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) una dintre cele două companii care începând de săptămâna viitoare vor intra în indicii agenţiei FTSE Russell, ca urmare a trecerii pieţei noastre de capital în categoria celor emergente secundare s-au înscris, începând cu luna august, pe un trend ascendent care le-au propulsat în apropierea maximului de 2,635 lei înregistrat în luna ianuarie.

Bankingul în era robotizarii. Ce urmează?

OPINII Bankingul în era robotizarii. Ce urmează?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 15 septembrie 2020

Ştim deja că, faţă de perioada de glorie a anului 2008, mai bine de un sfert dintre angajaţii din bănci au dispărut şi aproape 40% dintre sucursale. De acord, anii 2004-2008 aduseseră un boom fantastic în domeniu, vezi explozia creditului cu buletinul, creditele în monede exotice precum francul, împrumuturile de nevoi personale fără de care nu erai în rândul lumii etc. O ajustare era necesară, dar totuşi 40% mai puţine sucursale? Cum a fost posibil aşa ceva de vreme ce creditarea şi-a mai revenit între timp?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Raport demolator pentru clasa politică

Raport demolator pentru clasa politică

O.D.Politică / 15 septembrie 2020

Pandemia a ridicat vălul de peste clasa politică din întreaga lume. Ceea ce se bănuia, legat de o anumită ineficienţă în situaţii de criză, a fost demonstrat din plin. Eşecul colectiv al liderilor politici de a ţine cont de avertismente şi de a...

Debut pozitiv de săptămână la BVB

BVB Debut pozitiv de săptămână la BVB

A.I. Piaţa de Capital / 15 septembrie 2020

O acţiune cât jumătate din piaţă - tranzacţiile cu titlurile Banca Transilvania au dat jumătate din rulajul şedinţei 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un start de săpămână pozitiv, opt din cele nouă coşuri de acţiuni ale pieţei...

Masca nu este pentru toţi... primarii

Masca nu este pentru toţi... primarii

Miscellanea / 15 septembrie 2020

Frustrarea acumulată de părinţi în prima zi de şcoală a crescut şi mai tare după ce au văzut (înainte ca edilul Capitalei Gabriela Firea să şteargă pozele de pe contul de Facebook) cum primarii din Bucureşti (Firea) şi Voluntari (Pandele) şi-au...

MACRO NEWSLETTER 15 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 15 Septembrie 2020

Macroeconomie / 15 septembrie 2020

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a temperat scăderea anuală în iulie 2020, până la 7,8%, de la 12,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 5,2%, după un avans de 9,3% în luna anterioară.

Diaspora, două zile de vot la alegerile parlamentare

(I.Ghe.)Politică / 15 septembrie 2020

Cetăţenii români cu drept de vot aflaţi peste hotare vor avea la dispoziţie două zile - sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie - să îşi exprime opţiunea la alegerile parlamentare, conform proiectului de lege aprobat, ieri, de Camera...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo