ZIARUL BURSA

22 decembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
"Vreau ca până în 2050 Clujul să fie un oraş neutru din punct de vedere climatic"

INTERVIU CU EMIL BOC, PRIMARUL CLUJ-NAPOCA: "Vreau ca până în 2050 Clujul să fie un oraş neutru din punct de vedere climatic"

A consemnat Julia PandiPolitică / 22 decembrie 2020

Reporter: Care sunt planurile pe care le aveţi pentru noul mandat?

Emil Boc: Avem un obiectiv major pentru următoarea perioadă: menţinerea Clujului pe primul loc, ceea ce se traduce prin a avea un oraş sănătos, cu cea mai bună calitate a vieţii, inovativ, verde, incluziv, în care nimeni nu este uitat şi nimeni nu este abandonat.

2021 va veni cu şocuri neprevăzute

ATLANTIC COUNCIL ANTICIPEAZĂ: 2021 va veni cu şocuri neprevăzute

A.V.Internaţional / 22 decembrie 2020

Think tank-ul american a realizat un Top 10 al riscurilor care pot apărea anul viitor, iar printre acestea se numără adâncirea crizei Covid, izbucnirea unei crize financiare globale, respectiv agravarea crizei alimentare, cu efecte devastatoare 

Multă lume îşi pune speranţele în anul 2021, care ar trebui să aducă redresarea după pandemia de Covid-19 din 2020, însă think tank-ul american de afaceri internaţionale Atlantic Council atrage atenţia că vor apărea alte şocuri, neprevăzute, anul viitor şi, totodată, nu vor lipsi riscurile.

Notre-Dame de Paris reînvie pentru o seară

CORESPONDENŢĂ DIN PARIS Notre-Dame de Paris reînvie pentru o seară

M.C.Internaţional / 22 decembrie 2020

Devastată de incendiul din 15 aprilie 2019 - după ce a rezistat la revoluţii, războaie sau bombardamente - şi după ce  devenise încet, dar sigur monumentul cel mai vizitat din Europa cu 14 milioane de vizitatori anual, Catedrala Notre-Dame de Paris va fi "readusă la viaţă" pentru o seară, pe 24 decembrie 2020 când va găzdui un concert de Crăciun în incinta sa, dar fără audienţă. Concertul va reuni un cor de 20 de cântăreţi şi doi solişti şi va fi transmis în direct la Televiziune.

Un film ieftin

Cătălin AvramescuEditorial / 22 decembrie 2020

Cătălin Avramescu

Cât costă un vot? Nu mă refer la voturile cumpărate ca la tarabă de diferite partide sau candidaţi. Şi nici la costul politicilor populiste, de fidelizare a unor secţiuni de electorat. Mă refer la costul alegerilor organizate de Guvern, adică la banii daţi de la Buget pentru acest "exerciţiu democratic".

Acordul de guvernare, pe masa preşedintelui Iohannis

PARTIDELE DE CENTRU-DREAPTA S-AU ÎNŢELES Acordul de guvernare, pe masa preşedintelui Iohannis

George MarinescuPolitică / 22 decembrie 2020

Ludovic Orban, preşedintele PNL, Dan Barna şi Dacian Cioloş, copreşedinţii USRPLUS şi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR au semnat, ieri acordul de guvernare şi parteneriat 2020-2024. Cei patru lideri au susţinut, după semnarea documentului, că noua coaliţie de centru-dreapta asigură o stabilitate politică şi că viitorul guvern va fi unul care va demara modernizarea ţării în toate domeniile de activitate.

Transportatorii rutieri cer "culoare verzi" pentru intrarea în Marea Britanie

Transportatorii rutieri cer "culoare verzi" pentru intrarea în Marea Britanie

I.Ghe.Companii / 22 decembrie 2020

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susţine că decizia privind suspendarea circulaţiei mărfurilor către şi dinspre Marea Britanie, începând din 20 decembrie, pe ruta Dover-Calais - în condiţiile în care peste 10.000 de camioane călătoresc zilnic pe acest traseu în perioadele aglomerate, precum Crăciunul - contravine grav recomandărilor practice emise de Comisia Europeană la data de 23 martie 2020, privind înfiinţarea "culoarelor verzi" - puncte de trecere a frontierei pentru toate vehiculele de transport de marfă, unde verificările şi controalele medicale eventuale se efectuează în cel mult 15 minute.

Nicolae Oacă

OPINII România Digitală, un proiect de ţară pe termen lung

Dr. Nicolae OacăCompanii / 22 decembrie 2020

O propunere de strategie de guvernare pentru "telecomunicaţii" 

Începând cu alegerile parlamentare din anul 1996 am prezentat de fiecare dată câte o propunere de strategie de guvernare pentru "telecomunicaţii", sperând a fi o sursă de inspiraţie pentru guvernul şi ministrul de resort învestit după alegeri. În spiritul acestui obicei voi prezenta şi în acest an o propunere de strategie de guvernare pentru "telecomunicaţii", cu speranţa de a fi utilă, mai ales că partidele cu pretenţii la guvernare nu şi-au comunicat stratregia sau obiectivele, sau nu au făcut-o cum trebuie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Care mai este preţul riscului?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 22 decembrie 2020

Dobânzile la titlurile de stat pe zece ani au atins minimul ultimilor patru ani în România, plasându-se în jurul bornei de 3%. În SUA, titlurile Trezoriei cu scadenţă la zec ani au dobânzi de 0,9% (după ce, în primăvară, au fost şi 0,6%, pe...

MACRO NEWSLETTER 22 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 22 Decembrie 2020

Macroeconomie / 22 decembrie 2020

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut în decembrie 2020. Indicele încrederii a crescut până la 92,1 puncte, de la 90,9 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni a crescut până...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo