ZIARUL BURSA

15 martie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Refugiul lumii în videogame

BURSA - SCHIŢĂ DE STUDIU Refugiul lumii în videogame

Julia PandiMiscellanea / 15 martie 2021

Cu peste 119 milioane de persoane afectate şi peste 2,6 milioane de decese, la finalul săptămânii trecute, pandemia a lovit puternic viaţa de zi cu zi, afectând economiile din întreaga lume şi ducând la pierderea a milioane de locuri de muncă şi la schimbarea stilului de viaţă. Regulile s-au schimbat pentru mai multe industrii.

BET - tot mai aproape de recordul din iulie 2007

BET - tot mai aproape de recordul din iulie 2007

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 martie 2021

Craig Fehr, Edward Jones Invest­ments: "Ne aşteptăm la scăderi periodice ale pieţelor de acţiuni, dar istoria arată că trendurile ascendente solide şi de durată au retrageri frecvente" 

Beneficiind de un context pozitiv în pieţele internaţionale de acţiuni, indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost propulsat săptămâ­na trecută la un nou maxim al ultimilor aproape paisprezece ani, de 10.742,75 puncte, cu doar 0,7% sub recordul istoric de 10.813,59 puncte, din 24 iulie 2007.

Administraţia Biden, în coordonare cu UE, a introdus luna aceasta noi sancţiuni împotriva unor membri cu rang înalt din Guvernul rus.

BANCHERII ATRAG ATENŢIA Sancţiunile americane ameninţă valul de IPO-uri din Rusia

A.V.Internaţional / 15 martie 2021

Piaţa globală a ofertelor publice iniţiale (IPO) aşteaptă numeroase companii ruseşti anul acesta, care au deja în pregătire listările, însă realizarea tranzacţiilor ar putea fi îngreunată din cauza ameninţării pe care o reprezintă eventualele sancţiuni noi impuse ţării de noua administraţie americană, condusă de democratul Joe Biden, potrivit unei analize publicate recent de frunizorul britanic de date Global Capital.

ISTORICUL PRIVATIZĂRII ÎN ROMÂNIA (12) Cazul SC Conban SA Bucureşti - emblematic pentru diversitatea cazuisticilor din procesele de transfer al proprietăţii statului către privaţi

Mircea UrsacheMacroeconomie / 15 martie 2021

Mircea Ursache

Molima contestaţiilor şi proceselor a atins şi societăţile la care AVAS deţinea pachete minoritare, unul din cazurile emblematice privind diversitatea cazuisticilor din procesele de transfer a proprietăţii statului către privaţi fiind cel al SC Conban SA Bucureşti.

Infrastructura feroviară, la coada listei Guvernului privind alocările europene

FES ROMÂNIA ACUZĂ: Infrastructura feroviară, la coada listei Guvernului privind alocările europene

George MarinescuCompanii / 15 martie 2021

Revizuirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a ocolit sectorul transporturi, deoarece Guvernul preferă să investească în continuare în autostrăzi, deşi pe Green Deal ar trebui să investească în domeniul feroviar şi fluvial, susţine Cornel Ban, unul dintre autorii unui raport privind infrastructura feroviară realizat de experţii Fundaţiei Friedrich Erbert Stiftung (FES) România, document prezentat în cadrul unei videoconferinţe, la finalul săptămânii trecute.

Acţionarii Safetech votează distribuirea de acţiuni gratuite şi dividende

ÎN DATA DE 16 APRILIE Acţionarii Safetech votează distribuirea de acţiuni gratuite şi dividende

A.I.Piaţa de Capital / 15 martie 2021

Reacţie puternic pozitivă în piaţă pentru cotaţia SAFE  

Acţionarii Safetech Innovations (SAFE) sunt convocaţi la data de 16 aprilie la adunarea de bilanţ, propunerea conducerii companiei fiind ca societatea să aloce atât acţiuni gratuite cât şi dividende, din rezultatul anului trecut, conform convocatorului publicat vineri de furnizorul de soluţii de securitate cibernetică pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

OPINII Cum funcţionează digitalizarea în mediul rural

Cristian DogaruCompanii / 15 martie 2021

Sunt fericitul posesor a şapte hectare de teren agricol pe raza comunei Ileana din Călăraşi. Cum eu stau în Bucureşti, an de an trebuia să fac un pelerinaj la Primăria Ileana să îmi plătesc disciplinat taxele. Şi, cum sunt pieton din fire, an de an trebuia să mă milogesc cu "ia-mă nene" pe la vreun amic. Asta până în 2018 când am aflat cu încântare că pot plăti şi online, în contul primăriei deschis la Trezorerie. Nici acum nu mi-a trecut complet încântarea.

Ofertă pentru olimpici: vaccin chinezesc

Ofertă pentru olimpici: vaccin chinezesc

O.D.Sport / 15 martie 2021

Sportul a intrat în zodia vaccinării. Comitetul olimpic chinez a oferit doze de vaccin pentru participanţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an, şi pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022, conform Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Sursa foto: cnn.com

FOTBAL ŞI BANI Legendă scoasă la vânzare

O.D.Sport / 15 martie 2021

Unul dintre cei doi jucători (Messi şi Ronaldo), care au dominat lumea fotbalului în ultimul deceniu, este "poftit" să îşi caute o altă echipă. Cristiano Ronaldo nu mai este dorit la Torino, iar mai multe cluburi îşi manifes­tă deja interesul pentru serviciile sale.

Fricile sociale şi "conspiraţiile" în lumea Covid

Cristian PîrvulescuEditorial / 15 martie 2021

Cristian Pîrvulescu

Pentru cineva cu cunoştinţe ştiinţifice minime - dintre cele care ar trebui învăţate încă din timpul şcolii generale - şi care înţelege modul de operare a aşa ziselor "teorii ale conspiraţiei", este relativ simplu să se ferească de influenţa manipulatoare a celor care - naivi sau rău intenţionaţi - promovează ştiri sau poveşti neadevărate despre boli sau tratamentele acestora.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 15 Martie 2021

Macroeconomie / 15 martie 2021

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat scăderea anuală în ianuarie 2021, până la 4,9%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 1,5%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo