IOAN NANI, ANTIBIOTICE: "Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"
Andrei IacomiCompanii / 10 mai 2021
Andrei IacomiCompanii / 10 mai 2021
A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 10 mai 2021
• (Interviu cu Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, Banca Transilvania)
Reporter: Cu ce sentiment a început anul piaţa bancară?
Gabriela Nistor: Piaţa bancară a început anul pozitiv, datorită ameliorării percepţiei de risc, optimismului adus de campania de vaccinare şi de mixul relaxat de politici economice.
A.V.Internaţional / 10 mai 2021
• Titlurile vor fi listate la Euronext Dublin din 17 mai
• Veniturile operatorului bursier au crescut în primul trimestru din 2021
Euronext, cea mai mare infrastructură de piaţă paneuropeană, a lansat cu succes, la finele săptămânii trecute, o ofertă de obligaţiuni senior în trei tranşe, în valoare totală de 1,8 miliarde de euro.
Călin RecheaMacroeconomie / 10 mai 2021
Cristian PîrvulescuEditorial / 10 mai 2021
Refacerea relaţiei dintre naţionalism şi ortodoxism realizată sub oblăduirea Moscovei şi legitimată de coaliţia fundamentaliştilor religioşi din toate cultele (dar mai ales din zona athos-mită a ortodoxiei şi a cultelor neo-protestante din Alianţa evanghelică) trimite la cele mai negre momente ale istorie României dinainte de instaurarea totalitarismului comunist.
M.G.Macroeconomie / 10 mai 2021
• Andrei Rădulescu, BT: "Apreciem că nivelul curent al rezervelor internaţionale, reprezentând circa 20% din PIB, este confortabil, inclusiv în scenariul incidenţei unor şocuri economice adverse"
• Indicatorul ESI al Comisiei Europene privind încrederea în economia României a crescut cu 10,2 puncte în aprilie, la 101,5 puncte, cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei
Ministerul de Finanţe a acoperit aproximativ 37% din necesarul brut de finanţare al României pe 2021, arată analiştii BCR Cercetare într-un raport de analiză publicat recent. În luna aprilie, Finanţele au împrumutat de pe piaţa locală 4,6 miliarde de lei, iar de pe pieţele externe 3,5 miliarde de euro, sume atrase pentru finanţarea deficitului de 80 de miliarde de lei din acest an şi refinanţarea datoriei ce ajunge în acest an la scadenţă.
Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 mai 2021
• Sorin Trandafir, Interfinbrok: "ATB este o acţiune de portofoliu cu o rată constantă de distribuţie a dividendului, dar sub media pieţei, de unde şi volatilitatea scăzută"
• Marcel Murgoci, Estinvest: "Cred că Antibiotice va rămâne un titlu cu un randament mai scăzut, dar şi cu un risc mai redus"
Acţiunile Antibiotice (ATB) au avut, în ultimii aproape doi ani şi jumătate, o evoluţie laterală, spre deosebire de cea a pieţei care, în ansamblu, a avut o traiectorie ascendentă dar cu o volatilitate mult mai mare decât cea a preţului titlurilor producătorului de medicamente.
A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 mai 2021
• "În ultimii opt-zece ani exporturile au crescut de câteva ori, astăzi circa 47% din cifra de afaceri fiind realizată în pieţele internaţionale"
• "Valoarea investiţiilor pe care preconizăm să le facem până în 2028 se ridică la cel puţin 100 milioane de euro"
• "Consider că este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică în România şi să o susţinem"
Reporter: Cum aţi descrie activitatea Antibiotice din ultimii ani? Care au fost principalele direcţii de dezvoltare ale companiei?
Andrei IacomiCompanii / 10 mai 2021
• Dublarea cifrei de afaceri şi a profitului - ţinte pentru producătorul de medicamente până în 2028
• Atingerea unui salariu mediu net lunar în companie de 7.500 de lei este un alt obiectiv al Antibiotice
Antibiotice Iaşi, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti de aproape un sfert de secol, şi-a redefinit recent direcţiile de dezvoltare strategică, producătorul de medicamente urmând ca, în următorii şapte-opt ani, să se concentreze îndeosebi pe adaptarea resursei umane la modficările din piaţă şi pe orientarea culturii organizaţionale spre inovare şi performanţă, după cum reiese din Planul de Organizare şi Dezvoltare Strategică (PODS) al societăţii.
Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 10 mai 2021
Acţiunile Antibiotice Iaşi (simbol ATB) au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 16 aprilie 1997, numărându-se în rândul primelor companii tranzacţionate la cota bursei după redeschiderea din 1995. În acelaşi an, acţiunile companiei au fost incluse în componenţa indicelui BET.
Marius TiţaInvestiţii Personale / 10 mai 2021
Acum 140 de ani, Carol I a devenit rege şi România, regat. Este o evoluţie mult mai importantă decât o simplă schimbare de titlu sau statut. Carol era domn la Bucureşti din 1866, de acum fix 165 de ani. În 1877, tot într-o zi de 10 mai, promulgă declararea independenţei României, decisă de scurt timp de ambele camere ale parlamentului. Peste alţi patru ani, în 1881, Carol este încoronat rege al României, tot în urma unei legi adoptate de legislativul român.
GEORGE MARINESCUCompanii / 10 mai 2021
• Bugetul întocmit de fostul ministru al Sănătăţii nu a ţinut cont de sumele cheltuite anul trecut pentru ATI
• Vlad Voiculescu a prevăzut pentru ATI un buget de 98,5 milioane lei, pentru anul 2021
• Cheltuielile cu ATI în anul 2020 s-au ridicat la 271,4 milioane lei
Ministerul Sănătăţii a confirmat pentru ziarul BURSA ceea ce prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, afirma în 17 aprilie 2021: bugetul pentru ATI propus de fostul ministru Vlad Voiculescu şi aprobat de Parlament este în anul curent cu peste 65% mai mic faţă de cel din anul 2020.
George MarinescuMiscellanea / 10 mai 2021
• Instituţia Avocatului Poporului a publicat vineri un raport privind asistenţa psihologică din centrele de reţinere şi arestare preventivă
Starea centrelor de reţinere şi arestare preventivă din ţara noastră este una satisfăcătoare, conform informaţiilor cuprinse în raportul dat publicităţii de Avocatul Poporului, la finalul săptămânii trecute, în urma vizitării, în perioada 2015-2020, a 51 de astfel de centre aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Mihai GongoroiInternaţional / 10 mai 2021
• Fed-ul anunţă «bulă financiară»
Preţurile acţiunilor sunt relativ ridicate prin comparaţie cu normele istorice şi ar putea fi vulnerabile la declinuri semnificative dacă apetitul pentru risc al investitorilor va scădea, arată Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite în raportul său bi-anual privind stabilitatea financiară de peste ocean.
O.D.Companii / 10 mai 2021
Pandemia a avut şi efecte benefice asupra mediului. Lipsa de activitate a oamenilor din anumite momente ale anului trecut a dus la scăderea poluării. Emisiile de dioxid de carbon provenite de la arderea combustibililor fosili au scăzut semnificativ în 2020, cu 10% în Uniunea Europeană, comparativ cu anul precedent, cel mai redus declin fiind în Malta, Ungaria, Irlanda, Lituania şi România, arată datele preliminare publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
O.D.Companii / 10 mai 2021
Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 10 mai 2021
Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 10 mai 2021
Macroeconomie / 10 mai 2021
O.D.Miscellanea / 10 mai 2021
Mihai GongoroiInternaţional / 10 mai 2021
A.V.Internaţional / 10 mai 2021
A.I.Piaţa de Capital / 10 mai 2021
I.Ghe.Companii / 10 mai 2021
George Marinescu
Andrei Iacomi
Cornel Codiţă
Călin Rechea
Emilia Olescu
O.D.
Euro | 4.9759 |
Dolar SUA | 4.7742 |
Franc elveţian | 5.3721 |
Liră sterlină | 5.9774 |
Gram de aur | 415.3204 |
convertor valutar
»=Piaţa de Capital /A.I. - 21 noiembrie
Piaţa de Capital /A.V. - 21 noiembrie
Piaţa de Capital /A.V. - 19 noiembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 18 noiembrie
Irinel Lazăr, general manager, E-Dynamic Structures
George Marinescu