IOAN NANI, ANTIBIOTICE: "Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 mai 2021

"Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"

Antibiotice este o afacere matură, care se consolidează şi se concentrează pe o dezvoltare organică, în următorii ani, ne-a spus Ioan Nani, directorul general al companiei, în cadrul unui interviu acordat pentru suplimentul dedicat producătorului de medicamente din Iaşi.

Conform Planului de Organizare şi Dezvoltare Strategică (PODS) pentru perioada 2021-2028 publicat recent de Antibiotice, adaptarea strategică a resurselor umane la realităţile etapei de dezvoltare a companiei este principala prioritate a producătorului de medicamente, în următorii ani.

Antibiotice ţinteşte dublarea afacerilor, diversificarea portofoliului de produse şi implementarea unei strategii puternice de internaţionalizare, ceea ce înseamnă creşterea exportului la 50% până la 60% din business, în următorii opt-zece ani, ne-a spus Ioan Nani, subliniind că şi în prezent Antibiotice este o companie ce exportă în principalele pieţe internaţionale, fiind lider mondial în producţia de nistatină.

"Intenţia dublării afacerilor reflectă, până la urmă, ambiţia celor peste 850 de tineri angajaţi în ultimii zece ani în companie, care acum se regăsesc în centrele de cercetare, de studii clinice, în centrele de marketing, în cele pentru asigurarea şi controlul calităţii, adică activităţi ce necesită un nivel înalt de dedicare şi specializare. Este practic o dublare a activităţii care, pe lângă cifra de afaceri şi profiturile companiei, implică şi dublarea veniturilor oamenilor care participă la crearea viitorului Antibiotice", a afirmat directorul producătorului de medicamente.

Pe de altă parte, Ioan Nani spune că piaţa internă nu poate să susţină în totalitate ţintele companiei, unul dintre motive fiind prezenţa taxei de clawback.

"Antibiotice vinde medicamente pentru spitale, fiind principalul furnizor de produse beta-lactamice injectabile. Suntem prezenţi la licitaţiile din spitale şi nu înţelegem de ce trebuie să plătim o taxă când de fapt răspundem unei solicitări de achiziţii din partea sistemului de sănătate. Este o taxă injustă şi sper să ajungem la o anumită maturitate şi din acest punct de vedere", spune Ioan Nani.

Conform domniei sale, valoarea investiţiilor preconizate de companie, menite să asigure dublarea şi internaţionalizarea afacerilor, este de cel puţin 100 milioane de euro, sumă pe care Antibiotice nu o va putea susţine numai din fonduri proprii.

"Dorim să vedem dacă putem atrage fonduri europene, mai ales pentru înfiinţarea şi construirea centrului de cercetare şi transfer tehnologic pentru produse sterile lichide injectabile. Plecând de la această investiţie, ulterior vom dezvolta un site de producţie care să aibă mai multe posibilităţi de obţinere şi divizare a soluţiilor sterile injectabile, mai multe tipuri şi mărimi de ambalaje, etc. De asemenea, dorim să ne consolidăm prin achiziţii de licenţe de fabricaţie.

Sigur că este o metodă mai rapidă, dar este extrem de scumpă. Dar, totodată, vom dezvolta şi activităţi de cercetare proprie. Diversificarea producţiei este, de asemenea, o cale importantă prin care dorim să dezvoltăm compania", a detaliat Ioan Nani.

Legat de impactul pandemiei Covid-19 asupra Antibiotice, Ioan Nani spune că, iniţial, cea mai mare provocare pentru conducerea companiei a ţinut de organizarea activităţilor astfel încât să fie menţinută sănătatea angajaţilor, iar producătorul de medicamente să îşi continue activitatea.

"Trecând peste şocul iniţial, a trebuit să vedem cu ce putem să fim utili sistemului de sănătate. Iar utilitatea noastră s-a demonstrat imediat prin produsele antiinfecţioase. De asemenea, ne-am putut adapta imediat profilul de activitate pentru forme solide orale, de la vitamine şi suplimente până la tratamentele de anduranţă bazate pe paracetamol sau pe algocalmin, care de regulă devin uzuale atunci când nu există alte forme de tratament", a precizat Ioan Nani.

Nu în ultimul rând, directorul Antibiotice consideră că a venit timpul să realizăm că ţara noastră are industrie farmaceutică şi să o susţinem.

"Trebuie să vedem cum îmbunătăţim mediul de afaceri astfel încât să apară investitori mai importanţi în această industrie. Să gândim şi să implementăm politci de încurajare, aşa cum există în majoritatea ţărilor din Europa. Chiar cred că industria farmaceutică din ţara noastră are potenţial, dar din păcate acest aspect este ignorat şi nici nu sunt politici guvernamentale în acest sens", este de părere Ioan Nani.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Omul sfințește locul!

    1. Damatale ai probleme de sanatate? Meritul dl. Nani e ca vaca e pe picioare si mai poate fi mulsa si pentru asta trebuie felicitat.Cata nerusinare ! Popor al lui Stefan cel Mare, actionar al "vacii" si tu M.S. proprietar majoritar al aceleiasi "vaci" e timpul sa va intrati in atributii, sa-l treziti din Nani pe dl. Ion(ca nu pot sa-i spun Ioan), sa-l trimiteti la plimbare si sa faceti curatenie la Antibiotice ca la o fabrica de medicamente.Acta non verba !

      il jignesti pe nea ion care a investit in vaci si are profit mai mare decit firma lui Nani

      Nani mai bine ar face bilantul conta de cind este director! sa ne spuna! 

      -care este totalul din profitul reinvestit ?

      -ce profit net genereaza azi acele investitii? 

    Bine că nu e in faliment si că are angajați cu salarii bune .

    În rest un actionar nu cred că e prea mulțumit si asta e o problemă, dar dl Nani nu e prea interesat !  

    Și dividendele.

    1. Nimerit ar fi ca Antibiotice să nu plătească dividende. Banii sa fie folositi pentru investitii. Sa faca majorare de capital social cu distribuire de gratuite si cine vrea dividend sa vanda din actiunile primite. O companie farmaceutica nu trebuie sa fie vaca de muls ci prioritate nationala.

      Poate nu înțelegi Iti explic simplu:

      Cifra afaceri 2011-2020  

      281 mil,304,318,318,317,330,332,33 6,364,389,340. 

      Profit net2011-2020 

      20mil, 27,31,31,31,27,30,33,34,30,26.  

      Vezi vreun progres ? Ai vazut cu adevărat dividende?  

      O societate blocată asta e Antibiotice!

      O conducere fără idei !  

      Daca ar fi asa de simplu ... In industria farma nu prea e loc de start-up cu cresteri exponentiale. Nu poti sa faci un soft pe care sa-l vinzi peste noapte. Sunt giganti ca Pfizer, Glaxo Smith Cline .. Produsele extraordinare vin dupa ani de cercetare care costa cel putin sute de milioane de euro, dar de obicei miliarde. Si rata de esec e mare. Apoi nu poti sa vinzi oricum, ai nevoie de aprobari si multe altele. Industria e foarte complexa si fara sustinerea autoritatilor probabil ca nu se poate. Nu doar la noi ci peste tot. Tarile isi protejeaza industria farma, se face si lobby. Apoi pentru unele produse preturile sunt plafonate. Eu nu zic ca n-ar fi loc de mai bine, dar privind realist e ca si cum te-ai intreba de ce nu ajunge CFR Cluj in semifinalele Ligii Campionilor. Pentru ca nu are idei? Apropo .. cate start-up-uri din industria farma ai vazut in SUA in ultimii .. cati ani vrei?

      Produsele Antibiotice sunt destul de scumpe la farmacie. Biofarm care este o companie mai mică decât Antibiotice face profit mai mare.

      Are dreptate 3.2, Antibiotice este o societate blocata. Blocajul este unul "strategic", fiind expresia echilibrului de interese din jurul societatii. Asta ii asigura dlui Nani conservarea functiei. Intr-un asemenea sistem "cercetarea" e joc de glezne.

    Sunteti specialist in conservarea functiei dle Nani,dar și a numarului de salariații identic 3 ani la rând:1415,1415 ...1415 !!

    De vină sunt rudele,secretarele bunavointa față de politic? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb