ZIARUL BURSA

12 ianuarie 2022
Ediţia din 21.11.2024
Colaj de MAKE

Se anunţă inflaţie foarte mare

Ben MadadiMacroeconomie / 12 ianuarie 2022

Ben Madadi

Inflaţia care a început după 2020 provine în special de la tiparniţele care alimentează deficitele bugetare 

În vara anului 2020 am scris într-un grup de investitori pe Facebook că din a doua jumătate a anului 2021 mă aştept la declanşarea unui val inflaţionist masiv. Atunci, lumea nu prea m-a crezut.

Cea mai bună protecţie împotriva inflaţiei - acţiunile

ANALIŞTII: Cea mai bună protecţie împotriva inflaţiei - acţiunile

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 ianuarie 2022

Adrian Codirlaşu, CFA România: "Mă aştept ca bursele să crească în continuare, dar cu ceva mai multă volatilitate" Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale: "Pieţele vor discrimina mai bine între modelele de business performante şi cele insuficient inovative" "Tema investiţională a acestui an este legată de companiile care pot transfera inflaţia către clienţi", spune Adrian Mitroi  

Litiul, materie primă utilizată la fabricarea bateriilor pentru maşinile electrice, a fost materia primă cu cel mai mare câştig în 2021.

2021 - an de "boom" pe piaţa mărfurilor

A.V.Materii Prime / 12 ianuarie 2022

Preţul litiului a urcat cu 477%, fiind materie primă în producţia de automobile electrice, ale căror vânzări au crescut, anul trecut, cu 83% faţă de 2020 şi cu 168% faţă de 2019 

Pachetele masive de stimulente monetare şi fiscale adoptate de guvernele lumii începând din 2020 şi ulterior, în 2021, în contextul pandemiei, au contribuit la susţinerea celei mai rapide redresări economice după o recesiune severă. Drept urmare, s-a produs o creştere importantă pe segmentul mărfurilor, în special în 2021, în baza redresării cererii de profil.

"Guvernul este captiv multinaţionalelor, în chestiunea modificării legii dialogului social"

"Guvernul este captiv multinaţionalelor, în chestiunea modificării legii dialogului social"

A consemnat George MarinescuCompanii / 12 ianuarie 2022

(Interviu cu Dumitru Fornea, secretarul general al CSN Meridian şi membru CESE) 

Reporter: Anul 2022 a debutat pe plan intern cu o creştere a nivelului salariului minim pe economie, cu o majorare a punctului de pensie şi cu creşterea alocaţiilor pentru copii. Sunt aceste măsuri suficiente, din punctul de vedere al celor pe care îi reprezentaţi, al angajaţilor?

Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România

PREŞEDINŢIA FRANCEZĂ A CONSILIULUI UE ARE ALTE PRIORITĂŢI Aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen - un vis îndepărtat

G.M.Politică / 12 ianuarie 2022

Primirea ţării noastre în spaţiul Schengen în primele şase luni ale anului curent pare aproape imposibilă, atât timp cât preşedinţia franceză a Consiliului Uniunii Europene, desfăşurată în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2022, nu are un obiectiv stabilit în acest sens pe agenda sa de lucru şi nu există niciun calendar al Consiliului cu privire la extinderea spaţiului respectiv.

Burse 2022 - 660.000 de elevi beneficiari

Burse 2022 - 660.000 de elevi beneficiari

O.D.Miscellanea / 12 ianuarie 2022

Ministerul Educaţiei încearcă să lămurească problema burselor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în anul 2022 vor beneficia de burse 660.000 de elevi, iar aceste burse vor fi împărţite în şase categorii - de performanţă, de merit, de studiu, socială, profesională şi "Bani de liceu".

"Extinderea plafonării preţurilor energetice sau o altă intervenţie a statului nu ar fi neapărat greşită, în contextul dat"

DAN SUCIU, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL BNR: "Extinderea plafonării preţurilor energetice sau o altă intervenţie a statului nu ar fi neapărat greşită, în contextul dat"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 12 ianuarie 2022

"Există multe semne de întrebare legate de reuşita procesului de liberalizare a preţurilor din energie" 

România se află într-o poziţie cu multiple incertitudini, iar din această perspectivă decizia de majorare a ratei-cheie de dobândă cu 0,25% a fost considerată oportună în momentul de faţă de către Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), a afirmat, ieri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), într-o intervenţie la postul de televiziune Digi24.

Obiectivele turistice şi culturale finanţate din PNRR - stabilite de un comitet interministerial

PROIECT DE HG PENTRU PROGRAMUL "ROMÂNIA ATRACTIVĂ" Obiectivele turistice şi culturale finanţate din PNRR - stabilite de un comitet interministerial

George MarinescuFonduri Europene / 12 ianuarie 2022

Comitetul va fi alcătuit din 14 membri, dar numai cinci vor avea drept de vot Cei cinci membri cu drept de vot vor fi reprezentanţii ministerelor Printre membrii fără drept de vot nu se regăsesc reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România, deşi au fost incluşi cei de la Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene Programul România Atractivă este finanţat cu 103,53 milioane euro şi vizează 12 rute turistice/culturale şi cel puţin 225 de situri 

Programul "România Atractivă" propus prin PNRR va fi implementat şi monitorizat de un comitet interministerial, care ar urma să fie înfiinţat printr-o hotărâre de guvern, al cărei proiect se află în consultare publică, timp de zece zile, pe site-ul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 12 ianuarie 2022

Macroeconomie / 12 ianuarie 2022

Creditul de consum din SUA a crescut mult peste aşteptări în noiembrie 02021, cu 40 de miliarde de dolari, după o creştere cu 16 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5,8%, de la 5,1% în luna anterioară.

Euro a crescut la 4,9452 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9452 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 12 ianuarie 2022

Euro a crescut, ieri, cu 0,13 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9452 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:15, un euro era tranzacţionat la 1,1328 dolari, în apreciere cu 0,04%...

BET marchează un nou record istoric

BVB BET marchează un nou record istoric

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 ianuarie 2022

Acţiunile Fondul Proprietatea ating pragul de 2 lei, pentru prima dată de la listarea de acum unsprezece ani Arobs Transilvania Software trece de borna capitalizării de un miliard de lei  

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB),...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo