ZIARUL BURSA

14 septembrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Sursa foto: Facebook / Christine Lambrecht

Ministrul german al Apărării, în vizită la Kiev

I.Ghe.Internaţional / 14 septembrie 2022

Christine Lambrecht, ministrul german al Apărării, se va afla astăzi la Kiev, unde va discuta despre solicitarea autorităţilor ucrainene cu privire la trimiterea de către Germania a unor piese de artilerie grea, pentru forţele armate care luptă pentru apărarea Ucrainei.

Mediul antreprenorial - pierderi de 2,7 miliarde lei din cauza insolvenţelor

STUDIU COFACE PENTRU PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI Mediul antreprenorial - pierderi de 2,7 miliarde lei din cauza insolvenţelor

George MarinescuCompanii / 14 septembrie 2022

Iancu Guda, CEO Services, Coface România: "Este posibil ca, până la finalul anului 2022, să depăşim pierderile de 5,3 miliarde lei înregistrate în 2021, să ne ducem undeva între 5,5 şi 6 miliarde lei"  

Numărul noilor proceduri de insolvenţă privind companiile din ţara noastră a crescut, ajungând la 3510 pentru primul semestru al anului 2022, ceea ce reprezintă o majorare cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent şi cu 6% peste nivelul din anul 2019, arată un studiu realizat în luna august de Coface România. Practic, 20 de companii din 1000 active au intrat în insolvenţă în primele şase luni ale anului curent, fapt care a făcut ca pierderile financiare cauzate de companiile insolvente în primul semestru să se ridice la 2,7 miliarde lei, cu 36% mai mult faţă de impactul înregistrat în perioada similară a anului 2021 şi aproape cât toate pierderile generate de insolvenţe în anul 2020.

Despre regi, regine şi rosturile lor

Cornel CodiţăEditorial / 14 septembrie 2022

Cornel Codiţă

O imagine, mai ales una inspirată, poate face chiar mai mult decît de o mie de cuvinte. Transmite un mesaj. Clar, uşor de cuprins. Cu mintea, uneori şi cu inima. "Dumnezeu a salvat-o pe Regină", scria sub imaginea creată de MAKE şi publicată de ziar. Ziarul "BURSA", desigur!

Mihai Purcărea, CEO BRD Asset Management

BRD Asset Management aduce în piaţa noastră Fonduri cu Orizont de Timp Prestabilit

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 septembrie 2022

Bogdan Tudosie, Head of Sales: "Istoria a demonstrat că, în timp, cei care au investit în Fonduri cu Orizont de Timp Prestabilit au performat în medie cu 2,3% pe an mai bine decât investitorii care nu au investit în astfel de fonduri"  

Mihai Purcărea, CEO: "Deşi pe termen scurt acţiunile sunt mai volatile decât instrumentele cu venit fix, pe termen lung istoria ne arată că acţiunile sunt în realitate mai puţin riscante decât obligaţiunile"

BRD Asset Management, compania specializată în administrarea investiţiilor a BRD - Groupe Societe Generale a lansat, recent, patru noi fonduri mutuale, din care două cu Orizont de Timp Prestabilit, unul axat pe valorificarea oportunităţilor momentului şi unul cu venit fix, destinat investiţiilor pe termen scurt.

Sute de şefi de stat şi demnitari străini, aşteptaţi la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

MOBILIZARE DE FORŢE ÎN REGATUL UNIT Sute de şefi de stat şi demnitari străini, aşteptaţi la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

I.GHE.Internaţional / 14 septembrie 2022

Şefii de stat din Rusia, Belarus şi Myanmar - singurele oficialităţi care nu au fost invitate la ceremonialul ce va avea loc luni, 19 septembrie  

Nici preşedintele Iranului nu a fost invitat, dar îşi va putea trimite ambasadorul interimar

Foreign Office a anunţat, ieri, că aproximativ 500 de şefi de stat şi demnitari vor participa, luni, 19 septembrie, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, fapt care necesită o logistică fără precedent din partea forţelor de ordine britanice, conform cotidianului The Guardian.

"Strada de C'Arte", festival pentru iubitorii culturii

"Strada de C'Arte", festival pentru iubitorii culturii

O.D.Cultură / 14 septembrie 2022

Târg de carte, lansări de volume, concerte, expoziţii, ateliere pentru copii, proiecţii de film, sesiuni de lectură publică şi dezbateri academice vor fi organizate în cadrul festivalului "Strada de C'Arte", care se desfăşoară în Capitală până duminică.

"Pâine şi Mâine": masă caldă, haine, rechizite pentru 1400 de copii

"Pâine şi Mâine": masă caldă, haine, rechizite pentru 1400 de copii

O.D.Miscellanea / 14 septembrie 2022

Foarte mulţi copii din medii defavorizate au nevoie de sprijin pentru a avea acces la educaţie în mod real. Un număr de 1.400 de copii de la sate beneficiază zilnic de o masă caldă şi două ore remediale, rechizite, haine şi alimente, în funcţie de nevoi, formarea profesorilor, consiliere parentală, dezvoltarea infrastructurii digitale şi activităţi de educaţie non-formală, prin programul "Pâine şi Mâine" derulat de fundaţia World Vision România.

Sursă foto: Facebook / Braşov Running Festival

Atleţi de top vor concura la Braşov Running Festival

O.D.Sport / 14 septembrie 2022

Braşovul va găzdui o competiţie atletică de înalt nivel internaţional la finalul acestei luni. Laureaţi ai curselor de la Berlin, Valencia, Praga, Madrid sau Istanbul vor lua startul în cursa de 10 km din cadrul Braşov Running Festival, competiţie care va avea loc pe 25 septembrie.

Predeal, de la "mica Austrie" la marea cultură

Predeal, de la "mica Austrie" la marea cultură

OCTAVIAN DANCompanii / 14 septembrie 2022

Turismul înseamnă căutare, fiecare om pleacă de acasă căutând ceva în destinaţiile pe care le vizitează. Diversitatea este mare, dar dacă ar fi să simplificăm şi să generalizăm, fiecare caută să se simtă bine.

Economia socială - o provocare pentru autorităţile din ţara noastră

Economia socială - o provocare pentru autorităţile din ţara noastră

G.M.Macroeconomie / 14 septembrie 2022

Deşi prezintă un potenţial uriaş pentru a rezolva una dintre problemele cu care se confruntă bugetul de stat, întreprinderile sociale - societăţi ce pot contribui la creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă şi reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie şi de excluziune socială - se pare că reprezintă încă o necunoscută pentru decidenţii politici din ţara noastră, aşa cum a reieşit, ieri, în urma dezbaterilor care au avut loc în cadrul primei conferinţe a întreprinderilor sociale de inserţie, eveniment ce a avut loc la Palatul Parlamentului.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 14 Septembrie 2022

Macroeconomie / 14 septembrie 2022

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în august 2022, până la 17,2%, de la 17,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 1,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo