ZIARUL BURSA

26 octombrie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Incertitudinea a îngheţat activitatea la BVB

Incertitudinea a îngheţat activitatea la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 octombrie 2022

Marcel Murgoci, Estinvest: "Nu cred că rezultatele companiilor pentru trimestrul al treilea pot fi un punct de cotitură" Alin Brendea, Prime Transaction: "Se pare că, spre finalul acestui an sau începutul anului viitor, putem spera că vom avea suficiente date care să indice stoparea fenomenului inflaţionist" "Primul trimestru al anului următor poate fi momentul în care pieţele bursiere să recâştige stabilitate şi lichiditate", crede directorul de la Prime Transaction  

După vânzările masive din august-septembrie, ce au dus indicele BET sub nivelul de la începutul lunii martie, când pieţele erau sub influenţa şocului invaziei Rusiei în Ucraina, de aproape o lună la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a aşternut liniştea. Indicii au intrat într-o mişcare laterală, pe fondul celor mai mici volume ale anului, ceea ce ilustrează o stare de indecizie, de aşteptare din partea investitorilor.

Trista dar nu cea de pe urmă moarte a Europei

Cornel CodiţăEditorial / 26 octombrie 2022

Cornel Codiţă

Ciudată mai este şi politica, asta! În viaţa de zi cu zi, întîi moare omul şi pe urmă, abia, apar anunţurile despre tristul eveniment. În politică, e invers. Cazul Europei este cît se poate de elocvent. Moartea ei este anunţată în fel şi chip, nu doar de unul sau de altul, ci de un întreg şi neobosit cor. Şi nu de ieri de azi. Vocea întîi, bocitor. A doua, autentic jubilantă. A treia, cu rînjetul schimonosit de ură întipărit pe faţă. Singurul punct de nesiguranţă pare să fie doar modul în care se va precipita deznodămîntul.

"Ucraina are nevoie de un Plan Marshall pentru secolul XXI"

CANCELARUL GERMAN OLAF SCHOLZ: "Ucraina are nevoie de un Plan Marshall pentru secolul XXI"

V.R.Internaţional / 26 octombrie 2022

Scholz: "Reconstrucţia Ucrainei trebuie să înceapă acum" Ursula von der Leyen: "Amploarea distrugerilor din Ucraina este uluitoare" 

Reconstrucţia Ucrainei "trebuie să înceapă acum", a declarat ieri cancelarul federal german Olaf Scholz, în deschiderea conferinţei internaţionale consacrate acestui subiect, în timpul căreia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat la rândul său la acoperirea deficitului bugetar al ţării sale pentru 2023, informează AFP.

Sursa foto: https://twitter.com/iranexchange

Mărfuri în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari - tranzacţionate la Bursa din Iran, într-o lună

A.V.Internaţional / 26 octombrie 2022

O cantitate de 10.619.520 de tone de mărfuri, în valoare de peste 2,3 miliarde de dolari, a fost tranzacţionată la Iran Mercantile Exchange (IME - Bursa de Mărfuri din Iran) în ultima lună calendaristică iraniană Shahrivar (încheiată pe 22 septembrie), anunţă Departamentul de Relaţii Publice şi Afaceri Internaţionale al IME, conform Tehran Times.

Sursă foto: Facebook / Zinedin Zidane Officiel

Qatar 2022: Zidane cere renunţarea la polemici în timpul Cupei Mondiale

O.D.Sport / 26 octombrie 2022

Ascunderea mizeriei sub preş nu reprezintă cea mai bună acţiune, inclusiv în lumea sportului. Corul celor care cer linişte în legătură cu organizatorii Cupei Mondiale din Qatar a crescut, un nume mare cântând această "arie" menită să ascundă corupţia şi încălcarea drepturilor omului.

Electricitate 4.0 pentru lumea industrială 4.0

Electricitate 4.0 pentru lumea industrială 4.0

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 26 octombrie 2022

(Interviu cu Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric) 

Reporter: În ultimii ani, lumea noastră devine din ce în ce mai electrică, din ce în ce mai digitală. Aceste două caracteristici pot fi combinate aşa încât să ne conducă către un viitor mai ecologic şi mai durabil?

Traian Petric: Lumea evoluează şi devine, aşa cum spuneţi pe bună dreptate, din ce în ce mai electrică şi mai digitală.

Cum se facturează consumul de energie pe factura ta pentru luna septembrie

Cum se facturează consumul de energie pe factura ta pentru luna septembrie

Companii / 26 octombrie 2022

În contextul schimbărilor legislative numeroase, intervenite la intervale scurte de timp, citirea facturii la energie electrică sau gaze naturale poate fi o provocare. Consumatorii casnici din toată ţara ai Enel Energie şi Enel Energie Muntenia trebuie să ştie, înainte de toate, că beneficiază, conform criteriilor de eligibilitate, de noile prevederi referitoare la plafonarea preţurilor finale facturate la energie electrică şi gaze naturale, cu aplicabilitate de la 1 septembrie 2022, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 119/2022 (OUG 119/2022). Chiar dacă, în spaţiul public, se discută în prezent modificarea diverselor măsuri pentru protejarea consumatorilor finali de energie, prevederile OUG 119/2022 sunt cele pe baza cărora furnizorii Enel facturează în prezent consumul de energie realizat începând cu luna septembrie 2022.

Clădirile sustenabile şi prietenoase cu mediul, provocarea investitorilor din real-estate

Clădirile sustenabile şi prietenoase cu mediul, provocarea investitorilor din real-estate

George MarinescuCompanii / 26 octombrie 2022

Dincolo de impactul crizelor din ultimii ani asupra pieţei de profil şi de discontinuităţile apărute în lanţurile de aprovizionare, dezvoltatorii imobiliari sunt pregătiţi să aplice conceptul ESG în noile clădiri de birouri şi rezidenţiale, chiar dacă implementarea acestuia implică costuri de construcţie mai ridicate, au afirmat participanţii la cea de-a opta ediţie a SEE Property Forum, eveniment care a avut loc ieri la Bucureşti.

SPIRITS România propune amânarea actualizării cu inflaţia a accizei la alcool

PÂNĂ LA 1 IANUARIE 2024 SPIRITS România propune amânarea actualizării cu inflaţia a accizei la alcool

Andrei IacomiCompanii / 26 octombrie 2022

"Actualizarea accizei, ce ar înseamna un plus de 15% de la începutul anului 2023, va duce la o creştere semnificativă a pieţei băuturilor nefiscalizate", spun membrii Asociaţiei Florin Rădulescu, Prodal: "Adăugăm preţului mărit creşterea inflaţiei şi scăderea puterii de cumpărare şi vom avea, cu siguranţă, o diminuare a vânzărilor şi implicit o diminuare a încasărilor bugetare" Tudor Furir, Spirits România: "Am încercat să avem un dialog cu autorităţile, dar nu suntem ascultaţi" 

Asociaţia producătorilor şi importatorilor de băuturi spirtoase din România (Spirits România) propune amânarea actualizării accizei la alcool şi băuturi alcoolice cu inflaţia anuală până la 1 ianuarie 2024 şi limitarea creşterii anuale la maxim 5%, demers care să protejeze industria de şocurile inflaţioniste, au punctat ieri reprezentanţii Asociaţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 Octombrie 2022

MACRO NEWSLETTER 26 Octombrie 2022

Macroeconomie / 26 octombrie 2022

Activitatea în sectorul privat din Statele Unite şi-a accentuat contracţia peste aşteptări în octombrie 2022, pe fondul contracţiei din servicii şi din sectorul industrial.

Indicii fac un pas în faţă

BVB Indicii fac un pas în faţă

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 26 octombrie 2022

Tranzacţii de numai 23,7 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţia pieţelor europene. Indicele BET, ce...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo