ZIARUL BURSA

14 noiembrie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Grafică de MAKE

NATO şi Israel

Cătălin AvramescuEditorial / 14 noiembrie 2023

Cătălin Avramescu

Ceva se întâmplă pe scena internaţională. Încet-încet, dar la vedere, se anunţă o alianţă a dictaturilor. Scopul lor este clar. Pe termen scurt, aceste state - Federaţia Rusă, Republica Populară Chineză, Iran, Coreea de Nord şi altele asemenea - încearcă să îşi salveze blana. Pe termen lung însă, scopul lor este să distrugă lumea democratică.

Majorarea pensiilor - obiectiv comun pentru partenerii de guvernare

Majorarea pensiilor - obiectiv comun pentru partenerii de guvernare

George MarinescuPolitică / 14 noiembrie 2023

Impactul bugetar al majorării pensiilor: 25 miliarde lei în 2024 şi 33 miliarde lei în 2025 Nicolae Ciucă susţine că o parte importantă din acest impact ar putea fi acoperită din cei 45 miliarde lei care ar rezulta din combaterea evaziunii privind TVA  

Sursa foto: facebook/Bursa de Valori Bucuresti

Răzvan Popescu, Romgaz: "Ne dorim ca BVB să fie un partener pentru obligaţiunile pe care le vom emite"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 14 noiembrie 2023

Romgaz şi OMV Petrom vor investi până la patru miliarde euro pentru faza de dezvoltare a proiectului Neptun Deep, în perioada 2024-2026 

Romgaz se va adresa, în primul rând, pieţei de capital din ţara noastră, pentru obligaţiunile internaţionale pe care doreşte să le lanseze în vederea finanţării proiectului Neptun Deep, a afirmat ieri Răzvan Popescu, directorul general al companiei, cu ocazia evenimentului ce a marcat zece ani de la listarea producătorului de gaze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Adrian Tănase, BVB: "Romgaz este una dintre companiile la care ne uităm pentru îndeplinirea criteriilor de lichiditate ale MSCI"

Adrian Tănase, BVB: "Romgaz este una dintre companiile la care ne uităm pentru îndeplinirea criteriilor de lichiditate ale MSCI"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 14 noiembrie 2023

Randament total de 170% pentru acţiunile Romgaz în cei zece ani de la listare, conform directorului bursei noastre 

Romgaz este una dintre cele patru companii de la care conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) se aşteaptă să îndeplinească criteriile de lichditate pentru includerea pieţei noastre în categoria celor emergente de către MSCI, a afirmat ieri Adrian Tănase, directorul general al BVB, cu ocazia evenimentului ce a marcat zece ani de la listarea producătorului de gaze natuale.

TradeVille: MedLife, sub impactul inflaţiei şi al costurilor operaţionale mari

TradeVille: MedLife, sub impactul inflaţiei şi al costurilor operaţionale mari

F.A.Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2023

Compania de servicii medicale MedLife a încheiat primele nouă luni ale anului 2023 cu o cifră de afaceri în creştere cu 23%, dar cu un profit net în scădere cu 93%, afectat de creşterea cu 26% a cheltuielilor operaţionale totale şi de adâncirea pierderii financiare, care s-a dublat faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville

Afaceri în scădere pentru Alro Slatina, în primele nouă luni ale anului

Afaceri în scădere pentru Alro Slatina, în primele nouă luni ale anului

ANDREI IACOMICompanii / 14 noiembrie 2023

Compania a raportat o pierdere de 394 milioane lei, pentru intervalul ianuarie-septembrie 2023, în creştere faţă de cea din aceeaşi perioadă a anului trecut Grupul estimează că legea privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa energiei electrice şi a gazelor naturale va avea impact pozitiv asupra rezultatelor sale financiare 

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a raportat o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de lei la nivel de grup, pentru primele nouă luni ale anului, cu 21% sub cea din perioada ianuarie-septembrie 2022, precum şi o pierdere de 394 milioane lei, peste cea de 109,5 milioane lei din intervalul ianuarie-septembrie 2022, conform anunţului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

BVB Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 noiembrie 2023

Tranzacţii de 37 milioane lei, sub media zilnică a anului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în ton cu evoluţia pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,58%, la 14.617 puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,51%, până la 2.742 de puncte.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a precizat: "Sunt români care încă se luptă cu sărăcia şi cu sărăcia energetică. De aceea, mă bucur foarte mult că astăzi (n.red.- ieri) pot să vă anunţ că, împreună cu domnul Dumitru Chisăliţă (n.red. - preşedintele AEI) şi Asociaţia Energia Inteligentă, Ministerul Energiei semnează un parteneriat pentru combaterea sărăciei energetice".

Sprijin pentru electrificarea gospodăriilor nevoiaşe

George MarinescuPolitică / 14 noiembrie 2023

Peste 1000 de gospodării nevoiaşe vor beneficia de sprijinul necesar pentru încălzire în cursul acestei ierni potrivit proiectului "Case cu căldură pentru familiile nevoiaşe" lansat ieri odată cu încheierea Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice între Ministerul Energiei şi Asociaţia Energia Inteligentă (AEI).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Noiembrie 2023

MACRO NEWSLETTER 14 Noiembrie 2023

Macroeconomie / 14 noiembrie 2023

Preţurile de consum din Ungaria şi-au temperat creşterea anuală şi în octombrie 2023, până la 9,9% de la 12,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo