ZIARUL BURSA

18 martie
Ediţia din 15.08.2024
Vladimir Putin, după ce a votat electronic la scrutinul prezidenţial. (Sursa foto: http://en.kremlin.ru/events/president/news/)

Putin şi-a asigurat legitimitatea internă la preşedinţia Rusiei

George MarinescuInternaţional / 18 martie

Alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă sunt unele cu final aşteptat: prezenţă masivă la urne (ieri, până la ora 16 - ora Moscovei - votaseră 70,81 % din alegători, conform Comisiei Electorale Centrale, o prezenţă mai mare decât la prezidenţialele din 2018, când s-au prezentat la vot 67,54% din alegători), vot masiv electronic de la distanţă (duminică la ora 16 autorităţile ruse anunţau că au votat deja peste 92% din totalul alegătorilor înscrişi în platforma privind votul electronic de la distanţă) şi un câştigător sigur dinaintea scrutinului - Vladimir Putin.

Cum se fabrică un tiran

Cristian PîrvulescuEditorial / 18 martie

Cristian Pîrvulescu

Puterea absolută de care dispune astăzi Vladimir Putin vine direct din KGB. Când, în 24 iulie 1998, Boris Elţîn îl numea pe Vladimir Putin director al Serviciului Federal de Securitate (FSB; succesorul intern al KGB), nu era conştient că şi-a grăbit, astfel, sfârşitul, dar şi că punea bazele unei tiranii.

Telegram ia în calcul listarea

Telegram ia în calcul listarea

A.V.Internaţional / 18 martie

Numărul utilizatorilor aplicaţiei se apropie de un miliard 

Compania Telegram, înregistrată în Londra, care deţine aplicaţia de mesagerie cu acelaşi nume, ia în considerare lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO), în condiţiile în care numărul de utilizatori ai platformei se apropie de miliard, potrivit afirmaţiilor făcute pentru Financial Times de CEO-ul Telegram, Pavel Durov, anunţă theregister.com.

China accelerează sinoformarea Sudului Global

China accelerează sinoformarea Sudului Global

Călin RecheaInternaţional / 18 martie

Călin Rechea

Măsurile adoptate de guvernele ţărilor dezvoltate pentru "decuplarea" de China şi readucerea unei părţi cât mai mari a lanţurilor de aprovizionare în propriile economii şi economiile "prietene" nu au reuşit să oprească exporturile celei mai mari economii din Asia.

Prime Transaction: "Profituri în creştere pentru TTS şi Simtel în trimestrul al patrulea; rezultat istoric anual pentru Antibiotice"

Prime Transaction: "Profituri în creştere pentru TTS şi Simtel în trimestrul al patrulea; rezultat istoric anual pentru Antibiotice"

A.I.Piaţa de Capital / 18 martie

"Ultimele evenimente din Transnistria au readus în discuţie riscurile date de poziţionarea geografică a capacităţilor de producţie principale ale Purcari" 

"Este greu de crezut că ritmul de creştere al profitului TTS poate fi păstrat în 2024, însă deocamdată nu ne aşteptăm nici la o inversare a direcţiei"

"Menţinerea profitabilităţii Antibiotice în aceast ar însemna trecerea la un alt nivel pentru companie"

"Având în vedere eforturile Uniunii Europene de a renunţa la energia bazată pe combustibili fosili, Simtel are perspective foarte bune în viitorul apropiat"

Rusia susţine că a eliminat 349 de mercenari români pe frontul din Ucraina

Rusia susţine că a eliminat 349 de mercenari români pe frontul din Ucraina

G.M.Internaţional / 18 martie

Forţele armate ale Federaţiei Ruse au ucis până acum pe frontul din Ucraina 349 de mercenari români, din cei 784 care s-ar fi alăturat trupelor ucrainene, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei ruse la Bucureşti. Potrivit sursei citate peste 13.000 de mercenari străini luptă alături de ucraineni împotriva armatei ruse.

Proiect de HG: Plajele vor fi închiriate pentru zece ani

Proiect de HG: Plajele vor fi închiriate pentru zece ani

G.M.Politică / 18 martie

Închirierea sectoarelor de plajă de pe litoralul românesc s-ar putea face pentru o perioadă de 10 ani de la 2 ani cât este în prezent, potrivit unui proiecte de hotărâre de guvern aflat în consultare publică, de vineri, pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Aerostar vrea să distribuie dividende de 32 milioane lei

Aerostar vrea să distribuie dividende de 32 milioane lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 martie

Suma reprezintă o treime din profitul anului trecut 

Compania aeronautică Aerostar Bacău (ARS) vrea să distribuie acţionarilor suma de aproape 32 milioane de lei ca dividende, după cum reiese din raportul emitentului publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Legea reducerii risipei alimentare, promulgată de preşedintele Iohannis

Legea reducerii risipei alimentare, promulgată de preşedintele Iohannis

I.Ghe.Politică / 18 martie

Consumatorii vor beneficia de preţuri reduse la alimente înainte de data expirării şi organizaţiile neguvernamentale vor putea să primească mai uşor alimente care nu au grad mare de perisabilitate, potrivit legii pentru reducerea risipei alimentare, act normativ care a fost promulgat vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

Piaţa românească de dulciuri valorează 4 miliarde lei

CORESPONDENŢĂ DIN SOFIA Piaţa românească de dulciuri valorează 4 miliarde lei

Emilia OlescuCompanii / 18 martie

Valoarea sectorului a crescut cu 18%, anul trecut faţă de 2022, a spus Daniela Yordanova, SEM Confectionery Business Executive Officer în cadrul Nestle, precizând că România este cea mai importantă piaţă de desfacere pentru producătorul de dulciuri  

Piaţa românească de dulciuri se ridică la o valoare de 4 miliarde lei, în acest sector fiind comercializate 78.000 de tone de ciocolată şi alte produse dulci într-un an, după cum a spus, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români, Daniela Yordanova, SEM Confectionery Business Executive Officer în cadrul Nestle. Anul trecut faţă de 2022, acest sector a crescut cu 18%, evoluţia venind în special din majorările de preţuri, dar şi ca urmare a unui salt al consumului. Competiţia pe piaţa dulciurilor este foarte mare şi foarte diversificată, existând mai mult de 3000 de branduri pe un singur segment, a afirmat Daniela Yordanova, precizând că, în cazul cafelei, avem doar cinci branduri în România.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 18 Martie 2024

Macro Newsletter 18 Martie 2024

Macroeconomie / 18 martie

Producţia industrială din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 6,7% în ianuarie 2024, după o creştere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 3,2%, după o creştere de 1,6% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo