Proiect de HG: Plajele vor fi închiriate pentru zece ani

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 18 martie

Proiect de HG: Plajele vor fi închiriate pentru zece ani

English Version

Închirierea sectoarelor de plajă de pe litoralul românesc s-ar putea face pentru o perioadă de 10 ani de la 2 ani cât este în prezent, potrivit unui proiecte de hotărâre de guvern aflat în consultare publică, de vineri, pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Referitor la iniţiativa de act normativ, Mircea Fechet, ministrul Mediului susţine că, prin această modificare speră că operatorii de plajă vor oferi servicii de mai bună calitate la preţuri mai accesibile.

Ministrul Fechet a precizat: "În urma întâlnirii de luna trecută pe care am avut-o cu reprezentanţii operatorilor din turism, iată că ne ţinem de promisiune şi am identificat soluţiile legale pentru a mări perioada de închiriere a plajelor. Astfel, am iniţiat acest act normativ care reglementează, printre alte aspecte şi extinderea perioadei de închiriere a sectoarelor de plajă, la 10 ani, ceea ce va duce la stabilitate şi predictibilitate în desfăşurarea activităţilor turistice. Totodată, sper ca şi operatorii plajelor să se ţină de promisiune, la rândul lor, şi să ofere servicii de mai bună calitate pe litoralul românesc, la preţuri mai accesibile".

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a explicat că necesitatea acestei modificări "se datorează interesului social naţional generat de asigurarea condiţiilor optime în sezonul estival, precum şi de situaţia costurilor aferente dotărilor de plajă din sarcina operatorilor economici, astfel încât să permită o bună desfăşurare a activităţilor specifice sezonului turistic estival".

Ministerul Mediului, prin Administraţia Naţională "Apele Române", asigură administrarea şi exploatarea suprafeţelor de plajă turistică de la Marea Neagră. Până în prezent durata de închiriere a plajelor era de doi ani.

În nota de fundamentare a proiectului de hotîrâre de guvern se precizează că preţul minim al închirierii este stabilit în urma metodologiilor aprobate de către Administraţia Naţională "Apele Române" şi că iniţiatorul proiectului nu poate stabili activităţile economice care se preconizează a fi prestate de către operatorii economici pe bunurile imobile închiriate de la "Apele Române".

Activităţile economicerespective vor fi reglementate din punct de vedere al gospodăririi apei şi vor fi acele activităţi care pot fi desfăşurate fără autorizări speciale, doar pe baza simplei autorizări a obiectului de activitate, conform clasificării activităţilor economice din România (CAEN), se mai arată în nota de fundamentare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu este corect si etic fata de cetateni!

    asta inseamna monopolizarea plajelor si aparitia si dominarea unor scrupule de oameni si speculatori fara mila! 

    sunt deja multe plaje unde nu ai ce pune prosop sau cearceaf ... sau altele unde administratia locala nici nu a mai lasat 1-2 cismele pentru copii sau tineri mai amarati-fara bani... a devenit lux sa stai pe nisip. 

    rusine... toate se trag de la "mazare cocainosul" ce facea PR din banii de droguri..si spaci primite...urat...foarte urat... 

    s c c r e t 

    Lasati plaje libere, nu le faceti pe toate de lux.

    In toate tarile sunt plaje libere unde omul isi poate pune cearceaful, umbrela etc.

    Nu toata lumea vrea/are sa dea bani la cefe late=oamenii de afceri cu plaje! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb