ZIARUL BURSA

14 iunie
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto: facebook/Edi Iordănescu

EURO 2024: Selecţionerul Iordănescu, apel de suflet către suporteri

O.D.Sport / 14 iunie

Echipa naţională a intrat în febra meciului de debut la turneul final al Campionatului European. Înaintea începerii turneului, selecţionerul Edward Iordănescu a transmis un mesajul pentru suporteri afirmând că naţionala are nevoie de fani tocmai atunci când lucrurile nu merg prea bine.

Subiecte fără ştaif

Cornel CodiţăEditorial / 14 iunie

Cornel Codiţă

Gata, nu mai încape! Trebuie să mă scutur şi eu din cînd în cînd de povara subiectelor grele, ţepene, seriose. Mai sunt şi subiecte "lejere" pe lumea asta. Ce, numai muzică lejeră, artă, teatru şi literatură lejeră? De ce nu ne-am putea ocupa şi de subiecte jurnalistice lejere? E plin netul, ca şi viaţa, de ele! Azi, am şi eu două pe listă.

Dan Alexandru Barbu, Matteale Consulting: "AI nu va face rău, dacă o folosim aşa cum a fost gândită"

CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Dan Alexandru Barbu, Matteale Consulting: "AI nu va face rău, dacă o folosim aşa cum a fost gândită"

A.V.Companii / 14 iunie

Multă lume se bazează pe inteligenţa artificială (AI), care, din punct de vedere al tehnologiei, este foarte bună, pentru că nu ne va schimba job-urile, nu va lua nimic şi nu va face rău, dacă o folosim aşa cum a fost gândită de la început, susţine Dan Alexandru Barbu, CEO & SAP Security Consultant Matteale Consulting.

Ion-Aurelian Mihai, Digi România: "Comunicarea - metoda eficientă în securitatea cibernetică"

CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Ion-Aurelian Mihai, Digi România: "Comunicarea - metoda eficientă în securitatea cibernetică"

O.D.Companii / 14 iunie

Răspunsul la atacurile cibernetice este foarte important, dar şi mai importantă este prevenţia, susţine Ion-Aurelian Mihai, Specialist Senior Securitatea Informaţiilor, Digi România. Acesta a abordat problematica riscurilor, a răspunsurilor şi a măsurilor de prevenţie: "Când vorbim de digitalizare, vorbim de reţele de telecomunicatii.

Mihail Andrieş, BRD - Groupe Societe Generale: "Vulnerabilităţile create de digitalizare necesită un cost - securitatea"

CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Mihail Andrieş, BRD - Groupe Societe Generale: "Vulnerabilităţile create de digitalizare necesită un cost - securitatea"

A.V.Companii / 14 iunie

Digitalizarea este o inovaţie şi, ca orice inovaţie, a adus multe beneficii, dar a deschis şi noi vulnerabilităţi, spune Mihail Andrieş, director pentru Securitatea Informaţiei BRD - Groupe Societe Generale, adăugând: "Dacă ne uităm în trecut, fiecare inovaţie, de la descoperirea focului, era industrială, toate au adus şi vulnerabilităţi.

Gabriela Folcuţ, ARB: "Este nevoie de un cadru legislativ robust în domeniul digitalizării"

CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Gabriela Folcuţ, ARB: "Este nevoie de un cadru legislativ robust în domeniul digitalizării"

Emilia OlescuCompanii / 14 iunie

"Beneficiile Inteligenţei Artificiale sunt incontestabile, dar trebuie să fim atenţi şi la provocări" 

Beneficiile Inteligenţei Artificiale în sistemul bancar sunt incontestabile, dar trebuie să fim atenţi şi la provocările şi riscurile ce vin odată cu tehnologia, este de părere Gabriela Folcuţ, directorul executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). Conform domniei sale, unul dintre aceste riscuri este nedetectarea anumitor tipologii de spălare de bani, ceea ce înseamnă că trebuie să fim atenţi la modalităţile de configurare a tehnologiei Inteligenţei Artificiale pentru a putea detecta toate riscurile existente.

Bogdan Albu, Kaspersky: "Trebuie să ştim cum să ne protejăm de atacurile cibernetice"

CONFERINŢA "DIGITALIZARE ŞI SIGURANŢĂ CIBERNETICĂ" Bogdan Albu, Kaspersky: "Trebuie să ştim cum să ne protejăm de atacurile cibernetice"

Andrei IacomiCompanii / 14 iunie

"Digitalizarea este pe un trend ascendent şi este important să fim la zi cu echipamentele şi cu soluţiile de securitate de ultimă generaţie" "Trebuie să creăm o cultură educaţională prin care să reducem numărul incidentelor survenite din cauza factorului uman" "Odată ce am deschis calculatorul şi avem o conexiune la internet, devenim, practic, o ţintă"  

Consultare publică privind organizarea şcolilor şi Statutul elevului

Consultare publică privind organizarea şcolilor şi Statutul elevului

O.D.Politică / 14 iunie

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică două proiecte foarte importante: Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) şi Statutul elevului. În ceea ce priveşte Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, principalele reglementări/modificări vizează continuarea procesului de digitalizare şi valorificarea oportunităţilor pe care le oferă instrumentele digitale prin menţinerea posibilităţii suspendării cursurilor cu prezenţă fizică în situaţii excepţionale, cu introducerea clară a prevederii conform căreia, în aceste situaţii, activitatea se poate desfăşura în format online sau hibrid.

Climă: Grecia "fierbe la foc mic"

Climă: Grecia "fierbe la foc mic"

O.D.Miscellanea / 14 iunie

Grecia, o ţară mediteraneeană obişnuită cu caniculele, se confruntă cu călduri puternice de mai multe zile, iar "un vârf termic" a fost atins la mijlocul acestei săptămâni. Temperaturile au depăşit pragul de 40 de grade Celsius în numeroase regiuni ale ţării, potrivit serviciilor de meteorologie.

ChatGPT - la "ani lumină" distanţă de adoptarea universală

ChatGPT - la "ani lumină" distanţă de adoptarea universală

A.V.Internaţional / 14 iunie

Inteligenţa artificială (AI) generativă, în special produsele lansate sau anunţate de corporaţii de tehnologie precum Microsoft, Alphabet şi Meta, respectiv actualul precursor în domeniu, OpenAI, au atras atenţia şi investiţii pe scară largă, de miliarde de dolari, în ultimii doi ani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 14 Iunie 2024

Macro Newsletter 14 Iunie 2024

Macroeconomie / 14 iunie

roducţia industrială din zona euro şi-a accelerat scăderea anuală în aprilie 2024, până la 3%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară.

Pieţele din Europa, în declin

BURSELE LUMII Pieţele din Europa, în declin

A.V.Internaţional / 14 iunie

Bursele din Europa au scăzut ieri, după ce, în ziua anterioară, Rezerva Federală din SUA (Fed) a lăsat neschimbată dobânda de referinţă şi a semnalat că se aşteaptă la o singură reducere a acesteia, înainte de sfârşitul anului, din cauza...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo