ZIUA 2 PENTRU REFERENDUM: Secţiile de votare s-au deschis

V.D.
Politică / 7 octombrie 2018

Secţiile de votare s-au deschis

Actualizare - Referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie - 18,87 % prezenţă la vot până duminică la ora 19.00

Prezenta la vot era de 18,87 la sută, numărul votanţilor fiind de 3.450.189 la ora 19.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). Sâmbătă, la închiderea urnelor, prezenţa a fost de 5,72%.

Conform datelor transmise de BEC, până la ora 19.00 au votat 3.450.189 de persoane (18,87 %).

Astfel, au fost 3.030.871 de votanţi pe listele permanente, 3784.267 pe liste suplimentare şi 45.051 de votanţi cu urna mobilă.

-------

Actualizare - Până la ora 16,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 15,21% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

-------

Actualizare - Până la ora 13,00 au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 11,67% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central.

Conform aceleiaşi surse, numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 13,00 este de 2.134.579, dintre care în mediul urban au votat 1.150.608 persoane, iar în mediul rural 983.971.

Referendumul se desfăşoară sâmbătă şi duminică, între orele 7,00 şi 21,00.

-------

Actualizare - Carmen Dan, despre faptul că şeful statului nu a votat încă la referendum: Cred că sintagma "votul este expresia democraţiei" nu ar trebui să fie goală de conţinut şi sper să-şi exprime şi preşedintele opţiunea de vot.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, spune că speră ca şi preşedintele Klaus Iohannis să voteze în final la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie, pentru că votul este democratic.

"Cred că acea sintagmă "votul este expresia democraţiei" nu ar trebui să fie goală de conţinut. Îmi exprim speranţa că până la sfârşitul zilei şi preşedintele să-şi exprime opţiunea în ceea ce priveşte acest referendum", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la ieşirea din secţia de vot.

Ministrul a spus că votul premierului Dăncilă la referendum este un exemplu pe care ar trebui să-l urmeze orice om politic.

De asemenea, Carmen Dan a comparat numărul de infracţiuni şi sesizări de la referendum cu cele de la alegerile din 2016, atrăgând atenţia că numărule este mult mai mic de această dată.

"Situaţia a fost gestionată foarte bine. Comparativ, la procesul electoral din 2016 au fost sesizate în ziua votării peste 100 de fapte care intră în sfera infracţională. De această dată, cel puţin aseară, după ce au fost închise secţiile de vot, au fost doar nouă infracţiuni sesizate. Ce pot să vă asigur este că toate aceste aspecte sesizate sunt în atenţia poliţiştilor şi sunt rezolvate cu celeritate. Sunt unele aspecte care sunt aclarificate chiar ăn momentul ăn care sunt sesizate, altele care necesită o verificare mai atentă", a mai spus Dan.

-------

Actualizare - MAI: Urne de vot nesigilate corect în judeţul Bacău

Un număr de 16 sesizări privind nereguli la vot au fost făcute până la această oră în legătură cu desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care precizează că s-a semnalat că în judeţul Bacău sunt urne de vot care nu sunt sigilate corect. De asemenea, peste 500 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv au votat, până duminică, prin intermediul urnei speciale.

În cursul zilei de duminică au fost înregistrate 16 sesizări privind posibile infracţiuni la referendum, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, dintre care una nu s-a confirmat, iar celelalte fiind în curs de verificare sau deja soluţionate.

În judeţul Bacău, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la fapul că sunt secţii de vot unde urnele nu sunt sigilate corect. În acest sens a fost anunţat Biroul Electoral de Circumscripţie.

Prin urna specială au votat la referendum, până duminică la ora 12.00, 510 persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

-------

Actualizare - Referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie - 7,24 % prezenţă la vot până la ora 10.00

Prezenţa la vot era de 7,24% la sută, numărul votanţilor fiind de 1.324.642 la ora 10.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). Sâmbătă, la închiderea urnelor, prezenţa a fost de 5,72%.

------

Actualizare - Orban a votat la referendum: Sunt creştin şi un familist convins

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a votat la şcoala gimnazială nr.1 din Dobroeşti pentru că referendumul este instituţia democraţiei, dar şi pentru că este un creştin şi un familist convins.

"Din 1990 nu am lipsit de la niciun vot, am participat la toate alegerile şi la toate referendumurile care au fost organizate. Şi particip şi la acest referendum pentru ne-am luptat ca să dobândim dreptul de vot şi pentru că dreptul de vot este fundamental în stabilirea direcţiei naţiunii. (...) În primul rând referendumul este instituţia democraţiei prin intermediul căreia fiecare cetăţean poate să se exprime direct asupra deciziilor pe care le ia o societate. Tema referendumului de astăzi este o temă extrem de importantă, pentru că este vorba despre cum este constituită celula de bază a societăţii - familia", a declarat duminică liderul PNL.

Nu în ultimul rând, Orban a precizat că a decis că voteze pentru că este un creştin şi un familist convins.

"La acest referendum am decis să particip la vot şi să votez pentru că sunt creştin, sunt un familist convins. Şi eu cred că trebuie să menţinem familia în cadrul credinţei şi moralei creştine", a spus Orban.

-------

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au deschis astăzi, la ora 7:00, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21:00.

Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583 de votanţi, în condiţiile în care numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate.

Dintre aceştia, 18.278.496 sunt cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, din care 16.780.733 sunt posesori de carte de identitate, iar 672.178 sunt cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, posesori de paşaport CRDS.

În mediul urban au votat până acum 636.435 de persoane, iar în mediul rural 410.148.

Pe judeţe, pe primul loc din punct de vedere al participării la vot s-a situat Dâmboviţa - 8,64%, Bihor - 8,57%, Dolj 0 7,78%,Mehedinţi - 7,50%, Caraş Severin - 7,33%.

Judeţe cu prezenţă redusă sunt Harghita - 2,22%, Covasna - 2,31%, 3,45% - Satu Mare.

În municipiul Bucureşti au votat 6.50 % dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente, respectiv 106.044, dar şi 9.368 pe listele speciale. În plus, au votat 1.041 de persoane folosind urna mobilă.

Un număr de 45.797 de persoane au votat până sâmbătă, la ora 21:00 în secţiile din străinătate, cele mai multe fiind în Spania, Italia şi Marea Britanie, unde sunt comunităţi mari de români. În Italia au votat 10111 români, în Spania 7661, iar în Marea Britanie au votat 6206 de persoane.

Întrebarea la care sunt chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. .....Ce sa caut la vot ????? D-zeu de la facerea lumi...... a creat familia formata din Adam si Eva (barbat si femeie)...Mai clara definire ce se mai vrea ?? De atunci incoace nu am gasit in istoria religiei ca s-ar vrea o sustinere ..pe care defapt D-zeu a creat-o.

    1. Politicienii tradiționali au pierdut disputa politică și socială pe această temă, a acceptării agendei gay. Iar toată lumea, fără exagerare, va publica rezultatele acestui referendum eșuat. El va fi asumat de către tabăra "pro-gay" care se va declara câștigătoare. Și este, nu discut acum dacă poporul a tratat cu seriozitate tema. Rezultatul este acesta: 15%. 85% nu sunt de acord cu menținerea tradiționalității în convențiile sociale. Punct. Iată pierzătorii:

      1) BOR. Este cea mai importantă bătălie post-decembristă și a pierdut-o. Lucrurile se vor duce către minimalizarea religiei în școli, în societate și chiar și financiar, probabil că banii care vin de la stat se vor reduce. 

      2) PSD. Pierderea voastră este ceva mai mică și poate fi întoarsă prin ceea ce voi spune imediat. Agenda propusă de PSD, anume "Da" la referendum și legiferarea parteneriatului, este terminată. Parteneriatul este prea puțin pentru tabăra câștigătoare. 

      Cine a câștigat? 

      3) Agenda "pro-gay". Nu aș zice că USR pentru că mai trebuie să facă un pas pe care nu l-a făcut. Cum a câștigat agenda pro-gay? Păi cei 85% care nu au sprijinit agenda tradițională nu pot fi și nu vor fi neglijați de ONG-urile pro-gay. Vă aduceți aminte de documentul de la Min Educ despre homosexualitate? El a fost retras dar va fi repus pe tapet și nimeni nu se va putea opune. Dacă se va opune i se va spune că nu are nicio legitimitate pentru că referendumul a fost clar. 

      Ce va face tabăra câștigătoare? Pe baza agresivității și ambiției din alte țări, NU SE VOR MULȚUMI cu parteneriatul civil. Asta îi consideră cetățeni de gradul doi. Vor dori CĂSĂTORII. Și vor da o lege pentru abrogarea obstrucției din Codul Civil. 

      Ce trebuie să facă PSD acum cu coada mâței în brațe? Să fim înțeleși: referendumul a fost de o importanță ENORMĂ pentru societate. S-a rupt o mâță în două între tradiție și agenda libertină a pro-gay. Și tradiționaliștii au rămas doar cu coada, progresiștii luând toată mâța. Ce să facă PSD? Să recunoască înfrângerea în acest referendum și să plaseze mingea în terenul opoziției. 

      PSD trebuie să spună că nu se va mai opune încercărilor progresiștilor de a schimba societatea românească. Dar va plasa la ei responsabilitatea inițierii actelor de lege care să oficializeze agenda gay, căsătoriile și adopțiile. 

      Daca voi credeți că lucrurile se vor opri aici, vă înșelați. Agenda pro-gay nu se oprește doar la căsătorii pentru că statul nu poate recunoaște ceva și în același timp să treacă cu vederea intoleranța altor cetățeni contra LGBT. Vor urma materiale de propagandă pentru obișnuirea populației cu noile obiceiuri: filme, cântăreți, materiale la TV și media, în școli. Toată această "reformare" a societății va dura peste 10 ani. Bine ați venit în noua Românie pro-LGBT. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb