ÖMER TETIK, CEO BANCA TRANSILVANIA: "Jumătate din bugetul de investiţii al BT merge în sectorul digitalizării"

BIANCA CIOCOTIŞAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2018

"Jumătate din bugetul de investiţii al BT merge în sectorul digitalizării"

Banca Transilvania a lansat aplicaţia BT Pay

Peste jumătate din bugetul de investiţii al Băncii Transilvania (BT) este dedicat sectorului digitalizării, a spus, ieri, Ömer Tetik, directorul general al BT.

Banca Transilvania a lansat BT Pay, o aplicaţie mobilă de tip wallet pentru cumpărături şi transfer de bani cu telefonul. Acesta devine un portofel digital pentru clienţii băncii care deţin carduri de credit sau debit Mastercard sau Visa.

Potrivit informaţiilor BT, aplicaţia presupune adăugarea cardurilor în format digital, fiind destinată telefoanelor inteligente cu Android şi iOS. BT Pay poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store.

Gabriela Nistor, director general adjunct Retail Banking, Banca Transilvania a declarat: "BT Pay este primul wallet din România care permite plăţi contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plată Visa Token Service şi MasterCard Digital Enablement Service. Este primul portofel digital din Europa de Sud-Est care foloseşte serviciul token al Visa".

Cu ajutorul BT Pay, clienţii băncii pot să facă plăţi în ţară sau în străinătate, să transfere bani între cardurile proprii sau către alte persoane deţinătoare de card prin intermediul agendei telefonice, să-şi consulte detaliile despre tranzacţiile realizate cu cardul sau să acceseze ofertele băncii ori ale partenerilor prin programul Star.

Modalităţile de plată către comercianţi, direct din aplicaţie, sunt valabile doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Pentru telefoanele cu sistem iOS, nu s-a putut dezvolta modulul de plăţi, din cauza restricţiilor impuse de Apple care nu permite folosirea aplicaţiilor externe pentru a face plăţi contactless (NFC Near Field Communication).

În aceste condiţii, utilizatorii iPhone pot să folosească toate funcţiile aplicaţiei, însă nu pot să facă plăţi directe către comercianţi decât prin intermediul unui sticker pe care banca îl pune la dispoziţia lor în mod gratuit.

Tehnologia NFC permite plata către comercianţi direct cu telefonul mobil, iar modalitatea de utlizare presupune înregistrarea cardului bancar în aplicaţie şi apropierea telefonului de terminalul de plată al magazinului, tranzacţia realizându-se instant, fără coduri PIN.

Opţiunile de plată prin intermediul aplicaţiei funcţionează şi atunci când dispozitivul inteligent este închis, dacă plata nu depăşeşte suma de 100 lei. Utilizatorul poate face tranzacţii direct din lista de contacte a telefonului către alţi deţinători de card, cu limitare de 500 de lei pe zi. Acest plafon este impus din cauza sistemului de micropayment.

În cazul în care tranzacţiile efectuate de către utilizator depăşesc suma de 100 de lei, este nevoie de o autentificare suplimentară. Aceasta se face prin sistemele de securitate ale telefonului: cod pin, amprentă digitală, deblocare securizată, iar după efectuarea plăţii banca emite un cod pe telefonul înrolat în sistem.

Ömer Tetik a spus: "Este posibil să aducem modificări variantei de aplicaţie lansată astăzi (n.r ieri), deoarece oamenilor trebuie să le placă. Dorim să oferim clienţilor experienţe noi când sunt la cumpărături, îşi doresc să trimită bani sau să verifice tranzacţiile operate cu cardul".

Banca Transilvania are mai mult de 3 milioane de carduri în portofoliu şi peste 20% cotă de piaţă în segmentul tranzacţionării cu cardul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb