Adrian Veştea: "Ministerul Dezvoltării sprijină dezvoltarea colectivităţilor locale"

D.R.
Politică / 23 august 2023

 Adrian Veştea: "Ministerul Dezvoltării sprijină dezvoltarea colectivităţilor locale"

Ministrul Adrian-Ioan Veştea a participat astăzi la şedinţa anuală a directorilor generali ai aeroporturilor din România, informează un comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, remis astăzi redacţiei.

Adrian-Ioan Veştea a reamintit că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, împreună cu reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice centrale cu atribuţii în domeniu (precum Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii sau Consiliul Concurenţei), au colaborat cu reprezentanţii Asociaţiei Aeroporturilor din România în vederea realizării demersurilor legale referitoare la acordarea de sprijin financiar aeroporturilor regionale, pentru depăşirea dificultăţilor financiare generate de pandemia Covid-19, menţionează sursa citată.

Ministrul Veştea a precizat: "În perioada 2020-2022, la propunerea Ministerului Dezvoltării, au fost alocate, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, peste 68,5 milioane de lei pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale din Cluj, Iaşi, Sibiu, Dolj, Bacău şi Suceava, care au un trafic situat între 200.000 - 3.000.000 pasageri/an. De asemenea, în anul 2021, au fost alocate 41,5 milioane de lei şi pentru judeţele Arad, Maramureş, Bihor, Satu Mare, Mureş şi Tulcea, care au sub autoritate aeroporturi mici, cu trafic de sub 200.000 pasageri/an", conform sursei citate.

Sumele alocate din bugetele judeţelor către aeroporturile mici reprezintă ajutor de stat şi, pentru acestea, se aplică Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1259/2019 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat de exploatare pentru aeroporturile regionale din România cu un trafic de maximum 200.000 de pasageri pe an, cu modificările ulterioare. Perioada de valabilitate a actualei Scheme este până la data de 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire până pe 4 aprilie 2024, afirmă sursa citată.

Ministrul Adrian-Ioan Veştea a subliniat: "Vă asigur că am luat toate măsurile astfel încât să fim pregătiţi pentru prelungirea acestei Scheme cu încă trei ani, până la data de 4 aprilie 2027, dacă Orientările Comisiei Europene privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor şi companiilor aeriene vor fi modificate. Astfel, în luna septembrie, vom solicita consiliilor judeţene care au în subordine aeroporturi să ne comunice valoarea ajutoarelor de stat pe care intenţionează să le acorde în următorii trei ani", potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb