ALERT  Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor

Anticorupţie / 15 martie 2015

 Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor

Primarul din Slatina, Minel Prina, arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă

Ministrul Darius Vâlcov ar fi făcut trafic de influenţă când era primar de Slatina

Alina Gorghiu: "Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov"

Ponta: "Vâlcov va avea în continuare un rol determinant privind proiectul Codului Fiscal"

-------------

Actualizare 19:05

Darius Vâlcov i-a înaintat, duminică, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, pentru acest post nefiind încă nominalizat un înlocuitor.

Premierul Victor Ponta a declarat, la un post de televiziune, că ministrul de Finanţe i-a înaintat demisia astăzi la prânz.

Premierul a adăugat că, ulterior, a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi că, după ce ministrul va termina proiectul de Cod Fiscal, se va gândi la un nume pentru postul de ministru de Finanţe.

---

Actualizare 18:24 Iohannis, pe Facebook: "Nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate"

Klaus Iohannis a scris astăzi pe o pagină de socializare, că nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-şi respecte alegătorii şi să întărească, prin cinste şi corectitudine, instituţiile statului.

Potrivit lui Iohannis, "traficul de influenţă, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscală şi alte forme de corupţie de care se pot face vinovaţi demnitarii nu compromit numai persoanele în cauză, ci şi clasa politică în general şi credibilitatea instituţiilor statului în ochii cetăţenilor".

Acesta menţionează: "Am asistat recent la sfidarea justiţiei în Parlament în cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului întârzie să-şi prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influenţă. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-şi respecte alegătorii şi să întărească, prin cinste şi corectitudine, instituţiile statului".

---

Actualizare 18:03

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat astăzi premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a lui Darius Vâlcov.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu privire la dispunerea urmăririi penale faţă de ministrul de Finanţe.

"Având în vedere că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de ministrul Finanţelor, domnul Darius Vâlcov, m-aş fi aşteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcţie, înţelegând că afectează activitatea şi credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situaţie, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcţia de ministru al Finanţelor a domnului Darius Vâlcov", spune preşedintele Iohannis în mesaj, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

---

Actualizare 10:57 Traian Băsescu cere remanierea ministrului Vâlcov

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, sâmbătă seara, un apel către Klaus Iohannis şi către premierul Victor Ponta, susţinând că orice oră întîrziere în remanierea ministrului Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb.

"Domnule preşedinte Iohannis, domnule prim-ministru Ponta, ştiu că este weekend, dar ministrul de finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat). Vă rog, înţelegeţi că orice oră întârziere în remanierea ministrului de Finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare, dar şi pe cursul de schimb. Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

"Dacă era vorba de ministrul de la cultură, mediu, transporturi, tineret şi sport poate mai puteaţi aştepta până luni", a mai scris Băsescu.

---

Actualizare 10:07 DNA: Darius Vâlcov se întâlnea cu ceilalţi suspecţi în cimitir şi primea "comisionul" în pungi de plastic

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a primit "comisionul" în pungi de plastic, banii fiindu-i daţi în tranşe cuprinse între 400.000 şi un milion de lei, suspecţi din dosar afirmând că au fost situaţii în care s-au întâlnit cu Vâlcov chiar şi în cimitir.

Informaţiile apar în referatul cu propunere de arestare emise pe numele primarului din Slatina, Minel Prina, şi al omului de afaceri Lucian Petruţ Suşală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată, în documentul citat, că Vâlcov a primit banii de la omul de afaceri care a obţinut contracte "cu dedicaţie", în baza unor licitaţii trucate, în sediul SC Tehnologica Radion. Beneficiarul final al acestor contracte era Compania de Apă Olt.

"La momentul efectuării plăţilor de către Compania de Apă Olt, Vâlcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, după ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajaţi. Remiterea sumelor de bani către Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1.000.000 de lei, provenienţa banilor remişi fiind justificată de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal", se arată în referatul cu propunere de arestare.

Mai mult, procurorii au stabilit că ministrul Finanţelor se întâlnea cu unii dintre suspecţii din dosar în cimitir, pentru a purta discuţii despre eventualele verificări ale oamenilor legii. Astfel, în 24 februarie, anchetatorii au interceptat următoarea discuţie:

"Timofte Bogdan Petre: Şi zice... Şi zice că ar fi zis Darius săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în Bucureşti, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir şi au vorbit şi...

Mocanu Marian Alexandru: Îm?

Timofte Bogdan Petre: Şi zice că ar fi zis Darius: "Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce...", cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors şi a zis ă... "Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe niciunu' aşa."

...[...]...

Timofte Bogdan Petre: Decât atâta i-am spus aseară când m-am despărţit de el şi o să-i mai spun încă o dată şi dacă mă cheamă să vorbesc cu DARIUS: "Fraţilor, gândiţi-vă bine, nu sunt numai eu, Bogdan Timofte, în chestia asta, pulifriciu'. Suntem toţi. O luăm toţi. Da? Nu uitaţi că am doi copii." Mânca-v-aş [cuvânt obscen] voastră ăsă v-o mănânc. Ştii cum e vorba aia: "Fiecare îşi păzeşte pielea!" La o adică, când vezi că toată lumea fuge în stânga, în dreapta. Se debarasează de tine ca de o măsea stricată la o... la o chestie de asta".

Documente şi hard disk-uri distruse pentru împiedicarea controlului ANAF

Potrivit referatului procurorilor, pentru a împiedica efectuarea unui control de către Agenţia Naţională De Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, la solicitarea lui Petruţ-Lucian Şuşală, au fost distruse mai multe documente şi hard disck-uri.

În acest context, anchetatorii amintesc de "consultarea permanentă şi influenţarea" lui Darius Vâlcov, ministru al Finanţelor, de a interveni în activitatea de control desfăşurată de Agenţia Naţională De Administrare Fiscală - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Ministrul Darius Vâlcov a fost, vineri seară, audiat la DNA. Procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect de trafic de influenţă. La ieşirea din sediul parchetului, Vâlcov a spus că este nevinovat şi a negat că ar fi luat mită.

În acelaşi dosar, mai sunt urmăriţi penal şi primarul din Slatina, Minel Prina, şi Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina, ambii fiind prezentaţi sâmbătă după-amiază cu propunere de arestare.

Prina este suspectat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în timp ce Suşală este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscalăş şi spălare de bani.

Anchetatorii au dispus cercetare sub control judiciar a lui Bogdan Petrică Timofte şi a lui Cristian Constantin Tomescu. Ambii sunt suspectaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, care avea la acel moment calitatea de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt. Omul de afaceri i-a propus lui Vâlcov ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, pentru a câştiga nişte licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, în oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Astfel, în luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Oltul" (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apă şi canalizare în aria de implementare a proiectului "Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Olt".

În cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele "Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti şi Potcoava", "Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în municipiul Slatina" şi "Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt", arată procurorii.

Conform sursei citate, cu ocazia derulării procedurilor de licitaţie membrii comisiei au eliminat din caietul de sarcini, în mod abuziv, o parte din condiţiile de eligibilitate pentru a favoriza firma omului de afaceri, la comanda actualului ministrul al Finanţelor.

În final, firma omului de afaceri a câştigat licitaţiile organizate în cadrul proiectului "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată în judeţul Olt", având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări.

"Administratorul societăţii şi suspectul Vâlcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei şi numai la sediul firmei. Astfel, în baza acestei înţelegeri, începând cu luna decembrie 2010, suspectul Vâlcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta sume de bani în lei, remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania De Apă Olt efectua plăţi în contul societăţii", potrivit procurorilor anticorupţie.

Procurorii au ajuns la concluzia că, începând cu jumătatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plăţile către Vâlcov.

În acest context, Darius Vâlcov l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu actualul primar din Slatina, Minel-Florin Prina, care la vremea respectivă era viceprimar al municipiului. Prina ştia de înţelegerea dintre cei doi şi a hotărât, pentru a disimula provenienţa ilegală a banilor, ca diferenţele de bani neonorate să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu.

"De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat cu sprijinul şi prin intermediul inculpaţilor Suşală Lucian Petruţ, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian şi a altui om de afaceri, persoane de încredere din anturajul primarului şi viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societăţi comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a sumelor de bani", potrivit anchetatorilor.

Contractele încheiate între aceste firme, precum şi facturile emise în baza acestor contracte erau fictive.

Anchetatorii au mai stabilit că, în urma înţelegerii cu omul de afaceri, ministrul Finanţelor a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.

În cauză, DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Darius Vâlcov este ministru al Finanţelor Publice din decembrie 2014.

El a avut două mandate de primar la Slatina, din 2004 până în 2012.

Pe 27 martie 2012 Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales în funcţia de primar al Slatinei cu un procent de peste 80 la sută.

În decembrie 2012, a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar din decembrie 2014 este ministru al Finanţelor Publice.

Ministrul PSD Darius Vâlcov declară în ultima declaraţie de avere, actualizată la începutul acestui an, un singur cont curent, deschis, în 2009, la BCR pe numele soţiei sale, Lavinia Şandru, în cuantum la zi de 180.000 lei, şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 62.000 lei.

Bijuteriile şi obiectele de artă au fost colecţionate în intervalul 2002-2013.

Tot Lavinia Şandru, fost deputat şi preşedinte al PIN, în prezent realizatoare TV, este indicată în declaraţia ministrului drept cea care deţine acţiuni, în calitate de asociat, la firma Loyal Leasing, în valoare de 25.000 lei, şi care a acordat un împrumut în nume personal acestei firme în sumă de 90.000 lei.

Pe numele soţiei sale figurează şi singura maşină a familiei, un Jeep Wrangler fabricat în 2011 şi cumpărat anul trecut

Darius Vâlcov semnează că nu are terenuri şi case şi că a încasat anul trecut un total de 64.404 lei, din munca prestată ca senator (42.375 lei), ministru delegat pentru Buget (19.347 lei pentru cele patru luni în care a ocupat acest post, din august anul trecut) şi ministru al Finanţelor (2.682 lei pentru cele câteva zile de la sfârşitul anului trecut lucrate din această poziţie guvernamentală).

---

Actualizare 10:00 Primarul din Slatina, Minel Prina, arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă

Primarul din Slatina, Minel Prina, a fost arestat la domiciliu, în baza unei decizii de sâmbătă seara a instanţei supreme, procurorii DNA având suspiciuni că edilul este vinovat de trafic de influenţă, sentinţa fiind luată în dosarul de corupţie al ministrului Darius Vâlcov.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus ca Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina, să fie arestat preventiv. El este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscalăş şi spălare de bani.

Deciziile de arestare la domiciliu, respectiv de arestare preventivă, pot fi contestate tot la instanţa supremă.

---

Primarul din Slatina, Minel Prina, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, sâmbătă, în acelaşi dosar al ministrul Finanţelor Darius Vâlcov, edilul fiind acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii au dispus şi reţinerea lui Lucian Petruţ Suşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina, sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani.

În acelaşi dosar, anchetatorii au dispus cercetarea preventivă a lui Bogdan Petrică Timofte şi a lui Cristian Constantin Tomescu. Ambii sunt suspectaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că premierul Victor Ponta ar trebui să-i solicite demisia de onoare ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, întrucât un membru al Executivului urmărit penal nu poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea României.

"Calitatea de urmărit penal într-un dosar de corupţie îl obligă pe ministrul Finanţelor, dl Darius Vâlcov, să demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumţia de nevinovăţie, care i se aplică şi domniei sale. Ca cetăţean al României, am renunţat să mai acord prezumţia de competenţă miniştrilor din cabinetul Ponta, dar îmi doresc ca finanţele ţării să fie gestionate de o persoană a cărei integritate nu este atinsă de nicio suspiciune de corupţie", a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul liberalilor Alina Gorghiu.

Aceasta reaminteşte că, în raportul MCV din anul 2013, se menţionează că este "esenţial pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care îndeplinesc funcţii ministeriale să se bucure de încrederea publicului".

Totodată, Alina Gorghiu punctează faptul că ministrul de Finanţe este reprezentantul României în relaţia cu creditorii externi.

Co-preşedintele PNL îl acuză pe Victor Ponta că nu observă "elefantul din bucătărie" şi în loc să-i ceară demisia de onoare lui Vâlcov, laudă contribuţia acestuia la Codul fiscal.

"Premierul Ponta declara, în decembrie, anul trecut, că atât el, cât şi miniştrii săi s-ar retrage din Guvern în cazul în care ar fi urmăriţi penal. Astăzi, când ar trebui să-i solicite demisia de onoare lui Darius Vâlcov, face o eschivă jenantă de la subiect. Ca şi cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeşte despre contribuţia decisivă a ministrului Vâlcov la Codul fiscal. Un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuţie negativă la imaginea şi credibilitatea României", susţine Alina Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a scris, sâmbătă dimineaţă, pe Facebook, că Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă "un rol determinant" în cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

"Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preţ şi în orice conjunctură politică! Dezvoltarea economică a ţării este direct legată de adoptarea şi implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din această ţară şi rezultatelor guvernării din 2012-2015!", a scris Ponta pe Facebook.

Potrivit anchetatorilor, în 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, care avea la acel moment calitatea de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt. Omul de afaceri i-a propus lui Vâlcov ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, pentru a câştiga nişte licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, în oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

Astfel, în luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Oltul" (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apă şi canalizare în aria de implementare a proiectului "Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Olt".

În cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele "Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti şi Potcoava", "Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în municipiul Slatina" şi "Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt", arată procurorii.

Conform sursei citate, cu ocazia derulării procedurilor de licitaţie membrii comisiei au eliminat din caietul de sarcini, în mod abuziv, o parte din condiţiile de eligibilitate pentru a favoriza firma omului de afaceri, la comanda actualului ministrul al Finanţelor.

În final, firma omului de afaceri a câştigat licitaţiile organizate în cadrul proiectului "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată în judeţul Olt", având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări.

"Administratorul societăţii şi suspectul Vâlcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei şi numai la sediul firmei. Astfel, în baza acestei înţelegeri, începând cu luna decembrie 2010, suspectul Vâlcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta sume de bani în lei, remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania De Apă Olt efectua plăţi în contul societăţii", potrivit procurorilor anticorupţie.

Procurorii au ajuns la concluzia că, începând cu jumătatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plăţile către Vâlcov.

În acest context, Darius Vâlcov l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu actualul primar din Slatina, Minel-Florin Prina, care la vremea respectivă era viceprimar al municipiului. Prina ştia de înţelegerea dintre cei doi şi a hotărât, pentru a disimula provenienţa ilegală a banilor, ca diferenţele de bani neonorate să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu.

"De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat cu sprijinul şi prin intermediul inculpaţilor Suşală Lucian Petruţ, Timofte Petre-Bogdan, Tomescu Constantin Cristian şi a altui om de afaceri, persoane de încredere din anturajul primarului şi viceprimarului municipiului Slatina, administratori ai unor societăţi comerciale, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a sumelor de bani", potrivit anchetatorilor.

Contractele încheiate între aceste firme, precum şi facturile emise în baza acestor contracte erau fictive.

Anchetatorii au mai stabilit că, în urma înţelegerii cu omul de afaceri, ministrul Finanţelor a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.

În cauză, DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ministrul Darius Vâlcov a fost audiat, vineri seară, de procurorii DNA, în calitate de suspect.

La ieşirea din sediul direcţiei, el le-a declarat jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că nu a luat mită.

Darius Vâlcov este ministru al Finanţelor Publice din decembrie 2014.

El a avut două mandate de primar la Slatina, din 2004 până în 2012.

Pe 27 martie 2012 Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales în funcţia de primar al Slatinei cu un procent de peste 80 la sută.

În decembrie 2012, a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar din decembrie 2014 este ministru al Finanţelor Publice.

Ministrul PSD Darius Vâlcov declară în ultima declaraţie de avere, actualizată la începutul acestui an, un singur cont curent, deschis, în 2009, la BCR pe numele soţiei sale, Lavinia Şandru, în cuantum la zi de 180.000 lei, şi bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 62.000 lei.

Bijuteriile şi obiectele de artă au fost colecţionate în intervalul 2002-2013.

Tot Lavinia Şandru, fost deputat şi preşedinte al PIN, în prezent realizatoare TV, este indicată în declaraţia ministrului drept cea care deţine acţiuni, în calitate de asociat, la firma Loyal Leasing, în valoare de 25.000 lei, şi care a acordat un împrumut în nume personal acestei firme în sumă de 90.000 lei.

Pe numele soţiei sale figurează şi singura maşină a familiei, un Jeep Wrangler fabricat în 2011 şi cumpărat anul trecut

Darius Vâlcov semnează că nu are terenuri şi case şi că a încasat anul trecut un total de 64.404 lei, din munca prestată ca senator (42.375 lei), ministru delegat pentru Buget (19.347 lei pentru cele patru luni în care a ocupat acest post, din august anul trecut) şi ministru al Finanţelor (2.682 lei pentru cele câteva zile de la sfârşitul anului trecut lucrate din această poziţie guvernamentală).

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Probabil ca doreau Sa preleveze probe de DNA, Sa observe care este compzitia chimica necesara sa ajunga la formula schweigen wie EIN Graben. AR putea face itinerar turistic SI AR detrona Sapanta cu siguranta

    :-) 

    Ori DNA-ul ... e dus cu pluta (putin probabil), ori acest domn Valcov nu trebuie sa mai figureze nici un moment ca ministrul finantelor Romaniei. Personal accept ca un ministru al tarii mele sa nu fie mare specialist, dar nu pot sa accept sa fie un escroc.

    1. Cum spuneau unii domni sau o FI un hotz bun cum a zis alt domn. Oricum de anunta descoperiri mari in domeniul geneticii':-)

    Petrecerea continuă...

    1. What are we doing with the MTO?

    Pe 25 Martie dl. Valcov va implini 38 de ani. Probabil in arest. Credeti ca ar fi deplasat sa-i uram cu totii: " LA MULTI ANI!!!" ?

    1. bineinteles ca ii vom ura La Multi Ani, insa nu in modul in care il insinuezi draga Tddrg. Domnul Valcov este un om care a stiut sa-si serveasca tara avand o anumita conduita morala. Aceasta este insa propria dumnealui responsabilitate pe care nu avem dreptul a o judeca.

      Nu merge, scuza-ti-ma d-le Bestea. Conduita morala nu face casa buna cu cercetarile DNA. Si ma rog frumos unde si-a servit dl. Valcov tara? Prin cimitire? Pe la colturi de parcuri. Sau prin alte locuri pe unde lua mita?

      Mi-e sila de asa politicieni. Si nici nu sunt de acord cu tonul pretios si patetic pe care il folositi... " si-a slujit tara". Ce sa spun! Maniu se rasuceste in mormant.

      In ce ma priveste eu am luat decizia de a aplica tuturor politicienilor romani prezumtia de vinovatie 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb