ANCOM: Consultare publică privind implementarea emisiei radio digitale în România

Adina Lateş
Miscellanea / 18 ianuarie 2016

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) lansează luni o consultare publică privind alocarea multiplexurilor de radiodifuziune digitală terestră T-DAB în banda 216-230 MHz, termenul limită până când pot fi transmise observaţii fiind 19 februarie 2016.

Potrivit unui comunicat al ANCOM, transmisia posturilor de radio prin standardul Digital Audio Broadcasting - DAB oferă, ca şi în cazul televiziunii digitale, o calitate superioară a sunetului şi permite o utilizare mai eficientă a spectrului radio prin transmisia mai multor programe într-un spectru mai îngust.

România are planificate 2 acoperiri de T-DAB în spectrul ocupat în prezent de canalele 11 şi 12 de televiziune analogică (banda 216-230 MHz), prin intermediul cărora se pot transmite 12 programe (posturi) radio.

Autoritatea a elaborat un chestionar în care adresează tuturor furnizorilor potenţial interesaţi de dobândirea drepturilor de utilizare a multiplexurilor întrebări pentru a afla opinia acestora despre modul şi condiţiile de acordare a acestor frecvenţe, precum şi intenţiile operatorilor existenţi pe piaţă sau a unor potenţiali operatori nou intraţi în ceea ce priveşte participarea la o eventuală procedură de selecţie competitivă pentru alocarea spectrului disponibil.

Astfel, cei interesaţi sunt invitaţi să îşi exprime părerea asupra benzilor de frecvenţe care ar trebui să facă obiectul licitaţiei, asupra numărului şi tipului de multiplexuri (2 multiplexuri naţionale/1 multiplex naţional şi mai multe multiplexuri regionale sau numai multiplexuri regionale) sau asupra obligaţiilor de acoperire cu servicii ce ar trebui impuse câştigătorilor (acoperire geografică/acoperire demografică/o combinaţie dintre variantele de mai sus sau nicio obligaţie).

ANCOM invită toate persoanele interesate să transmită răspunsuri la întrebările din chestionarul publicat pe pagina de internet a ANCOM până cel târziu la data de 19 februarie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb