Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) reunită în şedinţă astăzi, 9 mai 2018, a votat noua componenţă a Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.
Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de Sergiu Oprescu, reales în funcţia de Preşedinte al Consiliului Director pentru al doilea mandat, Luminiţa Delia Runcan desemnată ca Vicepreşedinte, Francois Bloch, Mihaela Bitu, Dan Sandu aleşi în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenţi Cornel Theodor Stănescu şi Ion Popovici.
Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Radu Graţian Gheţea ocupă funcţia de Preşedinte de onoare al Asociaţiei Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, Florin Dănescu.
Prin demersurile sale, Asociaţia Română a Băncilor vine în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale industriei, în vederea cultivării unui climat de încredere între sistemul bancar şi societate şi, în paralel, întreţine un dialog constructiv cu autorităţile statului pentru a crea un cadru predictibil pentru toate părţile implicate, se arată în comunicat.
Sergiu Oprescu, Preşedintele Consiliului Director al ARB, a declarat: "Există o complementaritate mare între sistemul bancar şi ceilalţi membri ai pieţei financiare, avem nevoie de o bună funcţionare a tuturor pieţelor şi de o bună corelare în dezvoltarea echilibrată a acestora, precum şi de stabilitate şi predictibilitate. Ne vom asuma rolul de principal coagulator al industriei financiare".
"ARB continuă implementarea strategiei care vizează creşterea nivelului de educaţie financiară prin Platforma de Educaţie Financiară, accelerarea introducerii tehnologiilor digitale în serviciile financiar-bancare prin Platforma pentru Agenda Digitală şi integrarea intermedierii financiare pentru creşterea gradului de accesare a fondurilor europene, susţinerea IMM-urilor, dezvoltarea Parteneriatului Public Privat şi finanţarea proiectelor mari de investiţii", au mai declarat reprezentanţii ARB.
Florin Dănescu, Preşedinte executiv ARB, a declarat: "Schimbările tot mai dinamice din economie şi societate necesită o cooperare tot mai strânsă a sistemului bancar cu instituţii non-bancare, pentru susţinerea unei dezvoltări continue şi sustenabile. Le mulţumim noilor membri care ni s-au alăturat şi care şi-au exprimat astfel suportul pentru un dialog continuu şi aplicat între sectoare diverse ale mediului de afaceri, precum şi pentru
iniţiativele şi programele care contribuie la dezvoltarea economică a României".
Obiectivele strategice ale ARB vizează contribuţia sistemului financiar bancar la prosperitatea economică şi alinierea la mediul sistemului bancar din zona Centrală şi Est Europeană, prin eficienţă, competitivitate şi stabilitate, ca voce reprezentativă autorizată pentru întreaga industrie financiar - bancară.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.05.2018, 18:57)
Bravo