BILKA a încheiat anul cu o creştere a afacerilor de 42% şi investiţii de 4 milioane de euro

Adina Lateş
Companii #Construcţii / 22 februarie 2016

 BILKA a încheiat anul cu o creştere a afacerilor de 42% şi investiţii de 4 milioane de euro

BILKA, liderul pieţei de acoperişuri, a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de peste 191 milioane de lei, în creştere cu 42% faţă de 2014, când a înregistrat afaceri de 134 milioane de lei. Peste 5,5 milioane de mp de ţiglă metalică au fost produşi şi comercializaţi anul trecut de BILKA, transmite un comunicat remis redacţiei.

Compania a fost pentru al doilea an consecutiv şi cel mai mare consumator român de tablă prevopsită cu peste 40.000 de tone procesate.

"În 2015 am realizat o cifră de afaceri de 191 milioane de lei, echivalentul a 43,1 de milioane de euro. Creşterea de 42% a fost determinată în principal de investiţiile realizate anul trecut pentru creşterea şi diversificarea gamei de producţie, dar şi de maturizarea investiţiilor realizate în anii precedenţi. Doar anul trecut am instalat 10 noi linii de producţie de accesorii pentru acoperiş şi ţiglă metalică şi am avut alte 3 linii instalate în 2014 care s-au aflat în primul an complet de funcţionare", a declarat Horaţiu Ţepeş, proprietar BILKA.

Toate produsele au avut o contribuţie pozitivă în creşterea cifrei de afaceri. Compania a înregistrat creşteri peste evoluţia pieţei, fapt care a dus şi la creşterea cotei de piaţă. Dacă în 2014 BILKA deţinea 24% din piaţa autohtonă de ţiglă metalică, în 2015 a ajuns la aproximativ 28%.

Conform studiilor interne ale companiei, piaţa de acoperişuri metalice a înregistrat în 2015 o creştere medie de 10%. Compania estimează că în 2015, piaţa a depăşit ca şi volum nivelul din 2008, ajungând la aproximativ 20 milioane mp de învelitori metalice comercializate.

"Spre deosebire de anii trecuţi am observat o creştere la nivelul pieţei generată de lucrările rezidenţiale noi care estimăm că reprezintă peste 50% din totalul pieţei. Acest trend se poate menţine şi în 2016 dacă condiţiile de creditare şi susţinerea achiziţionării de locuinţe noi din partea statului nu suferă modificări drastice", a declarat Ţepeş.

"În 2016 o direcţie importană în strategia de business a companiei este continuarea planului investiţional demarat în 2014 care se ridică la 10 milioane de euro. Investiţiile bugetate pentru anul acesta se ridică la 3 milioane de euro şi vizează în principal achiziţia de noi linii de producţie necesare închiderii seriei de investiţii pentru produsele cu destinaţie rezidenţial", mai arată comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb