Erasmus+ a desfăşurat un program de combatere a violenţei în şcoală

Adina Lateş
Miscellanea / 16 noiembrie 2015

 Erasmus+ a desfăşurat un program de combatere a violenţei în şcoală

Elevii Şcolii "Pia Brătianu" învaţă să lupte împotriva violenţei prin confecţionarea de jucării, în cadrul proiectului Erasmus+ "Pace through traditional toys and games", informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, proiectul pleacă de la premisa că jocurile şi jucăriile tradiţionale sunt instrumentele perfecte pentru promovarea comunicării şi a non-violenţei printre copii. Pentru o bună derulare a proiectului, profesorii Şcolii "Pia Brătianu" s-au întâlnit luni, 16 noiembrie 2015, la sediul Primăriei Sectorului 1, cu o delegaţie de cadre didactice din Turcia (ţara conducătoare de proiect), Portugalia şi Grecia.

Delegaţia cadrelor didactice, venită într-un schimb de experienţă la Şcoala Gimnazială "Pia Brătianu", a discutat luni şi cu conducerea Primăriei Sectorului 1, reprezentată de Viceprimarul Vasile Moţoc.

"Profesorii străini au apreciat implicarea autorităţii locale în buna desfăşurare a actului educaţional, infrastructura unităţilor de învăţământ şi multitudinea de programe extra-şcolare în care sunt antrenaţi elevii", se arată în comunicat.

"Elevii din Sectorul 1 au cele mai bune condiţii pentru a performa. Prin investiţiile pe care le-am realizat în infrastructura şcolară avem astăzi unităţi de învăţământ moderne şi sigure în care se desfăşoară un act educaţional la standarde europene. Rezultatele acestor investiţii se văd deja în rezultatele deosebite obţinute de elevii noştri atât la competiţii interne, cât şi internaţionale. Derularea acestui proiect extraşcolar este încă o dovadă că învăţământul din Sectorul 1 este pe drumul cel bun", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moţoc.

Proiectul Erasmus+ "Pace through traditional toys and games" foloseşte în procesul de învăţare două tipuri de instrumente - jocurile şi jucăriile - în scopul dezvoltării înţelegerii, promovării competenţelor lingvistice şi dezvoltării respectului pentru tot ceea ce este diferit.

"Schimbul de experienţă între profesorii şcolilor şi liceelor din Sectorul 1 cu dascăli din alte state europene a devenit o practică uzuală, solicitările pentru astfel de evenimente venind în urma performanţelor obţinute de elevii unităţilor de învăţământ din Sectorul 1 la diverse concursuri internaţionale. În urmă cu aproximativ o lună, Primăria Sectorului 1 a găzduit o întâlnire similară între profesorii Şcolii «Pia Brătianu» şi membrii unei delegaţii de profesori din Anglia, Irlanda, Grecia, Ungaria şi Turcia", se mai precizează în domumentul amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb