Fercală SIF Transilvania, replică dură contra lui Grădinescu ASF

M.G.
Piaţa de Capital / 29 aprilie 2020

Mihai Fercală

Mihai Fercală

Fercală către Grădinescu: "Un om normal nu poate înţelege cum, atât de senin, încălcaţi legile acestei ţări în folosul unor grupări infracţionale"

În mediul online a fost pus în circulaţie zvonul că Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru piaţa de capital, ar fi afirmat că lucrurile întâmplate la adunările generale ale acţionarilor SIF Oltenia (SIF5) şi SIF Transilvania (SIF3) par foarte grave, fiind demarată o analiză.

Amintim că o parte din acţionarii SIF Oltenia au ţinut ieri, în faţa sediului societăţii, o adunare paralelă a acţionarilor unde a luat parte şi Bogdan Drăgoi, şeful SIF Banat-Crişana, şedinţă prezidată de Cristian Buşu, adjunctul lui Tudor Ciurezu, conducătorul SIF5. Deciziile luate la adunarea paralelă au fost diferite faţă de cele luate la adunarea din sediul societăţii de investiţii financiare din Craiova, unde se contabilizaseră deja şi voturile electronice ale acţionarilor şi cele prin poştă.

La SIF Transilvania, o parte din Consiliul de Supraveghere de la SIF Transilvania l-a acuzat pe Mihai Fercală că a închis sala unde trebuia să se desfăşoare AGA, în ciuda faptului că AGA cu prezenţă fizică nu avea avizul DSP şi al Poliţiei, după cum ne-au spus angajaţii SIF Transilvania.

Acţiunile celor două societăţi au fost suspendate de la tranzacţionare.

Potrivit zvonurilor, Grădinescu ar fi spus că lucrurile par mai urgente la SIF Oltenia şi că va propune măsurile care se impun Consiliului ASF.

Gabriel Grădinescu nu a răspuns la apelul telefonic al ziaristului BURSA.

Pe de altă parte, Mihai Fercală, de la SIF Transilvania, a dorit să-i dea o replică lui Gabriel Grădinescu de la ASF: "Domnul vicepreşedinte al ASF dezinformează în mod voit acţionarii SIF Transilvania şi piaţa, spunând că Autorităţii de Supraveghere Financiară nu i s-a anulat nici o decizie vreodată, vrând să dea impresia de infailibilitate; în realitate, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat definitive Deciziile ASF nr. 381/2011, 974/2014, ca şi art.124-125 din Regulamentul ASF nr. 6/2014; amintiţi-vă de revocarea propriei Decizii 1995/2016, adoptată de ASF ilegal, fără numarul de voturi necesar al comisarilor. Domnule vicepreşedinte, întrebaţi Direcţia Juridică din ASF, să vă explice înainte de a-i dezinforma pe acţionarii noştri!".

Acesta a adăugat: "Cine vă dă dreptul, domnule vicepreşedinte, să stabiliţi care comisari au voie să voteze şi care nu, în şedintele convocate de dumneavoastră în ASF?

Unde scrie în legislaţia ASF că puteţi interzice unui comisar care nu e de acord cu dumneavoastră, că nu are voie să voteze?

Vă era frică ca nu veţi obtine aprobarea de către comisari a infracţiunilor săvârşite de dumneavoastră la presiunea lui Frăţilă Constantin?

De ce ignoraţi Hotărârea nr.307/08.04.2020 a Tribunalului Braşov, care suspendă, până la judecarea pe fond, hotărârea ilegală a Consiliului de Supraveghere de alegere a lui Andănuţ ca preşedinte CS la SIF Transilvania?!

Pentru dumneavoastră nu e valabil ce este înscris la ORC Braşov şi anume că Szabo Ştefan e preşedinte?!

Cine vă obligă să încălcaţi atât de flagrant legea 31/90,republicată, art. 153.1, art.153.3 şi art.153.9 alin. 3, obligând Bursa de Valori să publice Rapoarte curente redactate de personae interzise de o lege organică?

Dacă nu cunoaşteţi legea, consultaţi din nou pe angajaţii ASF din Direcţia Juridică şi dacă nici ei nu o cunosc, atunci ASF este o autoritate infracţională.

Prin ordinele dumneavoastră dezinformaţi flagrant piaţa, acţionarii, alte autorităţi publice, toate doar la ordinul lui Constantin Fraţilă...sau al cui altcuiva?!

Un om normal nu poate înţelege cum, atât de senin, încălcaţi legile acestei ţări în folosul unor grupări infracţionale. Sper ca Parlamentul României, Procurorul general al României, DNA, DIICOT şi alte instituţii să se sesizeze din oficiu!".

Conflictele declanşate între taberele rivale de la vârfurile SIF Transilvania şi SIF Oltenia au lăsat piaţa în incertitudine cu privire la care sunt echipele aflate la conducerea celor două societăţi de investiţii financiare.

Întrucât ASF nu a adoptat o poziţie neutră în raport cu aceste înfruntări, conflictul a antrenat şi înalţi funcţionari din instituţia de supraveghere a pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. ...

    1. Fercala acuza Vicepreședintele ASF dar nu observa ca deciziile de sancționare a sa și a fostului președinte al CS , Szabo, sunt luate de Consiliul ASF nu de vicepreședinte.

      Oare tot Consiliul ASF este incompetent sau corupt, după cum sugerează Fercala? 

      De asemenea, Fercală uita sa amintească hotărârea judecătorească care nu suspenda hotărârea CS prin care Fercală este destituit. La aceasta data Fercală. Este infractor exercitând conducerea SIF Transilvania fără mandat dat de CS și fără aviz ASF. Poate organele pe care le tot invoca Fercală se sesizează și asupra acestui fapt.

      Modul in care a condus AGOA din 28.04.2020 frizează ilegalitatea și arată disprețul lui fata de Lege, acționari și autoritatea de supraveghere. 

      "Oare tot Consiliul ASF este incompetent sau corupt, după cum sugerează Fercala? "

      DA , in mare majoritate incompetent si in mai mica corupt. Iar cand zic corupt nu ma refer doar la o latura materiala a actului de coruptie. Traficul de influenta este tot infractiune de coruptie... 

      Iar intervin diacriticile ca sa apere onoarea A.S.F.

      Am sapat un pic si am gasit Decizia ASF nr. 981/25.04.2016 in care distinsa autoritate face o ancheta detaliata in care prezinta un circuit financiar prin care Fratila incalca legea si incearca sa ascunda operatiuni de ASF si piata.

      Spune ASF, cu gura ei : “acestre tranzactii au avut la baza un circuit financiar creat in vedere finantarii operatiunilor de cumparare de actiuni, prin care vanzatorul (Fratila Constantin) a trasferat banii obtinuti din vanzare actiunilor inapoi catre cumparatorul acestora prin interpunerea mai multor entitati pe circuit”  

      Se detaliza apoi circuitul si oricine, macar cu liceul economic , stie ca inregistrarea de tranzactii cu scop economic fictiv este caz penal... 

      Tot ASF-ul vine apoi la cativa ani diferenta si il avizeaza pe Fratila pentru o pozitie pe piata de capital. (?!!) Pe omul pe care ASF-ul l-a prins negru pe alb cu ilegalitati.  

      Cine doreste poate studia Decizia ASF : este un pdf public de pe site-ul sif transilvania , arhiva AGA, aferent AGOA din aprilie 2016

    Pentru cine mai are dubii, e clara ca fercala s-a terminat. Dupa ce s-a adresat si lui Dzeu sa ii dea lui dreptate, a constatat ca e prin balarii. Asa ca s-a baricadat in sediu, alaturi de gasca de fideli si de acolo arunca cu [...] in patru zari. Asta da societate de investitii Europeana Pe mana cui v-ati dat banii, mai actionarilor ? Mai mari sau mai mici, toti suntem prada lui fercala, raptorul nesatul, de zeci de ani de zile flamand de bani si putere...

    1. Lasa ca e Fratila neprihanitul, cinstitul si corectul. Benocleaza-te bine la dividendele votate ieri, o sa le duci dorul.

      Dividendele nu le da Fercală , le da societatea și le aproba acționarii.

      Fratila este un acționar care are mulți bani investiți in societate și probabil ca a aprobat dividendul, el fiind unul din acționarii care a propus majorarea dividendului. [...] a dijmuit societatea prin salarii mari și prin bonusuri de performanța dar nu investit di banii luați mai nimic in societate. Vedeți câte acțiuni are Fercală la SIf. Cu toate acestea el vrea sa conducă neîngrădit societatea ca și când el ar fi proprietarul ei. El nu respecta in fapt acționarii ci ii disprețuiești și îl deranjează enorm controlul exercitat de acționari prin intermediul CS. 

      am o intrebare !

      cat a platit Fercala pentru articolul asta ? 

      Mi se pare sau lacrimezi?

      Fratila a aprobat dividendul?

      Stai jos.4 

      Ai citit postarea de la 1.2?

      Tot nu te-ai lamurit cine este fratila si ce vrea sa faca la sif3?

      Esti poet! 

    totusi sa nu realizezi ca la 70 de ani e cazul sa-ti vezi de al tale e destul de tragic ...

    dupa ce a jefuit pur si simplu sif3 timp de 30 de ani  

    1. da, aici ai dreptate

      Banii platiti catre BURSA , vor fi evidentiati !

      Ce-l mâna in lupta pe Fercala.? Grija fata de societate și acționari ? Ba.Îi dau ghes cele cinci sinecuri din cele mai bune filiale ale SIf-ului. Setea de putere și de bani. Fără ele Fercala este un simplu pensionar. Frica ca intra in anonimat îl împinge sa facă gesturi nebunești și sa devină penal. Dar, fiecare pasare pe limba ei piere. Mai trist este ca trage după el și pe atii care nu înțeleg ca a fi loial șefului nu te scutește de responsabilitatea legală.

    Cand nu mai ai nimic de pierdut, nici macar demnitatea, declari orice, fara discernamant. Patetic!

    1. Uitați-va la propunerile de modificare a actului constitutiv.. Acționarii au propus reducerea îndemnizațiilor CS- ului și Directoratului. Fercala vine și contraataca și propune reducerea îndemnizațiilor numai la CS nu și pe cele ale Directoratului. El nu vrea sa facă sacrificii. El e intangibil și de neînlocuit. Nemuriciul crede ca el nu poate fi înlocuit de nimeni și de aceea merita funcția pe viața. Poate vrea și o statuie in fata sediului. Omul e ridicol, e penibil și dus cu pluta. Când Dumnezeu vrea sa te piardă îți ia mințile. Somnul rațiunii naște monștrii.

      Foarte bine punctat. Fercală are probleme mari cu capul, toate manevrele lui fiind de-a dreptul ridicole. O să vedeți că nu se opreşte aici, parcă prevăd că va reclama şi pe judecătorii care nu i-au dat dreptate.

      Da asa este..insa are de a face tot cu un cadavru..manjit si el si acesta este Fratila.

    Iar s au activat postacii la comanda.

    Ăștia ai lui Fratila..Mai consultati dracu DEX-ul si mai imbogatiti-va vocabularul.Ne-am cam saturat de exprimarea voastră limitată.Aveti grija cum va puneti cuvintele in propoziție ca s-ar putea sa va injurati singuri.

    Si mai stergeti-vă la gura.Asta prin prisma combaterii bolilor. 

    Pe Moldovan il stiam baiat inteligent si cu mult bun simt. Sa-mi explice si mie cineva de ce s-a inhaitat cu un individ de teapa lui Fratila. Numai cand ii vezi frizura faciala te pune pe ganduri. Om de 60 de ani si cu harfe de smecheras care nu si-a trait tineretea. Pe bune, mosii astia care inca se cred tineri si care inca mai vor sa agate pustoaice sunt ridicoli. Ce i-a adus impreuna pe acesti doia oameni care, in aparenta, nu ar trebui sa aiba nimic in comun? Si, mai ales, ce au de gand acesti domni sa realizeze la sif3? Sa dea un comunicat catre toti actionarii in care sa spuna ca vrem sa bam, bam bam pentru ca pretul actiunilor sa creasca, pentru ca dividende sa fie date an de an si alte nimicuri din astea. Bine, pa!

    1. De ce s a inhaitat...De la Sif 3 out,de la Depozitar out..

      Vrabia mălai visează.

      Stiu de ce.Fercala e de vina.Astia or sa l acuze si de ce ploua in jos si de ce nu plouă in sus. 

      Nuu. A căzut cu falca'n ideologia gurului demagog Arbitrelcomcemel.

      Recomand bețișoare automate si ayahuasca.

      Cand se va trezi,o sa fie ziua. 

      Ba daca te iei si de frizura lui Fratila chiar esti dus rau

      Iar aia cu , nu si-a trait tineretea……...esti chiar prost, bine ca ti-ai trait-o tu ! 

    SECURISTOIDUL ISI PERMITE ....,, ce ANCHETA...DEMISIA...

    citat "Sumele pe care un şef de SIF le bagă în buzunar anual variază între 272.149 de euro – în cazul lui Dragoş Bîlteanu, de la SIF 1 Banat-Crişana şi pot ajunge la uriasa suma de 634.494 euro în cazul lui Mihai Fercală, de la SIF 3 Transilvania!"

    infobrasov.net/brasoveanul -mihai-fercala-are-venituri-an uale-mai-mari-decat-guvernator ul-bnr-mugur-isarescu/

    Câinii latră caravana trece... hai ca ne-ai obosit, lehamite nesătulă de om ce iești...

    Fercala a fost dat afara nu ca un grup sau altul ar dori, ci pur si simplu omul este depasit de situatie, trecut de 70 de ani , nu mai are simtul masurii, iar din punct de vedere professional chiar este sub nivelul de avizare.

    Evident ca Fratila la tocat ca picatura chinezeasca, dar nu utati ca dividentul este propus de el, ca spre deosebire de Fercala are si vreo 10-12 milioane de euro in actiunile SIF3. Deci nu inteleg cum ar dorii sa faca rau propriei societati. 

    depasit si trecut de limita penibilului Fercala

    ma si mir de agaricii care-l slugaresc ...fularele albe 

    FECALA

    SE STRANGE LATU 

    LA PENSIE DINOZAURULE

    DU TE IN PARC CU EMINENTUL PROFESOR UNIVERSITAR INFRACTOR ADAM 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb