Funar: Băsescu caută motive să nu mai candideze

A.G.R.
Politică / 22 august 2009

Secretarul general al Partidului România Mare, Gheorghe Funar, a afirmat sâmbătă că preşedintele Traian Băsescu nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

În opinia sa, \"preşedintele caută acum pretext să spună de ce nu candidează\".

Funar s-a a argumentat prin afirmaţia potrivit căreia \"preşedintele Traian Băsescu ar fi pus la cale afacerea legată de firma de consultanţă în domeniul industriei de armament, la care fratele său, Mircea Băsescu, a devenit acţionar\".

\"De 20 de ani, în România s-a furat legal. S-a încercat o asemenea modalitate de furt legal şi acum, pentru că se pune, pe de o parte, problema modernizării fregatelor, achiziţionate pe bani foarte mulţi, operaţiune care costă miliarde de euro, dar şi de a achiţiona, din Statele Unite, 40 sau 45 de \"sicrie zburătoare\" - un anumit tip de F-16, pe care vor să îl vândă României cu 4,5-5 miliarde de dolari. Pentru a se achiziţiona acestea, se recurge la firme intermediare, şi atunci s-a pus la cale o astfel de firmă intermediară, ştiind preşedintele Băsescu că nu va mai candida sau că, dacă candidează, nu va fi ales, este sinucidere pentru el. Totuşi, ca să câştige nişte bani în familia Băsescu, a pus la cale această afacere şi l-a băgat pe Mircea Băsescu în firma respectivă\", a susţinut Gheorghe Funar.

El spune că a venit momentul ca ţara să fie condusă de un \"preşedinte român\".

\"România, aflată în capitalism sălbatic, este condusă de urmaşii comuniştilor. Rezultatele sunt dezastruoase. Până acum, am avut şi avem trei preşedinţi de ţară, toţi foşti comunişti: Ion Iliescu, Emil Constatinescu şi Traian Băsescu. Cred că a venit vremea să ne alegem un preşedinte de ţară român. Sper că de data aceasta românii nu mai greşesc. (...) Am convingerea, de data aceasta, vom asista la adevărate alegeri pentru preşedintele României şi la alegeri anticipate pentru Parlament, pentru că actualul Parlament nu îşi face treaba - este doar o remorcă în urma Guvernului - iar Guvernul conduce ţara prin ordonanţe, la fel cum era înainte de 1989, când în Marea Adunare Naţională se aprobau, într-o zi, sute de legi, dacă era cazul\", a afirmat Funar.

Secretarul general al PRM a participat, sâmbătă, la Conferinţa judeţeană de alegeri a filialei Bistriţa-Năsăud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb