IGPR:  Pe litoral, infracţiunile au trend descendent semnificativ faţă de anul 2015

Laura Boico
Miscellanea / 1 august 2016

Infracţiunile de natură judiciară care s-au înregistrat de la începutul acestui sezon estival pe litoralul românesc au scăzut cu 28%, iar furturile din auto, din societăţi comerciale, din camerele de hotel au un trend descendent semnificativ faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform sursei citate, în acest an nu a fost înregistrat niciun furt de auto şi din analiza infracţiunilor de furt comise de pe plajă, din auto sau din spaţiile de cazare, reiese că multe fapte au fost comise pe fondul neglijenţei turiştilor.

De asemenea, până în prezent nu au fost înregistrate infracţiuni cu violenţă comisă asupra turiştilor.

Prima serie de poliţişti detaşaţi pe litoralul românesc şi-a încheiat activitatea demarată în luna iunie în baza Planului "Litoral 2016" aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă.

IGPR precizează că, pentru asigurarea climatului de siguranţă publică, s-au desfăşurat acţiuni şi controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale de natură economică şi a celor cu violenţă.

De la începutul sezonul estival 2016, IGPR a dispus măsuri suplimentare pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, pentru prevenirea producerii unor accidente sau blocaje rutiere. Dispozitivele de poliţie rutieră au fost permanent adaptate valorilor de trafic, la sfârşitul de săptămână fiind suplimentat numărul poliţiştilor rutieri.

De asemenea, activităţile de fluidizare a traficului rutier şi de garantare a siguranţei participanţilor la trafic pe raza staţiunilor turistice au fost realizate de către efectivele Serviciului Rutier Constanţa.

În această perioadă, au fost lansate şi campaniile "Siguranţa Ta, Prioritatea Noastră!", "Fii treaz la volan, când eşti la mare!", "Sunt bunurile tale! Ai grijă de ele!", "Copiii nu se pierd!", "Vacanţă în siguranţă" etc, care au în vedere informarea turiştilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, fiind vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori, a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, la toate hotelurile şi locurile de cazare omologate. În locuri vizibile au fost afişate materiale cu conţinut preventiv, turiştilor fiindu-le distribuite pliante şi brăţări informative.

O atenţie deosebită a fost acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora s-au derulat campanii de prevenire în rândul elevilor, de la începutul sezonului estival şi până în prezent nefiind înregistrată nicio faptă de natură penală în aceste zone de petrecere a vacanţei, arată IGPR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb