ÎN 2015,  Carpatica Asig şi-a îmbunătăţit indicatorii financiari

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 11 ianuarie 2016

Compania Carpatica Asig a înregistrat, în 2015, o îmbunătăţire semnificativă a indicatorilor financiari, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, această îmbunătăţire vine ca urmare a implementării unor acţiuni ce au vizat trei direcţii distincte: trecerea activităţii în zona profitabilităţii operaţionale şi realizarea unor indicatori financiari în concordanţă cu cerinţele de creştere şi consolidare, dar şi cu cele impuse de noile directive interne şi europene, în conformitate cu noul regim de solvabilitate Solvency II; modificarea şi modernizarea sistemului de guvernanţă, pornind de la prevederile Directivei Solvency II; transformarea şi flexibilizarea structurii organizatorice pentru folosirea mai eficientă a resurselor interne şi îmbunătăţirea fluxurilor operaţionale şi decizionale.

Rezultatele acestor acţiuni, derulate de actuala echipă de management, s-au concretizat în creşterea volumului zilnic de prime brute subscrise cu 43%, până a 2,9 milioane lei/zi, indicatorii de daunalitate şi dauna combinată au scăzut cu 3%, iar nivelul daunei combinate a coborât la 93%, precizează comunicatul.

"Creşterea de vânzări zilnice, coroborată cu indicatorii de daună, certifică corectitudinea modelului adoptat şi creează premisele atingerii obiectivelor asumate", a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.

Potrivit comunicatului, compania a plătit, în 2015, despăgubiri în valoare de aproximativ 382 milioane lei. Sumele lunare plătite ca despăgubiri au crescutcu 10%, începând din septembrie 2015, şi au atins o medie lunară de 34 milioane de lei.

"În ultimele patru luni ale anului trecut, Carpatica Asig şi-a îmbunătăţit indicatorul de lichiditate cu aproximativ 36% faţă de nivelul minim atins în 2015. Cash flow-ul înregistrat de companie, în 2015, este pozitiv - 25 milioane lei şi va inregistra o creştere estimată la 103 milioane lei în anul 2016 şi una de aproximativ 174 milioane lei în 2017.

Începând cu luna septembrie 2015, compania a dezvoltat şi consolidat portofoliul de asigurări facultative, astfel că, în ultimele luni ale anului, s-a înregistrat o creşterea cu 16,5% a valorii medii lunare pentru produsele facultative vândute", arată documentul amintit.

"Tendinţa înregistrată de vânzările pe segmentul asigurărilor facultative se va păstra în acest an. Estimăm că, în 2016, vom înregistra o creştere accelerată a primelor brute subscrise pentru produsele facultative, care va putea duce la dublarea nivelului acestora faţă de volumul actual. Prin urmare, ne aşteptăm ca ponderea primelor brute subscrise aferente produselor facultative în totalul subscrierilor companiei să depăşească 29%, în 2016", a precizat Liviu Stoicescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb