Ministrul Stoenescu s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania

Adina Lateş
Politică / 29 februarie 2016

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat duminică la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti şi cei ai etnicilor germani originari din România şi stabiliţi în Germania, organizată la Consulatul General al României la Bonn.

Potrivit unui comunicat al MAE remis, astăzi, redacţiei, în cadrul dialogului, ministrul delegat Dan Stoenescu a subliniat rolul diasporei ca mijloc eficient de promovare a imaginii României, evocând contribuţia semnificativă pe care o are comunitatea românească din Germania în cadrul societăţii şi economiei din această ţară.

Totodată, oficialul român a evidenţiat importanţa consolidării identităţii etnice, culturale, lingvistice şi spirituale în rândul comunităţii româneşti din Germania, ca factor cu relevanţă sporită în menţinerea unei legături permanente între aceştia şi România.

''Totodată, oficialul român i-a încurajat pe membrii comunităţii româneşti din Germania să-şi facă cunoscute tradiţiile şi valorile culturale, printr-o participare cât mai activă şi numeroasă la manifestările cuprinse în calendarul tradiţional de evenimente ce au caracter identitar românesc. În acest sens, ministrul delegat a subliniat şi importanţa păstrării şi consolidării legăturii pe care tânăra generaţie din cadrul comunităţii româneşti din Germania o are cu ţara de origine, prin însuşirea unor cunoştinţe legate de istoria, limba şi civilizaţia românească'', se arată în comunicat.

Conform sursei citate, românii prezenţi la întâlnirea de la Consulatul General al României la Bonn au participat şi la o sesiune de informare a Autorităţii Electorale Permanente privind noile modalităţi de vot, unde preşedintele instituţiei, Ana Maria Pătru, a răspuns întrebărilor referitoare la procedurile electorale pentru alegerile parlamentare din 2016.

Programul vizitei ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, în Germania a mai inclus o serie de întrevederi cu PS Sofian Braşoveanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti, precum şi o sesiune de informare privind noile modalităţi de vot, evenimente organizate sâmbătă, la Munchen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb