Nicolăescu: PNL nu mai participă la mascarada de pretinsă învestire de guvern

F.A.
Politică / 7 noiembrie 2009

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a declarat azi, într-o conferinţă de presă, la Suceava, că PNL nu va mai accepta guverne "care să fie conduse de slugile lui Traian Băsescu".

În opinia lui Nicolăescu, decizia preşedintelui României de a-l desemna premier pe Liviu Negoiţă este "o sfidare a bunului simţ", deoarece acesta nu are nicio legătură cu o guvernare eficientă.

"Liviu Negoiţă este un om politic al PD-L, un om politic care, din păcate, nu a reuşit să demonstreze că poate fi un manager politic, faţă de Klaus Johannis, care a dovedit acest lucru. Fiind preşedintele Forumului Democrat al Germanilor, el a reuşit să atragă politic voturile tuturor românilor din Sibiu. Încerc să vă spun că Liviu Negoiţă nu are calităţile politice pe care le are Klaus Johannis", a spus Nicolăescu, apreciind că Negoiţă este "o marionetă" în mâinile lui Traian Băsescu, motiv pentru care nu va primi sub nicio formă un gir din partea PNL.

Nicolăescu a spus că nu va răspunde invitaţiei lui Negoiţă pentru negocieri şi că, luni, dacă premierul desemnat are de transmis ceva, este aşteptat la coaliţia majoritară.

"PNL s-a săturat să mai facă şi să intre în jocul de proceduri parlamentare pentru mofturile şi fiţele lui Traian Băsescu. Am luat decizia să nu mai participăm la această mascaradă de pretinsă învestire de guvern. Nu ne interesează audieri, presupuşi miniştri, vot pentru un presupus guvern pe care-l vrea Traian Băsescu. Nu ne interesează acest lucru decât după alegerile prezidenţiale din 6 decembrie, când nu va mai fi preşedinte Traian Băsescu. Abia atunci vom putea discuta (...) cu un preşedinte care este responsabil şi nu cu un preşedinte iresponsabil, cum este Traian Băsescu", a spus Nicolăescu.

El a adăugat că România nu are nevoie de un prim-ministru ca Negoiţă, căruia "i s-a pus un dosar în braţe" pe care să-l prezinte şi care va veni să propună ca miniştri "minunaţi reprezentanţi politici ai PD-L, probabil aceiaşi lideri cunoscuţi, aceiaşi talibani pedelişti".

Instabilitatea politică din România i se datorează lui Traian Băsescu, iar criza economică este cauzată de guvernul lui Traian Băsescu şi politica acestuia, total incoerente şi iresponsabile, a declarat, în conferinţa de presă de la Suceava, vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu, adăugând că prin demiterea "unui guvern incompetent" liberalii au făcut un bine ţării.

"Nu i-am lăsat în continuare să mai fure din banul public. Bănuiesc că nimeni nu i-a uitat pe acei miniştri care au băgat mâna în găleata publică cu bani, Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea şi alţi asemenea, mai mult sau mai puţin vizibili, deocamdată. Să nu uităm ce nenorociri se întâmplă în domeniul căilor ferate, tot datorită incompetenţei unui ministru care nu are ce căuta acolo, mă refer la Radu Berceanu", a conchis Nicolăescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb