10 miliarde lei vechi pentru a opta ediţie a festivalului "Callatis 2006"

Dan Nedelcu, Constanţa
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 8 august 2006

Ajuns la a opta ediţie, festivalul "Callatis 2006" se va des-făşura în perioada 9-15 august în portul turistic Mangalia, în organizarea Primăriei Municipiului Mangalia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Producătorul artistic al festivalului este firma "Aldaco film". Bugetul alocat acestei ediţii se ridică la 10 miliarde lei vechi (tot atâta cât a fost alocat şi festivalului "Mamaia 2005") din care 4 mld. sunt asigurate de Consiliul local Mangalia, iar res-tul de sponsori, principalii fiind Consiliul Judeţean Con-stanţa şi şantierul naval DMHI.

Primarul Zamfir Iorguş a declarat: "Nu am avut întotdeauna sprijinul şi fondurile necesare pentru organizarea festivalului. Prima ediţie a manifestărilor < Callatis > a fost susţinută integral din fondurile municipalităţii, spectacolele desfă-şu-rân-du-se pe o barjă, transformată în scenă la ideea scenografului arh. Ştefan Antonescu, care aparţinea DMHI. Din fericire am reuşit ca după festival să găsim suma necesară pentru achiziţionarea ei, spectacolele derulându-se de atunci, în fiecare an pe această binecunoscută < scenă scoică >. Între timp festivalul a crescut, a devenit o manifestare internaţională şi tot-odată mai puternic. În-cepând de anul viitor vom muta data de desfăşurare a festivalului la începutul lunii iulie, pentru ca astfel să-şi aducă şi el aportul la prelungirea perioadei de vârf de sezon estival".

În acest an invitatul special al manifestării este interpreta Vaya con Dyos, care va fi însoţită de o trupă formată din 17 persoane. Ei vor fi cu toţii cazaţi la hotelul "Cocor" din staţiunea Olimp şi vor concerta pe data de 15 august, în ultima zi a festivalului. Fiecare seară de spectacol va fi urmată, la un interval de 30 minute, de talk show-ul "Clubul Callatis" (moderat de Cătălin Măruţă), care se va des-făşura, pentru prima dată, tot pe "scoică". Pe de altă parte, ziua de 11 august va fi dedicată galei de folclor "Daruri pentru români", la care vor participa peste 200 de instrumentişti, dansatori şi solişti din ţară.

Printre surprizele ediţiei din acest an se numără "Festivalul focurilor de artificii", la care vor participa 6 firme specializate.

Manifestarea artistică va fi completată de "Simpozionul românilor de pretutindeni", desfăşurat în acest an sub sloganul "Românii trebuie să recâştige încrederea lumii", care se va desfăşura pe mai multe secţiuni, privind relaţiile culturale şi continuitatea lor, perspectiva turismului românesc, noutăţi legislative şi oportunităţi de afaceri.

În cadrul festivalului se va mai desfăşura şi concursul "Miss Diaspora", la care sunt prezente 22 de românce cu vârste cuprinse între 15 şi 22 ani, provenite din familii mixte stabilite în: Australia, Italia, Belgia, Germania, Canada, Spania, Austria, Olanda, Serbia, SUA, Suedia, Marea Britanie, Luxemburg şi Franţa. Finalistele au fost desemnate în urma unor preselecţii organizate împreună cu comunităţile de români din fiecare ţară enumerată.

Totodată, în cele şapte zile de manifestări "Callatis 2006" se vor mai desfăşura în paralel a patra ediţie a festivalului "Plăcinta dobrogeană", "Târgul estival de carte", campionatul estival de table, campionatul naţional de wrestling beach etc.

Directorul general al festivalului "Callatis 2006", viceprimarul - medic Paul Botaş, ne-a declarat că aproximativ 50.000 de spectatori vor asista la spectacolele organizate în portul turistic Mangalia, foarte mulţi dintre ei făcându-şi programările pentru concediu în funcţie de acest eveniment. Evident că această săptămână va reprezenta o reţetă bună şi pentru toţi comercianţii din zonă de diferite produse alimentare, băuturi răcoritoare, suveniruri etc., pe lângă deţinătorii de unităţi turistice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb