13 milioane de euro pentru un stadion la standarde UEFA

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 26 aprilie 2005

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Marius Nicoară, va propune mîine consilierilor judeţeni un proiect de hotărîre care se referă la construirea unui nou stadion cu 34.000 de locuri, transmite Rompres. Potrivit lui Marius Nicoară, consolidarea vechiului stadion, deja începută, costă nouă milioane de euro, iar construirea unuia nou, conform estimărilor făcute de un proiectant şi constructor italian, ar ajunge la 12-13 milioane de euro.

Ieri, conducerea CJ Cluj a purtat discuţii cu italienii de la DE.BE.CO, care au şi realizat un studiu cu privire la ridicarea unui nou stadion care să corespundă standardelor UEFA şi FIFA.

Pentru noua construcţie va fi nevoie de aproximativ 2,5 hectare de teren, iar stadionul va fi dotat cu nocturnă, gazon drenat, locuri pe scaune de plastic numerotate, pistă de atletism şi vor fi cel puţin 10.000 de locuri de parcare.

Preşedintele CJ Cluj a spus că există deocamdată două variante de amplasament al viitorului obiectiv, în zona Făget sau în cartierul Gheorgheni, însă se aşteaptă noi propuneri.

Marius Nicoară a adăugat că, în cazul în care consilierii judeţeni se vor pronunţa pentru realizarea acestuia, se va organiza o licitaţie pentru desemnarea constructorului, urmînd să se stabilească şi sursele de finanţare.

Dacă italienii de la DE.BE.CO ar cîştiga licitaţia, aceştia se angajează să finalizeze stadionul în cel mult 18 luni şi să folosească materiale de cons-trucţii de provenienţă autoh-tonă, precum şi mînă de lucru din Cluj. Compania italiană a construit stadionul "San Paulo" din Neapole, de 90.000 de locuri, dar le-a reabilitat şi pe cele din Torino şi Bari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb