2,3 milioane lei - bani europeni pentru formarea angajaţilor din sectorul de distribuţie a apei şi gazelor

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 august 2011

2,3 milioane lei - bani europeni pentru formarea angajaţilor din sectorul de distribuţie a apei şi gazelor

Un număr de o sută de angajaţi din sectorul de distribuţie de apă şi gaze, cu un nivel de calificare primar, gimnazial, profesional sau liceal, vor participa gratuit la diferite activităţi de formare şi orientare profesională, în cadrul unui proiect derulat din fonduri europene.

Programul de formare profesională în valoare de 2,3 milioane lei, care este contractat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi care face referire la competenţele pentru modernizarea sectorului de distribuţie a apei şi gazelor, a fost prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de Asociaţia Experţilor pentru Dezvoltare Durabilă (AEDD), în colaborare cu Professional Didact CCCF, Asociaţia PartNET - Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă şi Stathis Pantazis SRL din Grecia.

Circa două milioane de lei din suma totală reprezintă valoare eligibilă şi 42.000 de lei contribuţia solicitantului. Proiectul va fi finalizat în 30 mai 2013.

Obiectivul principal al axei prioritare în cadrul căreia va fi derulat proiectul îl constituie facilitarea accesului la educaţie, creşterea ocupabilităţii şi a nivelului de educaţie şi formare profesională a resurselor umane pe tot parcursul vieţii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere.

Alocarea financiară orientativă pentru această cerere de propuneri de proiecte este de 75 milioane euro. Valoarea totală eligibilă a unui proiect este cuprinsă între 211.720 lei şi 2.117.195,76 lei.

Autoritatea de Management pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a transmis, până în prezent, către Autoritatea de Certificare şi Plată (ACP) un număr de 29 de declaraţii de cheltuieli, în valoare totală de 535,3 milioane lei, conform datelor publicate săptămâna trecută şi preluate de Agerpres.

Autoritatea îşi propune să menţină ritmul actual al rambursărilor către beneficiari, până la finalul lunii viitoare, pentru a atinge un total de 163 de milioane de euro.

Până în prezent, AMPOSDRU a plătit rambursări în sumă totală de 704.230.250 lei din contribuţia care îi revine Fondului Social European (FSE).

Bugetul total alocat de către forul de la Bruxelles pentru derularea POSDRU se ridică la aproximativ 5,9 miliarde euro, pentru perioada 2011-2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb