20 DE ŢĂRI, PREZENTE LA CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE VINURI DE LA BUCUREŞTI Compania "Cotnari", medaliată pentru vinuri de colecţie şi vinuri proaspete

E.O.
Frăţia Vinului / 4 iunie 2014

Compania "Cotnari" a obţinut şapte medalii de aur la Concursul Internaţional de Vinuri care a avut loc la finalul lunii mai, în Bucureşti.

Desfăşurat după regulile Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului, Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti a ajuns la a IX-a ediţie, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa Centrală şi de Est.

În cadrul concursului au fost prezenţi, în juriu, experţi străini şi români care au degustat peste de 700 probe, din cele 20 de ţări viticole participante la eveniment.

Potrivit conducerii "Cotnari", au fost premiate atât vinuri de colecţie produse de societate, respectiv "Fetească Albă" 1995 şi trei ediţii de "Grasă de Cotnari" - 1989, 1996 şi 2005 -, precum şi trei vinuri proaspete - "Blanc" 2013, "Grasă de Cotnari" 2012 şi "Tămâioasă Românească" 2012.

Producătorul de vinuri "Cotnari" şi-a crescut şi anul trecut cifra de afaceri, cu circa 10% faţă de cea din 2012, vânzările atingând o valoare de aproximativ 28 de milioane de euro, după cum ne-au spus, recent, oficialii din companie.

Producţia de vin din 2013 a fost una record la "Cotnari", înregistrând cel mai mare volum din istoria societăţii, potrivit conducerii acesteia. Astfel, din cele 1.300 de hectare de vie culese anul trecut, au fost recoltate peste 17 milioane de kg de struguri, fiind produse aproximativ 13 milioane de litri de vin.

"Cotnari" are pe rod 80 de hectare de "Fetească Neagră", din cele 110 hectare plantate cu acest soi. De asemenea, din suprafaţa de 60 de hectare de "Busuioacă de Bohotin", rodesc 40%. În acest an, compania va începe replantarea a 400 de hectare de vie încă veche, urmând ca, în circa trei-patru ani, toată via să fie întinerită.

"Casa de Vinuri Cotnari" a primit trei medalii de aur, la Concursul Internaţional de profil

Şi "Casa de Vinuri Cotnari" a primit trei medalii de aur în cadrul evenimentului de la finalul lunii mai, ale cărui rezultate au fost prezentate ieri, cel mai apreciat vin al concursului "Campionul Podgoriei Cotnari", din februarie 2014, - "Busuioaca" vinificată în sec "Colocviu la Paris" - fiind unul dintre vinurile premiate.

Celelalte două licori medaliate la acest concurs internaţional de profil sunt "Tămâioasa Românească" şi "Feteasca Albă", ambele vinificate în sec.

Potrivit unui comunicat de presă, producătorul de vinuri a obţinut punctaj de argint pentru alte cinci probe.

"< Casa de Vinuri Cotnari > este producătorul care a revoluţionat vinificarea soiurilor tradiţionale din Podgoria < Cotnari >, aducând în piaţă < Grasa de Cotnari >, < Tămâioasa Românească >, < Feteasca Albă >, < Feteasca Neagră > şi < Busuioaca >, toate vinificate în sec", a subliniat Constantin Deleanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

"Casa de Vinuri Cotnari" este un proiect început în anul 2007, prin înfiinţarea de noi plantaţii, cultivate cu "Busuioacă de Bohotin" şi "Fetească Neagră". Fondatorii "Casei de Vinuri Cotnari" sunt actionarii principali de la SC "Cotnari" SA, însă în proiect sunt implicaţi copiii acestora, după cum menţionează reprezentanţii companiei.

Investiţiile preconizate de societate pentru acest an însumează 2 milioane de euro, proiectele investiţionale constând în achiziţia de utilaje şi capacităţi de stocare şi prelucrare şi în modernizarea cramelor.

Noul producător de vinuri administrează 350 de hectare de vie, în toamna anului trecut, "Feteasca Neagra" fiind vinificată pentru prima dată la Crama Vlădoianu, ca urmare a unei prime investiţii de aproximativ un milion de euro, dintr-un proiect estimat la 2,5 milioane de euro.

În luna septembrie 2013, societatea a achiziţionat, contra valorii de 1,5 milioane de euro, Crama "Axinte", ridicată în anii '30. Nouă cramă va fi modernizată, urmând că, la finalizarea unei investiţii de 3,5 milioane de euro, compania să producă , în cadrul acesteia, vinuri albe şi rose, dar şi băuturi spumante şi distilate din vin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb