200 de muncitori vor fi disponibilizaţi în februarie de la Atelierele CFR Griviţa SA

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 27 ianuarie 2004

Aproximativ 200 de muncitori vor fi disponibilizaţi la sfîrşitul lunii februarie, la Atelierele CFR Griviţa SA, ca urmare a scăderii volumului de muncă şi a restructurărilor din sectorul transporturilor feroviare, situaţie care a dus la reducerea parcului de vagoane, au declarat surse din conducerea întreprinderii, citate de Rompres.

În ciuda acestor disponibilizări, întreprinderea nu a înregis-trat pierderi în 2003, au precizat sursele menţionate. Mă-sura a fost determinată strict de scăderea numărului de comenzi.

Miercurea trecută, conducerea întreprinderii a decis disponibilizarea a circa 200 de muncitori. Numărul celor disponibilizaţi ar putea fi însă mai mic, în funcţie de rezultatul licitaţiei pentru achiziţionarea prestaţiei de reparaţii pentru vagoanele de călători, pentru anul 2004, care se va desfăşura pe 27 ianuarie, la Bursa Romînă de Mărfuri, au afirmat sursele menţionate.

Decizia disponibilizării devine efectivă în termen de 45 de zile de la data anunţării ei. Muncitorilor li s-a dat un preaviz în acest sens, urmînd ca, la expirarea termenului legal, aceştia să intre în şomaj. O parte din cei disponibilizaţi, care îndeplinesc condiţiile cerute de lege, vor ieşi la pensie. Ca o măsură de protecţie socială, cei disponibilizaţi ar putea primi aproximativ 15 milioane lei.

Disponibilizările s-au făcut pe criterii strict profesionale, în ba-za recomandărilor făcute de conducătorii echipelor de mun-că şi au fost luate în calcul strict prevederile contractului colectiv de muncă, au precizat sursele citate.

Venitul mediu lunar pentru un salariat de la Atelierele Griviţa este de aproximativ şapte milioane lei. La acesta se adaugă prime de sărbători şi alte drepturi băneşti, astfel încît, anual, un muncitor primeşte aproximativ 14 salarii medii.

Din 2001 pînă în prezent, de la Atelierele Griviţa au fost disponibilizaţi aproximativ opt sute de muncitori. În prezent, în fabrică lucrează peste 1.300 de muncitori.

Atelierele CFR Griviţa SA au ca obiect de activitate lucrările de modernizare şi reparaţii generale ale vagoanelor de călători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb