23 de percheziţii în Capitală, inclusiv la un spital

E.D.
Anticorupţie / 25 aprilie 2014

Update 12:00 Bănicioiu: "Dacă suspiciunile de la Spitalul de Arşi se confirmă, voi lua măsuri"

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, astăzi, că dacă suspiciunile procurorilor în cazul operaţiilor estetice făcute ilegal de medici de la Spitalul de Arşi din Capitală se confirmă, va lua toate măsurile care se impun, adăugând că nu va tolera culpa medicală.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că, atunci când a preluat mandatul, a sesizat că se întâmplă lucruri "mai puţin corecte şi transparente" şi că verificarea de acum se încadrează în ceea ce a spus atunci.

"Dacă suspiciunile pe care le au procurorii se confirmă, voi lua toate măsurile administrative care se impun", a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu va tolera cazurile de culpă medicală şi în astfel de situaţii, nu va fi nici maleabil, nici înţelegător.

Bănicioiu a subliniat însă că, în urma acestei situaţii, nu trebuie să se generalizeze, pentru că în sistemul sanitar sunt foarte mulţi oameni care îşi fac datoria corect şi cu profesionalism.

"Suntem alături de medici şi de personalul medical în general. Este adevărat că sunt şi situaţii mai puţin ortodoxe", a mai spus ministrul.

---

În această dimineaţă au loc 23 de percheziţii în Bucureşti, inclusiv la un spital, sursele de presă suspectând că ar fi vizat Spitalul de Arşi, unde cadrele medicale ar fi suspectate că au realizat în mod ilegal operaţii estetice.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus, în cursul lunii aprilie, începerea urmăririi penale în acest caz, faţă de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, dare mită, înşelăciune sau fals intelectual.

Potrivit presei, la descinderi participă 12 procurori şi 150 poliţişti.

Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului şi realizau operaţii estetice - liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - în timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operaţiilor şi că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Momentan, nu se cunoaşte prejudiciul cauzat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb