A FOST LANSATĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ Prima secţie din Estul Europei unde malformaţiile congenitale sunt tratate non-invaziv

EMILIA OLESCU
Companii #Sănătate / 7 aprilie 2014

Prima secţie din Europa de Est unde malformaţiile congenitale pot fi tratate non-invaziv a fost lansată în ţara noastră, în luna februarie.

Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES au deschis secţia de Angiologie Pediatrică, fiind singura din regiune specializată în tratarea minim invazivă a copiilor cu probleme cardiace congenitale şi cu probleme arteriovenoase, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Acesta arată că cei patru medici care se ocupă de diagnosticarea, tratarea şi supervizarea recuperării copiilor au efectuat peste 4.000 de proceduri endovasculare de corecţie a malformaţiilor congenitale cardiace şi arteriovenoase.

La nivel mondial, 9 din 1.000 de nou născuţi suferă de malformaţii congenitale. În România, 15.000 de copii cu vârsta de până la 18 ani au malformaţii congenitale cardiace netratate.

Problema cea mai mare cu care se confruntă familiile ale căror copii sunt diagnosticaţi cu acest tip de boli este aceea că li se recomandă chirurgia cardiovasculară pe cord deschis, arată comunicatul, care menhţionează că o alternativă este direcţionarea, pentru a fi operaţi minim invaziv, către clinici din Germania, Turcia, Grecia sau Israel.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România se nasc anual peste 1.000 de copii cu malformaţii congenitale cardiace, practica medicală arătând că aproximativ 70% dintre aceştia pot fi trataţi non-chirurgical, procedura având o rată de succes de 95% şi un timp de recuperare de 24-48 de ore.

O astfel de intervenţie costă, în centrele ARES, 7.500 de euro, în timp ce în tratarea aceleiaşi malformaşii ajunge la 18.000 de euro, potrivit lui Iulian Plescan, Manager de Operaţiuni în cadrul ARES.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb