A ÎNCEPUT PRODUCŢIA Rolem anunţă investiţii de 15 milioane de euro în următorii doi ani

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 4 iulie 2013

Rolem anunţă investiţii de 15 milioane de euro în următorii doi ani

Compania mizează pe afaceri de 70 de milioane de euro în 2013

Compania Rolem SRL Codlea, care produce ornamente de lemn pentru maşini de lux, a finalizat o investiţie de zece milioane de euro la Cristian, angajând deja 40 de persoane în aceas­tă facilitate de producţie.

"Ne aşteptăm ca până la finele anului să ajungem la 200 de angajaţi în punctul de lucru din Cristian, aşa cum am anunţat anterior", a explicat Răzvan Urdea, directorul general al Rolem.

Potrivit acestuia, perspectivele de dezvoltare ale companiei cu acţionariat german au crescut după ce grupul HIB, din care face parte, a fost preluat de concernul NBHX Trim Gmbh.

"Concernul este unul mondial şi una dintre intenţii este dezvoltarea producţiei în România", a explicat Urdea, precizând că există posibilitatea ca noii proprietari să investească 10 - 15 milioane de euro în următorii doi ani, atât în Codlea, cât şi în Cristian. "Va creşte şi numărul de angajaţi cu alte 200 de persoane în următorii doi ani", a mai spus sursa citată. În prezent, Rolem SRL are în cele două locaţii aproximativ 1.100 de angajaţi.

În prezent, grupul german deţine o fabrică la Codlea şi una în Germania, 90% dintre angajaţii productivi fiind în România. Potrivit lui Urdea, anul acesta se mizează pe o creştere a afacerilor grupului de la 65 la 70 de milioane de euro. "Este o creştere uşoară, dar bună. Iniţial ne-am gândit la o creştere de până la 80 de milioane de euro, dar clienţii noştri ne-au explicat că este posibil să nu facă comenzile prevăzute iniţial, aşa că am amendat puţin acest buget. De altfel, de asta am şi luat decizia de a deschide o nouă capacitate de producţie - deoarece am primit proiecte noi pe care urmează să le derulăm în România", a precizat Urdea.

În prezent, cei mai importanţi clienţi ai companiei Rolem sunt BMW, Daimler şi grupul Volkswagen-Audi, 70% din cifra de afaceri fiind realizată în relaţia cu BMW. La Codlea a început deja producţia pentru elementele de interior pentru Porsche Macan, dar şi pentru viitorul BMW care va fi lansat în 2014, care a primit deocamdată un nume de serie S45. Pentru Porsche Macan mai produce în România şi concernul german Stabilus.

Firma Rolem a fost înfiinţată în toamna lui 1994, cu un număr de aproape 300 de angajaţi şi pentru început un contract solid cu Mercedes. Atunci aceasta era deţinută în coproprietate de concernul german Daimler şi de omul de afaceri Ion Ţiriac. În 1998, Daimler a vândut divizia de componente de lemn către Draexlmaier. În 2010, grupul german a fost cumpărat de fondul de investiţii german mutares AG, acesta relansând producţia de serie pentru alte noi piese pentru gama BMW. În prezent, cei mai importanţi clienţi ai companiei Rolem sunt BMW, Daimler şi grupul Volkswagen-Audi.

Rolem produce ornamente de lemn pentru interiorul maşinilor de lux ale brandurilor Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau Porsche.

NBHX Trim GmbH este unul dintre cei mai importanţi furnizori de interioare inovatoare de vehicule premium. Cei mai importanţi clienţi sunt Audi, BMW, Cadillac, Chrysler, Freightliner, GM, Honda, Jeep, Lincoln, Mini, Nissan, Porsche, Rolls Royce, VW, ACH, Delphi, Faurecia, Intier, Johnson Controls, Lear, Magna şi Peguform.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb